Παναθηναϊκός AKTOR και Αναντολού Εφές κοντράρονται για τα Play Offs της EuroLeague με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ωστόσο, η τουρκική ομάδα για να καταφέρει να περάσει στο Final Four πρέπει να θυμηθεί το… 2006!
Όλα είναι έτοιμα, τα «ζευγάρια» όλα έχουν διαμορφωθεί, κάποια εδώ και μέρες, κάποια πριν λίγα 24άωρα και μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των Play Offs της EuroLeague.
Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR διεκδικούν ένα εισιτήριο για το Final Four στο Άμπου Ντάμπι, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον δεύτερο την Αναντολού Εφές.
Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε στο «ζευγάρι» Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές, κάτι το οποίο έχουμε να το δούμε… 20 ολόκληρα χρόνια!
Από το 2007 – 2025 η τουρκική ομάδα έχει καταφέρει να προκριθεί τρεις φορές στο FinalFour της ευρωπαϊκής διοργάνωσης (2019, 2020 και 2021), ενώ έχει κατακτήσει τον τίτλο δύο φορές (2020-21, 2021-22), έχοντας τον προπονητή τον Εργκίν Αταμάν.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα έρθουν αντιμέτωποι η Εφές με το «τριφύλλι», έχοντας ως έπαθλο την πρόκριση στο Final Four της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την τουρκική ομάδα να έκανε το… break στο ΟΑΚΑ.
Ήταν στις 8 Μαρτίου 2006, στην τρίτη αγωνιστική του Top-16 της σεζόν 2005-06, όταν η Αναντολού είχε περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, με το τελικό 73-76. Μάλιστα, ο ΟκτάιΜαχμούτι είχε αναλάβει τότε την τεχνική ηγεσία των Τούρκων, ενώ ο ΖέλικοΟμπράντοβις ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR.
Ο ΑντόνιοΓκρέιντζερ ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, σημειώνοντας 27 πόντους, με τους Νίκολα Πρκάτσιν και Καγιά Πεκέρ να τον ακολούθησαν με 16 και 15 πόντους, αντίστοιχα. Από την πλευρά των «πρασίνων» ο Μάικ Μπατίστ ήταν εκείνος που είχε ξεχωρίσει, πετυχαίνοντας 14 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης με έναν λιγότερο και Βασίλης Σπανούλης με 12.
Έτσι, για να μπορέσει η Αναντολού Εφές να κάνει το «διπλό» στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να θυμηθεί το… 2006!
Κυριαρχεί στην επικαιρότητα και στην… πιάτσα των ποδοσφαιρόφιλων, η τελευταία εξέλιξη για Λοίζου. Ότι υπάρχει πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, από ομάδα του εξωτερικού, για τον 22χρονο διεθνή εξτρέμ.
Το ποστάρισμα του Γιάννη Αντεντοκούνμπο στο Instagram μετά τη σπουδαία πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στους 8 του Eurobasket 2025 και την τεράστια εμφάνισή του επί του Ισραήλ.
«Είναι ο καλύτερος παίχτης» υπερθεμάτισαν οι Μιλγουόκι Μπακς - Ο Έλληνας σούπερ σταρ πέτυχε 37 πόντους σε 29 λεπτά με μόνο δύο επισκέψεις στη γραμμή των βολών
Ο Τι Τζέι Σορτς άνοιξε την… πράσινη καρδιά του στο PAO TV, δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει την Euroleague και στάθηκε στην προσέγγιση του Παναθηναϊκού AKTOR
Στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Πολωνία, επικράτησε 80-72 της Βοσνίας και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στα προημιτελικά την Τουρκία. Κορυφαίοι Λόιντ και Πονίτκα.
Με τον Βάλτονεν να κάνει το ματς της ζωής του με 10 πόντους στα τελευταίο 4λεπτο, η φοβερή & τρομερή Φινλανδία σόκαρε την Ευρώπη, πετώντας εκτός «8άδας» το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, Σερβία (92-86)!