Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έφτασε στο Ολντ Τράφορντ ως τεράστια μεταγραφή από την Μπάγερν. Ωστόσο, ο Γερμανός δεν τα κατάφερε στην Αγγλία. Έφυγε από την ομάδα μετά από μόλις δύο χρόνια, ουσιαστικά εκδιωγμένος. Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Σβάινσταϊγκερ έφτασε στη βόρεια Αγγλία ως μεγάλη μεταγραφή, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Μετά το Euro 2016 ουσιαστικά εκδιώχθηκε από την ομάδα, και τώρα θυμάται πώς έγιναν όλα.
«Ήταν η προετοιμασία του 2016 και ήμουν με την εθνική Γερμανίας, φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οπότε εντάχθηκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγο αργότερα, ενώ η ομάδα ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προετοιμασία. Όταν έφτασα την πρώτη μέρα, προπονήθηκα με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και σκέφτηκα ότι ήταν φανταστικό, ένας παίκτης με όραμα και απίστευτο να παίζεις μαζί του.'
Την επόμενη μέρα, στα γενέθλιά μου, όταν μπήκα στο Κάρινγκτον (προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ), ο Τζον Μέρτοφ (διευθυντής ποδοσφαίρου) ήταν εκεί και μου είπε ότι δεν μου επιτρεπόταν να μπω στα αποδυτήρια, έτσι είπε ο προπονητής. Χωρίς προειδοποίηση, τίποτα. Δεν ξέρω γιατί μου το είπε. Κάποιος θα μπορούσε να μου το πει την πρώτη μέρα της προπόνησης ή να μου το εξηγήσει με φυσιολογικό τρόπο, αλλά τέλος πάντων, πήγα στα αποδυτήρια των νέων και προπονήθηκα με την ομάδα κάτω των 16.
Ναι, με έδιωξαν εντελώς από τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, οπότε έπρεπε να τον παρακαλέσω να μου φέρει τα παπούτσια και τον εξοπλισμό μου. Τον ρώτησα με ποιους θα προπονηθώ και μου είπε με την Κ16, οπότε πήγα και προπονήθηκα μαζί τους. Τον ρώτησα αν μπορώ να μιλήσω με τον προπονητή το απόγευμα, οπότε όταν επέστρεψα από την προπόνηση με την Κ16, όπου προπονήθηκα άσχημα γιατί δεν ήξερα τι συνέβαινε ή αν ήταν αστείο, είχα συνάντηση μαζί του Ζοζέ Μουρίνιο το απόγευμα. Μου εξήγησε ότι δεν με έβλεπε χαρούμενο εδώ στη Γιουνάιτεντ επειδή όταν είχα τραυματιστεί, έκανα αποθεραπεία με Γερμανούς γιατρούς, περνώντας χρόνο στη Γερμανία».
Δεν καταλάβαινε γιατί συνέβησαν όλα αυτά, και είχε μεγάλα παράπονα από τον Μουρίνιο. Παρόλα αυτά, ήταν χαρούμενος στο Μάντσεστερ, και αργότερα μετακόμισε στους Chicago Fire.
«Φυσικά, επέστρεψα στη Γιουνάιτεντ και ήμουν σε επαφή με τους γιατρούς και παρακολουθούσα τους αγώνες. Είχα συζήτηση με τον Λουίς Φαν Χάαλ όταν ήταν προπονητής, και μου είπε να έρχομαι τα Σαββατοκύριακα στη Γιουνάιτεντ και να μένω σε επαφή με τους γιατρούς, χρειάζονταν να είμαι σε φόρμα και υπήρχε ένας τελικός του FA Cup που σχεδόν έπαιξα.
Αυτή ήταν η συμφωνία μας και την τήρησα. Για μένα, το μόνο που ήθελα ήταν να αναρρώσω και να μπορώ να παίξω. Τήρησα τη συμφωνία με τον Λουίς Φαν Χάαλ, αλλά προφανώς η διοίκηση είχε διαφορετική άποψη. Μόνο εγώ μεταφέρθηκα στα αποδυτήρια των νέων. Μετά από αυτό, προπονούμουν μόνος μου για τουλάχιστον τρεις μήνες με τον γυμναστή. Γυμναζόμουν πριν και μετά την πρώτη ομάδα.
Όχι, ο Ζοζέ δεν μου επέτρεψε ποτέ να προπονηθώ με την πρώτη ομάδα, υποθέτω ότι ήθελαν να με ξεφορτωθούν. Εκείνη την στιγμή, ήμουν ακόμα πολύ χαρούμενος στη Γιουνάιτεντ, μου άρεσε να φοράω τη φανέλα, το αγαπούσα. Σκεφτόμουν ότι ίσως ήταν απλώς μια περίοδος, θα προπονούμαι τώρα και θα διατηρούμαι σε φόρμα και ίσως μια μέρα να αλλάξουν γνώμη. Το όνειρό μου ήταν πάντα να επιστρέψω στο Ολντ Τράφορντ».
sportal.gr
Πανέτοιμη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η Πάφος FC, η οποία το βράδυ της Παρασκευής (17/10, 19:00) θα κοντραριστεί στο «Στέλιος Κυριακίδης» με τον Εθνικό, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/10 @ 23:41
Ο Φραντσέσκο Τότι ήταν άκρως αποκαλυπτικός κατά την παρουσία του σε podcast του Λούκα Τόνι, με τον εμβληματικό αρχηγό της Ρόμα να αναφέρεται με καμάρι στο σκουντέτο που πήρε με την αγαπημένη του ομάδα το 2001 αλλά και να ξετυλίγει το κουβάρι της διαμάχης που είχε με τον Σπαλέτι και έφερε τους τίτλους τέλους στην καριέρα του.
16/10 @ 23:27
Συναγερμός στις τάξεις της Γιουβέντους, η οποία ενημερώθηκε από την UEFA ότι ερευνάται για πιθανές οικονομικές παραβιάσεις.
16/10 @ 22:07
Η εμφάνιση διάσημων ανδρών αθλητών συχνά γίνεται αντικείμενο συζήτησης, όχι μόνο για την απόδοσή τους στο γήπεδο, αλλά και για την εικόνα τους. Τα σύγχρονα πρότυπα ανδρικής ομορφιάς μπορεί να φαίνονται αυθαίρετα, ωστόσο αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν ένας αθλητής βρίσκεται στο απόγειο της δημοτικότητας του.
16/10 @ 21:55
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να αλλάξει την εικόνα της και για να το πετύχει προσεγγίζει τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Ερίκ Καντονά ετοιμάζεται να γίνει ο πρεσβευτής των «κόκκινων διαβόλων».
16/10 @ 20:49
Ο 18χρονος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, έχει...αποβιβαστεί στην οικονομική ελίτ του ποδοσφαίρου, κατακτώντας τη θέση του ανάμεσα στους 10 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες για το 2025, σύμφωνα με το Forbes, με πρώτο τον Πορτογάλο επιθετικό Κριστιάνο Ρονάλντο.
16/10 @ 18:00
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιταχύνει τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της, το «Γουέμπλεϊ του Βορρά», όπως χαρακτηρίζεται.
BEST OF THEMASPORTS