Ο Λουίς Σουάρες αποκάλυψε την πικρία του για την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, συναίσθημα που του έδωσε ώθηση για να αποδείξει στους Μπλαουγκράνα ότι έκαναν λάθος για την απόφασή τους.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το 2014 ο Λουίς Σουάρες αποχαιρέτησε τη Λίβερπουλ και μετακόμισε την Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Με 195 γκολ σε 283 συμμετοχές, άφησε το δικό του σημάδι κατά την παρουσία του στον σύλλογο, με τον οποίο κατέκτησε μεταξύ άλλων και το Champions League το 2015.
Ωστόσο, όταν ήρθε η στιγμή να πει «αντίο» στην ομάδα μερικά χρόνια αργότερα, αυτό δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, όπως αποκάλυψε ο επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι σε πρόσφατη συνέντευξή του.
«Στο ποδόσφαιρο πληρώνεις ακριβά τα λάθη σου. Παρά τα καλά χρόνια που πέρασε στην Μπαρτσελόνα, το τέλος με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο και τον Μπαρτομέου ως πρόεδρο, ήταν οδυνηρό. Υπέφερα πολύ εκείνη την περίοδο. Ένιωθα ότι μπορούσα να συνεισφέρω κι άλλο στην ομάδα, ποτέ δεν πέτυχα λιγότερα από 20 ή 25 γκολ ανά σεζόν. Στη συνέχεια ήρθε η Ατλέτικο μου άνοιξε τις πόρτες θεαματικά. Αυτό με παρακίνησε να αποδείξω ότι η Μπαρτσελόνα έκανε λάθος και ήμουν ευγνώμων για την υποδοχή που μου επιφύλαξε η Ατλέτικο. Με έκανε να νιώθω αγαπητός με κάθε τρόπο», τόνισε ο Ουρουγουανός φορ.
Μάλιστα, αναφερόμενος και στα χρόνια του στη Λίβερπουλ, μίλησε και για το διάστημα που η Άρσεναλ είχε ενδιαφερθεί έντονα για να τον αποκτήσει, όμως εκείνος άκουσε τη συμβουλή του αρχηγού του, Στίβεν Τζέραρντ.
«Το 2013 ήθελα να πάω στην Άρσεναλ, επειδή έπαιζε κάθε χρόνο στο Champions League. Ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά για μένα, αλλά μια μέρα ήρθε ο Τζέραρντ σε μένα και μου είπε: ''Άκουσέ με, θα μπορούσα να είχα πάει στη Μαδρίτη ή σε άλλη ομάδα, αλλά η καλύτερη απόφαση για σένα είναι να μείνεις και να μην πας στην Άρσεναλ, δεν θα σου κάνει καλό. Μείνε και του χρόνου θα λάβεις προσφορές από μεγαλύτερες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν. Και τότε μπορείς να αποφασίσεις, αλλά μην πας στην Άρσεναλ''».
Όσον αφορά την πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία, με τη φανέλα της Γκρόνινγκεν το 2006/2007, παραδέχθηκε ότι δεν ήξερε κατά πού... έπεφτε!
«Όταν δέχθηκα την κλήση για να πάω στην Γκρόνινγκεν δεν ήξερα πού ήταν αυτό! Τσέκαρα την ομάδα στο PlayStation και εκεί κατάλαβα ότι ήταν από την Ολλανδία».
gazzetta.gr
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 00:00
Με το τέλος του τελικού του Champions League, ο Λουίς Ενρίκε φόρεσε ένα μπλουζάκι, αφιερωμένο στην μνήμη της κόρης του, Ξάνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών το 2019.
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κερδίζει στον τελικό με πέντε γκολ διαφορά, μετά τον θρίαμβο με σκορ 5-0 επί της Ίντερ.
31/05 @ 23:56
Δείτε τη Χρυσή Βίβλο του Champions League μετά την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά από την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό με την Ίντερ!
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία! Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γαλλίας, κατέκτησε και το Champions League, πετυχαίνοντας το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της. Δεύτερο για τον Λουίς Ενρίκε!
31/05 @ 22:22
Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε μια εξωπραγματική πρόταση για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Αλ Χιλάλ!
31/05 @ 23:52
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
BEST OF THEMASPORTS