Themasports teamΜε ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός βύθισε τη Φερντσβάρος με 18-11 στον μικρό τελικό και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Champions League πόλο γυναικών.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φερεντσβάρος, πήρε εύκολα τη νίκη στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά με 18-11 χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο (7-2 το επιμέρους σκορ) και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Champions League πόλο γυναικών.
Κορυφαίες για την ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη ήταν η Βασιλική Πλευρίτου με 7 γκολ και η Στεφανία Σάντα με 4 γκολ, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου της Φερεντσβάρος σκόραρε 2 τέρματα.
Οι «ερυθρόλευκες» στρέφονται πλέον στο πρωταθλήμα, εκεί που αναμένεται μεγάλη μάχη με τη Βουλιαγμένη για τον τίτλο!
Το ματς
Νωθρό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τη Ντε Φρις να δίνει το προβάδισμα στη Φερεντσβάρος (5:37) στην παίκτρια παραπάνω, με τον Ολυμπιακό να ανακτά έκτοτε τον έλεγχο.
Η Σάντα ισοφάρισε και στη συνέχεια Τριχά, Μυριοκεφαλιτάκη και πάλι Σάντα έκαναν το 4-1, με τη Φέκετε να διαμορφώνει στην κόντρα το 4-2 του πρώτου οκταλέπτου.
Εκρηκτικό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο οκτάλεπτο, που με οδηγό τη Βασιλική Πλευρίτου ανέβασε τη διαφορά στα 4 γκολ (7-3). Η Βάλι μείωσε σε 7-4 με πέναλτι, αλλά η Μυριοκεφαλιτάκη δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα 4 τέρματα (8-4).
Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός, με συνεχόμενες καλές άμυνες και πολύ ωραία γκολ των Άντριους και Σάντα για το 10-4.
Η Βασιλική Πλευρίτου έκανε το 11-4, με τις Μαγυάρες να μειώνουν σε 11-6. Ωστόσο, με συνεχόμενα γκολ από Πλευρίτου και Σάντα, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +9 (15-6) στο τέλος της 3ης περιόδου, της οποίας το επιμέρους σκορ ήταν 7-2 για τον Ολυμπιακό!
Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστική, με τη Βασιλική Πλευρίτου να συνεχίζει όμως στον ίδιο ρυθμό και να φτάνει τα 7 προσωπικά τέρματα. Το μόνο που κατάφερε η Φερεντσβάρος ήταν να ρίξει τη διαφορά στο τέλος για το τελικό 18-11.
Με το τέλος του ματς, ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε τις παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη, ζητώντας παράλληλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 7-2, 3-5.
Ολυμπιακός (Δ. Κραβαρίτης): Ράικροου, Χριστοδούλου Άουτ, Κουρέτα, Σάντα 4, Τριχά 1, Άντριους 2, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου 7, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Καραγιάννη.
Φερεντσβάρος (Μ. Ματάζ): Κις, Πλευρίτου 2, Ματέ 1, Κούρουτς, Βάλι 1, Φάρκας, Παλμιέρι, Λειμέτερ 2, Κούνια, Χέρτσκα 3, Φέκετε 1, Ντε Βρις 1, Νεσμελι.
Πηγή: sport-fm.gr
Η ΑΕΚ Λάρνακας δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από την έδρα της Ριέκα! Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τη Σάμσουνσπορ, πριν αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
27/11 @ 10:40
Διάλογο με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα άνοιξε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
24/11 @ 13:12
«Non stop» ο ΑΠΟΕΛ πήρε και το ντέρμπι πρωταθλήματος από τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού (14-11), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ΟΠΑΠ.
24/11 @ 09:58
Ιστορική στιγμή για τον Κυπριακό αθλητισμό - Ο Κύπριος αθλητής κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο στο Μακάο!
21/11 @ 12:46
Δεν πρόλαβαν καλά – καλά να βγουν από την... πισίνα και τον μεταξύ τους αγώνα για το Σούπερ καπ και να ‘σου τους πάλι αντιμέτωπους! Για τον ΑΠΟΕΛ και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.
20/11 @ 16:47
Δηλώσεις στις οποίες υποστηρίζει ότι δεν οδηγούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το αυτοκίνητό του αλλά άλλο τρίτο άτομο έκανε ο δικηγόρος του.
18/11 @ 18:20
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιος Α. Χρυσοστόμου, συμμετείχε στη συνάντηση των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στις Βρυξέλλες με θέμα «A Strategic Vision for Sport in Europe: Reinforcing the European Sport Model».
BEST OF THEMASPORTS