Ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου πλησιάζει. Η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη... μισητή συμπολίτισσα Έβερτον στο «Άνφιλντ», για την 30η αγωνιστική της Premier League.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι δύο εβδομάδες μακριά από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είναι πολύς καιρός. Η διακοπή των εθνικών ομάδων, σε συνδυασμό με τις αναμετρήσεις για το FA Cup κράτησε την Premier League μακριά από τις οθόνες μας, όμως το αγγλικό ποδόσφαιρο επιστρέφει με ένα ντέρμπι που θα μας αποζημιώσει για την αναμονή.
Η πρωτοπόρος Λίβερπουλ θα υποδεχθεί στο «Άνφιλντ» την Έβερτον σε μία «μονομαχία» που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις στο Νησί.
Οι «κόκκινοι» εδώ και πολλές εβδομάδες φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με τη διαφορά ασφαλείας των 12 βαθμών που έχουν χτίσει από τη δεύτερη Άρσεναλ, φαίνεται πως δύσκολα φέτος δεν θα στεφθούν πρωταθλητές.
Αυτό βέβαια οι φίλοι της Έβερτον δεν θέλουν ούτε να το φαντάζονται, επομένως και η ομάδα τους αναμένεται να κάνει τα πάντα για να μπορέσει έστω να καθυστερήσει αυτή την όπως όλα δείχνουν μη αναστρέψιμη στέψη.
Τα «ζαχαρωτά» με την επιστροφή του Ντέιβιντ Μόγες στον πάγκο του κλαμπ δείχνουν να είναι μία άλλη εντελώς ομάδα, καθώς υπό τις οδηγίες του 61χρονου Σκωτσέζου μετρούν τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες στα 11 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής και πλέον είναι ένα σύνολο ικανό για να κοιτάξει στα μάτια την εντυπωσιακή Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ.
Βέβαια η Λίβερπουλ τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε ένα αρκετά κακό φεγγάρι καθώς μέσα σε ένα διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων βγήκε εκτός διεκδίκησης τριών τίτλων.
Αποκλεισμός σοκ από την Πλίμουθ στο FA Cup, αποκλεισμός και από το Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ γνώρισε και την ήττα από τη Νιουκάστλ στον τελικό του League Cup. Επομένως θέλουν απεγνωσμένα μία σημαντική νίκη και η Έβερτον είναι η κατάλληλη ομάδα ώστε να γιατρεύσει τη φθαρμένη ψυχολογία των οπαδών της.
Για την ίδια αγωνιστική η φοβερή και τρομερή Νότιγχαμ Φόρεστ θα αναμετρηθεί με την πληγωμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλειδώσει μία θέση που θα την οδηγήσει στη League Phase του επόμενου Champions League και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να κλείσει εισιτήρια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επομένως η νίκη απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» είναι ο ένας και ξεκάθαρος στόχος.
Βέβαια και ο Ρούμπεν Αμορίμ έχει ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα, διότι η ομάδα του σταθερά τον τελευταίο καιρό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και έχει ανάγκη από μία νίκη που θα της αλλάξει την διάθεση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:
Τρίτη 01/04
Άρσεναλ-Φούλαμ (21:45)
Γουλβς-Γουέστ Χαμ (21:45)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)
Τετάρτη 02/04
Μπόρνμουθ-Ίπσουιτς (21:45)
Μπράιτον-Άστον Βίλα (21:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ (21:45)
Νιουκάστλ-Μπρέντφορντ (21:45)
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας (21:45)
Λίβερπουλ-Έβερτον (22:00)
Πέμπτη 03/04
Τσέλσι-Τότεναμ (22:00)
Η επόμενη (31η) αγωνιστική:
Σάββατο 05/04
Έβερτον-Άρσεναλ (14:30)
Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον (17:00)
Ίπσουιτς-Γουλβς (17:00)
Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ (17:00)
Άστον βίλα-Νότιγχαμ Φόρεστ (19:30)
Κυριακή 06/04
Μπρέντφορντ-Τσέλσι (16:00)
Φούλαμ-Λίβερπουλ (16:00)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον (16:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)
Δευτέρα 07/04
Λέστερ-Νιουκάστλ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr
Στην 91η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της ΚΟΠ παρουσίασε τα πρώτα βήματα υλοποίησης του νέου πλάνου δράσης, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια, τη διαιτησία, την αναβάθμιση των Εθνικών Ομάδων και την κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/09 @ 13:55
Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στο επίσημο κανάλι της Ρόμα και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα αγωνιστεί στους «τζαλορόσι»
01/09 @ 13:15
Μόλις τρια ματς πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο της Λεβερκούζεν ο Έρικ Τεν Χαγκ και σήμερα το πρωί του έγινε γνωστή η απόλυσή του.Η
01/09 @ 11:58
Δεν πήρε καλά την απώλεια του Leagues Cup μετά την ήττα της Ίντερ Μαϊάμι στον τελικό o Λουίς Σουάρες, που… έφτυσε ένα μέλος των Σιάτλ Γουόντερερς!
01/09 @ 11:42
Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να λογίζεται ο Τζίτζι Ντοναρούμα, αφού οι «σίτιζενς» τα βρήκαν σε όλα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τον Ιταλό πορτιέρε.
01/09 @ 08:20
Παίκτης της Λίβερπουλ θα πρέπει να θεωρείται ο Αλεξάντερ Ίσακ, με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο να κάνει λόγο για συμφωνία της Λίβερπουλ με τη Νιούκαστλ στα 150 εκατ. ευρώ!
01/09 @ 00:56
Την βρήκε από... Μαδριλένους η Μπαρτσελόνα! Οι πρωταθλητές, ήταν κακοί στο «Βαγιεκάς» και παρότι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιαμάλ, είδαν τη Ράγιο να τους... φρενάρει στην 3η αγωνιστική (1-1).
BEST OF THEMASPORTS