Και δεύτερη ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Youth League τη νέα σεζόν, ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Με δύο ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην προσεχή διοργάνωση του Youth League. Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα της Super League θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός (απομένει η τυπική στέψη του) ο οποίος έχει εξασφαλισμένη θέση στο ενιαίο όμιλο του Champions League, ανοίγει άλλη μία θέση για την Ελλάδα στην αντίστοιχη διοργάνωση Νέων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τη θέση αυτή θα καταλάβει μία ομάδα από το πρωτάθλημα Κ19 της Super League, δηλαδή ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό γιατί αυτές οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει κι ένα ματς λιγότερο.
Εάν κάποια ομάδα από τις δύο προσπεράσει τους «ερυθρόλευκους» θα συμμετάσχει στο Youth League 2025/26 ως πρωταθλήτρια μέσω του Champions Path. Εάν όχι, τότε ο δεύτερος της βαθμολογίας κερδίζει τη συμμετοχή του στο μονοπάτι των πρωταθλητών (domestic champions path)!
Ο κανονισμός της UEFA που προβλέπει τη συμμετοχή του δεύτερου του πρωταθλήματος Νέων στο Youth League βρίσκεται στην παράγραφο 4 του Άρθρου 3 και αναφέρει:
«Εάν ένας σύλλογος προκρίνεται τόσο για το όμιλο του Youth League όσο και για το μονοπάτι των πρωταθλητών, μετέχει αυτομάτως στον όμιλο. Η κενή θέση που δημιουργείται στο μονοπάτι των πρωταθλητών καλύπτεται, κατ΄αρχήν, από τον δεύτερο του οικείου πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που και ο δεύτερος έχει προκριθεί στον όμιλο, τότε η θέση παραμένει κενή και γίνεται επανακατανομή».
Η τελευταία πρόταση σημαίνει ότι εάν ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός κερδίσουν μέσω Super League τη συμμετοχή τους στο Champions League, τότε τους ακολουθεί και η ομάδα Κ19 στον όμιλο του Youth League. Στην περίπτωση αυτή δεν παίρνει κάποια άλλη ομάδα τη θέση τους στο μονοπάτι των πρωταθλητών.
Έτσι, μετά από αυτή την εξέλιξη διαμορφώνονται δύο πολύ σημαντικά δεδομένα:
1. Η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στο Youth League τη σεζόν 2025/26 με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στον όμιλο και τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ να ακολουθούν είτε στον όμιλο είτε στο μονοπάτι των πρωταθλητών
2. Τα πάντα θα κριθούν στο Κορωπί το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα (26-27/4) όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Κ19 στην προτελευταία αγωνιστική!
Στη βαθμολογία και μετά από 22 αγώνες ο Ολυμπιακός έχει 56 βαθμούς σε 21 ματς, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός από 55.
Πηγή: sdna.gr
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Κώστας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ρωτήθηκε για τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για πρόταση της ομάδας του για την απόκτηση του Ανδρόνικου Κακουλλή, αλλά και το αν υπάρχει συμφωνία με τον Γιασίν Μπουχάν.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/07 @ 10:58
Αυτό που βιώνει ο Άρης, το περνούν όλες οι ελληνικές ομάδες με την ευρωπαϊκή λίστα. Το θέμα είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε έναν Έλληνα παίκτη, ο οποίος πιάνει θέση... ξένου. Ο λόγος για τον Τάσο Δώνη.
15/07 @ 22:04
Υπέροχη κίνηση από τους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι δεν ξεχνούν τον Τζορτζ Μπάλντοκ και τιμούν τη μνήμη του φροντίζοντας για την οικογένεια που άφησε πίσω του ο ποδοσφαιριστής…
15/07 @ 18:58
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ενίσχυση της Λάρισας. Οι «βυσσινί» βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση των Αμπουμπακάρ Ντούμπια και Κίνγκστον Φαϊσάλ, ενώ φορτσάρουν και για τερματοφύλακα με τον Αϊοάνι να είναι ψηλά στην λίστα.
15/07 @ 19:33
Τα αποκαλυπτήρια της νέας εντυπωσιακής ριγέ φανέλας του ΠΑΟΚ μέσα από το εκπληκτικό video των ασπρόμαυρων - Η πινελιά ιστορίας και ταυτότητας στο εσωτερικό της!
15/07 @ 17:54
Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει νέες ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς οι πέντε «μεγάλοι» της Stoiximan Super League – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης – έχουν μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι.
15/07 @ 15:05
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα είναι χορηγός στην ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου για να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες στίβου.
BEST OF THEMASPORTS