Themasports teamΟ Φερνάντο Σάντος δυσκολεύεται πολύ στον πάγκο του Αζερμπαϊτζάν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε το Αζερμπαϊτζάν τον Ιούνιο του 2024, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ως τώρα τα επιθυμητά.
Χθες, σε ένα φιλικό για τον εορτασμό των 100 ετών της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, το Αζερμπαϊτζάν έχασε με 3-0 από την Αϊτή, με τον Φράντζι Πιερό να σκοράρει δύο φορές.
Αυτή ήταν η έκτη ήττα σε επτά ματς με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο για τους Αζέρους, που επί των ημερών του έχουν αποφύγει την ήττα μόνο σε ένα ματς με την Εσθονία που έληξε 0-0 για την τρίτη κατηγορία του Nations League.
Μόνο άλλοι δύο προπονητές του Αζερμπαϊτζάν έχουν χειρότερη επίδοση από τον Σάντος στο ξεκίνημά τους στον πάγκο της εθνικής ομάδας: ο Αγκαλεσίμ Μιριαβάντοφ, που είχε δέκα ήττες σε ισάριθμα ματς στη θητεία του από το 1994 μέχρι το 1995 και ο Ιγκόρ Πονομάρεφ, που είχε 9 ήττες στα 10 πρώτα του παιχνίδια το 2000.
Το Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο την προσπάθειά του στα προκριματικά του Μουντιάλ αντιμετωπίζοντας στη φάση των ομίλων Ισλανδία, Ουκρανία και μία εκ των Γαλλίας ή Κροατίας.
Σημειώνεται, πως ο Φερνάντο Σάντος είχε, πριν το Αζερμπαϊτζάν, ένα μετριότατο πέρασμα από τον πάγκο της Πολωνίας το 2023 με τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Αντίθετα, είχε παρουσιάσει εξαιρετικό έργο στην Εθνική Ελλάδας από το 2010 μέχρι το 2014 (26 νίκες, 16 ισοπαλίες, 7 ήττες) με αποκορύφωμα την πορεία ως τους 16 του Μουντιάλ του 2014, αλλά και στην Πορτογαλία από το 2014 ως το 2022 (68 νίκες, 21 ισοπαλίες, 20 ήττες), με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Euro το 2016.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σάντος με το Αζερμπαϊτζάν:
05/09/2024: Αζερμπαϊτζάν-Σουηδία 1-3 (Nations League)
08/09/2024: Σλοβακία-Αζερμπαϊτζάν 2-0 (Nations League)
11/10/2024: Εσθονία-Αζερμπαϊτζάν 3-1 (Nations League)
14/10/2024: Αζερμπαϊτζάν-Σλοβακία 1-3 (Nations League)
16/11/2024: Αζερμπαϊτζάν-Εσθονία 0-0 (Nations League)
19/11/2024: Σουηδία-Αζερμπαϊτζάν 6-0 (Nations League)
22/03/2025: Αζερμπαϊτζάν-Αϊτή 0-3 (Φιλικό)
Πηγή: sport-fm.gr
Με δύο γκολ από τον Ζοάο Κορέια η Πάφος πήρε μεγάλη νίκη (2-1) με ανατροπή επί του Άρη, πάτησε κορυφή και περιμένει το ματς της Ομόνοιας την Κυριακή για να δει εάν θα παραμείνει εκεί.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
20/11 @ 15:05
Διεξάγεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Πάφο το διεθνές αναπτυξιακό τουρνουά Εθνικών ομάδων Παίδων που διοργανώνεται από την ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA για Εθνικές ομάδες Παίδων Κ-15.
19/11 @ 18:14
Ο Παναμάς προκρίθηκε στο Μουντιάλ του 2026. Μία ανεπανάληπτη επιτυχία για τον... εξωτικό παράδεισο της Κεντρικής Αμερικής που βρέχεται ανατολικά από τον Ατλαντικό και δυτικά από τον Ειρηνικό ωκεανό.
19/11 @ 17:48
Δείτε από το ΡΙΚ, τα στιγμιότυπα από τον χθεσινοβραδινό φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο «Αλφαμέγα» ανάμεσα στην Εθνική Κύπρου των ανδρών και την Εσθονία.
19/11 @ 17:36
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με απομάκρυνση πόλεων–οικοδεσποτών του Μουντιάλ λόγω «ζητημάτων ασφαλείας», την ίδια στιγμή που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου για τους φιλάθλους.
19/11 @ 17:19
H Σκωτία προκρίθηκε απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1998 και το «Χάμπτεν Πάρκ» πήρε... «φωτιά».
19/11 @ 13:07
Η καινοτομία του Nations League της επόμενης χρονιάς είναι η διεξαγωγή τεσσάρων συνεχόμενων αγώνων από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.
BEST OF THEMASPORTS