Themasports teamΠαρουσιάζοντας τον γνωστό, πλέον, σκληροτράχηλο χαρακτήρα της στο δεύτερο μέρος, η Έβερτον κράτησε την Άρσεναλ στο 1-1 και έδωσε άλλη μια ώθηση στη Λίβερπουλ για τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Άρσεναλ μετά το δικό της ματς στην 31η αγωνιστική της Premier League μένει στο -11 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ κι εκείνη έχει την ευκαιρία να κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, με την Έβερτον να της... ανοίγει τον δρόμο.
Τα «ζαχαρωτά» στο δεύτερο ημίχρονο του ματς με τους «κανονιέρηδες» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, απάντησαν στο γκολ του Τροσάρ από το πρώτο μέρος και πήραν την 5η ισοπαλία τους (1-1) στα τελευταία 6 παιχνίδια πρωταθλήματος. Η Άρσεναλ στάθηκε πολύ τυχερή για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 34ο λεπτό, με ένα γκολ που ήρθε εντελώς από το πουθενά. Ο Τροσάρ με κορμιά μπροστά του κατάφερε να βρει δίχτυα με χαμηλό σουτ, αλλά δεν φρόντισε σε καμία περίπτωση να επενδύσει σε αυτό το προβάδισμα.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους κι ενώ το σύνολο του Αρτέτα αδυνατούσε να μπει στο κλίμα του ματς, η Έβερτον βρήκε απάντηση. Ο Λιούις - Σκέλι ανέτρεψε τον Χάρισον στην περιοχή και από την άσπρη βούλα ο Εντιαγέ ισοφάσισε στο τελικό 1-1.
Στην εικόνα του ματς δεν άλλαξε κάτι δραστικά, το μόνο που οδήγησε στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήταν η αδυναμία της Άρσεναλ να κυνηγήσει έντονα ένα δεύτερο γκολ. Η νωθρή εικόνα των Λονδρέζων τούς «πρόδωσε», με τις ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά από Έντεγκααρντ και Μερίνο να μην είναι αρκετές.
Η Έβερτον έδειξε ξανά πόσο μεγάλη αλλαγή έχει επιφέρει η επιστροφή του Μόγιες στην εικόνα της, έχει γίνει πια πολύ… σκληρή για να «πεθάνει» και η τελευταία σεζόν στο «Γκούντισον Παρκ» εξελίσσεται μια ομαλή πορεία
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:
Σάββατο 05/04
Έβερτον-Άρσεναλ 1-1
(49' Εντιαγέ - 34' Τροσάρ)
Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον (17:00)
Ίπσουιτς-Γουλβς (17:00)
Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ (17:00)
Άστον βίλα-Νότιγχαμ Φόρεστ (19:30)
Κυριακή 06/04
Μπρέντφορντ-Τσέλσι (16:00)
Φούλαμ-Λίβερπουλ (16:00)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)
Δευτέρα 07/04
Λέστερ-Νιουκάστλ (22:00)
Η επόμενη (32η) αγωνιστική:
Σάββατο 12/04
Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (14:30)
Μπράιτον-Λέστερ (17:00)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον (17:00)
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα (17:00)
Άρσεναλ-Μπρέντφορντ (19:30)
Κυριακή 13/04
Τσέλσι-Ίπσουιτς (16:00)
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ (16:00)
Γουλβς-Τότεναμ (16:00)
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)
Δευτέρα 14/04
Μπόρνμουθ-Φούλαμ (22:00)
sport-fm.gr
Αρχηγός… όνομα και πράμα, λένε οι Απολλωνίστες για τον Γιόζεφ Κβίντα. «Τρελάθηκαν» όλοι μετά την εξαιρετική… κούρσα που έκανε από το κέντρο ο Τσέχος στόπερ (όταν έκλεψε τη μπάλα) και όταν έφτασε λίγο έξω από την επανορθωτική, «εκτέλεσε» με… τεχνικό σουτ τον Φαμπιάνο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/11 @ 10:39
Απίστευτο σκηνικό στο Γιουνάιτεντ-Έβερτον, με τον έξαλλο Ιντρίσα Γκουέι να χτυπάει τον… συμπαίκτη του Μάικλ Κιν και να αποβάλλεται από τον διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 10 στο 13'!
24/11 @ 23:59
Με 10 από το 13' λόγω απίστευτου επεισοδίου μεταξύ συμπαικτών, η Έβερτον όχι μόνο δεν λύγισε αλλά με γκολάρα του Ντιούσμπερι-Χολ και βράχο Πίκφορντ «χαστούκισε» (0-1) τη Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ!
24/11 @ 23:16
Να απομακρυνθεί ο Τσάμπι Αλόνσο από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να επιθυμούν οι παίκτες της «βασίλισσας», λίγα 24ωρα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό (26/11, 22:00).
24/11 @ 22:35
Απίστευτο σκηνικό στο Γιουνάιτεντ-Έβερτον, με τον έξαλλο Ιντρίσα Γκουέι να χτυπάει τον… συμπαίκτη του Μάικλ Κιν και να αποβάλλεται από τον διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 10 στο 13'!
24/11 @ 21:05
Τρεις κυπριακές ομάδες δίνουν μάχη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με στόχο την πρόκριση σε επόμενη φάση.
24/11 @ 15:49
Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έφερε στην επιφάνεια μια άγνωστη ιστορία για τη ζωή του, αποκαλύπτοντας πως στα 28 του έδωσε μάχη με τον καρκίνο, από την οποία βγήκε νικητής.
BEST OF THEMASPORTS