Themasports teamΠλησιάζει η μεγάλη στιγμή όπου η Εθνική Κύπρου θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, στο FIBA EuroBasket 2025.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όπου η Κύπρος όχι μόνο θα αγωνιστεί σε αυτό το μεγάλο γεγονός, αλλά θα φιλοξενήσει και την ίδια τη διοργάνωση, με τους αγώνες στη Λεμεσό να περιλαμβάνουν τις Εθνικές ομάδες Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γεωργίας και Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.
Ο κόσμος, που βοήθησε τόσο πολύ την Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, ανυπομονεί να βρεθεί στις κερκίδες του Αθλητικού κέντρου Σπύρος Κυπριανού ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τον γαλαξία των αστέρων που θα αντιμετωπίσουν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές μας. Ήδη ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων των πέντε ιστορικών αγώνων της Εθνικής μας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ.
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Χριστόφορος Λειβαδιώτης, δήλωσε:
«Πρόκειται όντως για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα γίνει στη χώρα μας. Ο κόσμος θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να δει από κοντά αστέρες του παγκοσμίου μπάσκετ.
Όσο για τη δική μας Εθνική ομάδα, αναγνωρίζουμε τον βαθμό δυσκολίας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δουλέψουμε πολύ ώστε να παρουσιαστούμε αξιόμαχοι και ανταγωνιστικοί απέναντι στις καλύτερες χώρες του παγκόσμιου μπάσκετ.
Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα είναι παρών σε αυτή την προσπάθεια, κάτι το οποίο έχει δείξει τα τελευταία χρόνια βοηθώντας σημαντικά την Εθνική ομάδα».
Τα εισιτήρια για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας more.com: https://www.more.com/en/tickets/sports/fiba-eurobasket-2025/
Οι αντίπαλοι
Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη των Νούρκιτς και Μούσα, θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Κύπρου στη Λεμεσό, ενώ τη 2η αγωνιστική η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα την Ελλάδα των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθη.
Ακολουθεί το ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανίας του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Σάντι Αλδάμα, η αναμέτρηση με την ισχυρή Γεωργία του Μπιτάτζε και του Σενγκέλια και τέλος, ο αγώνα με την Ιταλία των Φοντέκιο και ΝτεΒιντσένζο.
Το πρόγραμμα της Εθνικής:
Πέμπτη 28 Αυγούστου: Βοσνία και Ερζεγοβίνη – Κύπρος
Σάββατο 30 Αυγούστου: Κύπρος – Ελλάδα
Κυριακή 31 Αυγούστου: Ισπανία – Κύπρος
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου: Κύπρος – Γεωργία
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου: Ιταλία – Κύπρος
* Οι ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν προσεχώς από την FIBA.
Αρχηγός… όνομα και πράμα, λένε οι Απολλωνίστες για τον Γιόζεφ Κβίντα. «Τρελάθηκαν» όλοι μετά την εξαιρετική… κούρσα που έκανε από το κέντρο ο Τσέχος στόπερ (όταν έκλεψε τη μπάλα) και όταν έφτασε λίγο έξω από την επανορθωτική, «εκτέλεσε» με… τεχνικό σουτ τον Φαμπιάνο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
21/11 @ 16:54
Δείτε ποιος είναι ο Έλληνας κροίσος Αριστοτέλης Μυστακίδης, στου οποίου τα χέρια περνά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
19/11 @ 22:46
Νίκες για Κεραυνό και ΑΕΚ - Ήττα για την Ανόρθωση
18/11 @ 17:32
Με τους αγώνες τους για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup, ολοκληρώνεται η ευρωπαϊκή προσπάθεια των τριών κυπριακών ομάδων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
18/11 @ 17:20
Είκοσι καλαθοσφαιριστές περιλαμβάνονται στη κλήση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών, κ. Χριστόφορου Λειβαδιώτη, για την προεθνική ομάδα Ανδρών ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 της FIBA, απέναντι στην Κροατία (28 Νοεμβρίου – εκτός έδρας) και τη Γερμανία (1 Δεκεμβρίου – εντός έδρας).
16/11 @ 20:10
Στην έκτη διαδοχική του επιτυχία έφθασε πριν από λίγο ο Κεραυνός, καθώς ήταν ο νικητής μετά την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής για την 1η φάση της ECOMMBX Basket League, καθώς κέρδισε στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία» τη γηπεδούχο ΕΘΑ με 92-81.
15/11 @ 22:30
Το τέταρτο ροζ φύλλο της στη φετινό περίοδο εξασφάλισε η TRIA EKA ΑΕΛ, παίρνοντας διπλό επί της Fabricca Ε.Ν. Παραλιμνίου με 79-77, για την 7η αγωνιστική της ECOMMBX Basket League.
BEST OF THEMASPORTS