Μόνο με τον Ράις δεν μπορεί να μείνει ξέγνοιαστη η Άρσεναλ, που έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Μπρέντφορντ και «σπρώχνει» ακόμα πιο πολύ τον τίτλο της Premier League στη Λίβερπουλ.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έκανε άλλο ένα «δώρο» στη Λίβερπουλ που απλά περιμένει να περάσει ο καιρός και οι αγωνιστικές μέχρι να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά από μια τετραετία.
Η Άρσεναλ, ναι μεν δεν ήθελε να παραδώσει τα «όπλα», αλλά προφανώς η τεράστια επιτυχία, στα πρόθυρα της οποίας βρίσκεται, στην κόντρα με τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League, είναι λογικό να υπήρχε έντονα στο μυαλό των παικτών του Αρτέτα.
Οι «κανονιέρηδες» στην 32η αγωνιστική υποδέχθηκαν την Μπρέντφορντ, οι «bees» έκαναν πολύ δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων και τους υποχρέωσαν σε ισοπαλία (1-1).
Ο Ράγια μπλόκαρε ένα κόρνερ των αντιπάλων, άφησε με το χέρι στον Ράις, εκείνος έτρεξε όλη την απόσταση μέχρι την αντίπαλη περιοχή κι εκεί μοίρασε στον Πάρτεϊ που με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 στο 61’.
Η Άρσεναλ είχε ακυρωθέν γκολ και στο πρώτο ημίχρονο για οφσάιντ, είχε έντονα παράπονα από τον VAR για φάουλ του Νόργκααρντ που έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα, ενώ από το 65’ και μετά μπήκαν και οι Σάκα, Έντεγκααρντ και Λιούις – Σκέλι για να μη διατρέξει κίνδυνο η εξασφάλιση της νίκης.
Αυτή, όμως, δεν ήρθε, αφού στο 74’, έπειτα από χαμένη εναέρια μονομαχία του Σαλιμπά, ο Κόλινς με κεφαλιά βρήκε τον Γουισά που έγραψε το τελικό 1-1 στο «Έμιρεϊτς».
Η Λίβερπουλ, μετά και το αποτέλεσμα του ματς στην πρωτεύουσα, χρειάζεται πια άλλους εννέα βαθμούς στα εναπομείναντα 7 παιχνίδια της σεζόν για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12/04
Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 5-2
(33’Ντε Μπρόινε, 36’ Μάρμους, 47’ Κόβασιτς, 56’ ΜακΆτι, 79’ Ο’Ράιλι – 8’ Έζε, 21’ Ρίτσαρντς)
Μπράιτον-Λέστερ 2-2
(31’, 55’ Ζοάο Πέδρο – 38’ Μαβντιντί,74’ Οκόλι)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον 0-1
(90'+4' Ντουκουρέ)
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 0-3
(73’ Γουότκινς, 79’ Μάλεν, 90’+4’ ΜακΓκιν)
Άρσεναλ-Μπρέντφορντ 1-1
(61' Πάρτεϊ - 74' Γουισά)
Κυριακή 13/04
Τσέλσι-Ίπσουιτς (16:00)
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ (16:00)
Γουλβς-Τότεναμ (16:00)
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)
Δευτέρα 14/04
Μπόρνμουθ-Φούλαμ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr
ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» το βράδυ της Κυριακής (13/05, 19:00) στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ, σε ένα αμφίρροπο ντέρμπι το οποίο έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/04 @ 00:10
Έκανε δώρο στη Λιλ και ελπίζει για τετράδα η Νις! Σε ένα ματς που το Στρασβούργο κρατούσε τη νίκη στα χέρια του η ομάδα της Νίκαιας ισοφάρισε στο 94' και έκανε τη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θρίλερ.
13/04 @ 00:02
Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για επιβληθεί με 1-0 της Λεγκανές, αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο με το οποίο ξέφυγε στο +7 (με παιχνίδι περισσότερο) από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
12/04 @ 23:48
Επιστροφή στις νίκες για τη Γιουβέντους, η οποία δίχως να δυσκολευτεί, επικράτησε 2-1 της Λέτσε στο Τορίνο για την 32η αγωνιστική της Serie A.
12/04 @ 23:22
Βασιλιάς Ρονάλντο καθάρισε για την Αλ Νασρ! Ο σπουδαίος Πορτογάλος, για μια ακόμη φορά έκρινε τη μοίρα της ομάδας του, καθώς με δυο τέρματα τούμπαρε την Αλ Ριγιάντ και υπέγραψε μεγάλη ανατροπή (2-1).
12/04 @ 23:05
Η Μονακό επικράτησε με σχετική άνεση με σκορ 3-0 της Μαρσέιγ και την ξεπέρασε, ανεβαίνοντας στη 2η θέση της βαθμολογίας.
12/04 @ 22:44
Αν και τα… φαντάσματα από το ματς με την Πάρμα θα μπορούσαν να εμφανιστούν, η Ίντερ «καθάρισε» 3-1 την Κάλιαρι, έφυγε στο +6 από τη Νάπολι και ξανασκέφτεται την Μπάγερν για το Champions League.
BEST OF THEMASPORTS