Ομόνοια και Πάφος «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» το βράδυ του Σαββάτου (26/04, 19:00) στο ΓΣΠ για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ, με τη νίκη να είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το «τριφύλλι« θέλει το τρίποντο αφενός για να σφραγίσει την 4η θέση που θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αν δεν κατακτήσει το κύπελλο ο Απόλλωνας και αφετέρου, για να μειώσει στον πόντο τη διαφορά από την 3η ΑΕΚ, αναμένοντας το αποτέλεσμα της στο δύσκολο Κυριακάτικο (27/04, 19:00) εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Άρη.
Από την άλλη, τα δεδομένα για την Πάφο είναι πιο απλά, αφού αν περάσει νικηφόρα από ΓΣΠ, θα ανεβάσει τη διαφορά από τη 2η θέση στο... πελώριο +10 και ουσιαστικά, θα περιμένει πλέον να κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά, κάτι που θα συμβεί την ερχόμενη Κυριακή αν ο Άρης ηττηθεί από την ΑΕΚ!
Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας από την Ομόνοια ή ακόμα και ισοπαλίας σε συνδυασμό με νίκη του Άρη, η διαφορά θα πέσει στο +5 ή στο +4 και έχοντας ως δεδομένο ότι στην αμέσως επόμενη αγωνιστική (σ.σ. την 8η) των πλέι-οφ, θα διεξαχθεί το ντέρμπι Πάφος-Άρης στο «Στέλιος Κυριακίδης», τότε οι ελπίδες της Λεμεσιανής ομάδας θα αναθερμανθούν, κάτι που θέλει να... αποφύγει η ομάδα του Καρσέδο, αφού όταν παίζεις με τη «φωτιά» ακόμα και όταν είσαι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, υπάρχει και ο κίνδυνος να «καείς».
Όσον αφορά την προετομασία του «τριφυλλιού» ολοκληρώθηκε σήμερα και ο Γιάννης Αναστασίου πήρε στην αποστολή 21 παίκτες. Έμειναν εκτός οι τραυματίες Κούσουλος και Ελάντερ, ο τιμωρημένος Χαμάς και ο... συνήθης ύποπτος Ινγκεμπρίγκτσεν.
Αναλυτικά: Φαμπιάνο, Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιουνκού, Κίτσος, Κουλιμπαλί, Σεμέδο, Γιόβετιτς, Εβάντρο, Στεπίνσκι, Μασούρας, Μάριτς, Σίμιτς, Παναγιώτου, Μουσιαλόφσκι, Λοΐζου, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς, Νεοφύτου, Μπεζούς, Αλιούμ.
Όσον αφορά την Πάφο, ο Χουάν Κάρλος Καρσέδο είχε πολλή δουλειά στο κομμάτι της πνευματικής προετοιμασίας τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να τιθασεύσουν οι παίκτες τον ενθουσιασμό τους, ζητώντας απ΄ όλους ηρεμία και απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο μέχρι η ομάδα να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, αφού ξέρει πολύ καλά πως ένα κλίμα ευφορίας, δεν θέλει και πολύ για να αντιστραφεί μέσα σε 1-2 αγωνιστικές και το προδιαγραφόμενο πάρτι τίτλου να μετατραπεί σε... θρίλερ για γερά νεύρα.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο Καρσέδο αποφάσισε ότι οι Τάνκοβιτς και Σάρλια που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Απόλλωνα, να εκτίσουν την ποινή τους στο αυριανό ντέρμπι και να τους έχει διαθέσιμους κόντρα στον Άρη στο «Στέλιος Κυριακίδης». Η συμμετοχή του Τανλόγκο ήταν εξαιρετικά αμφίβολη.
Α’ όμιλος
Σάββατο 26 Απριλίου
19:00 Ομόνοια Λευκωσίας – Πάφος FC
Στάδιο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Redder Mikkel
Α' Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Sylwestrzak Damian Robert
AVAR: Τεχράνυ Ανδρέας
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας
Ποιος να το περίμενε αλήθεια πριν από μερικά χρόνια όταν ο ΑΠΟΕΛ κατακτούσε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο, ότι θα φτάναμε σε μια πενταετία, να έχουμε πέντε διαφορετικούς πρωταθλητές;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/04 @ 21:45
Η Ανόρθωση επικράτησε της ΑΕΛ με 1-3 στο στάδιο «Αλφαμέγα», στο ματς που άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (25/04) την αυλαία της 5η αγωνιστικής των πλέι-άουτ.
25/04 @ 21:21
Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης που διεξήχθη απόψε στο στάδιο «Αλφαμέγα» ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ανόρθωση, για την 5η αγωνιστική των πλέι-άουτ.
25/04 @ 21:00
Μετά το... «διάλειμμα» στο ματς με την Ομόνοια Αραδίππου, η Ανόρθωση επέστρεψε στις νίκες στους αγώνες του Β' γκρουπ, επικρατώντας απόψε στο στάδιο «Αλφαμέγα» της ΑΕΛ με 1-3 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι-άουτ και ανέβηκε στους 49 βαθμούς.
25/04 @ 11:56
Διαβάστε όλα όσα είπε στο ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και κάτι» ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.
24/04 @ 15:20
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές του αγώνα της 5ης αγωνιστικής της Β’ φάσης (Β’ όμιλος) της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνει στις 25 Απριλίου μεταξύ της ΑΕΛ και της Ανόρθωσης.
23/04 @ 20:17
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
BEST OF THEMASPORTS