Ήρωας Λεάο στο Κάλιαρι και η Μίλαν ξανά στην κορυφή!
Με χρυσό σκόρερ τον Ράφαελ Λεάο, η Μίλαν κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Κάλιαρι για τη 18η αγωνιστική της Serie A και να μπει στο 2026 κοιτάζοντας από την κορυφή τους διώκτες της!




Μόλις έξι ποδοσφαιριστές κατάφεραν να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής σε ηλικία 17 ετών. Ο Κώστας Καρέτσας, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το σπάνιο ταλέντο του στο Βέλγιο βρίσκεται στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τα ματς με την Σκωτία και εκτός απροόπτου θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ταλαντούχος επιθετικός χαφ σε ηλικία 17 ετών και τεσσάρων μηνών ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει ο δεύτερος νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Εθνικής!
Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκίκας, ο οποίος πριν από περίπου... έναν αιώνα, το 1930 έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε ηλικία 17 ετών, ενός μήνός και 29 ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας ακόμη 17χρονος, ο Χρήστος Μουζακίτης του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την «Γαλανόλευκη» στην αναμέτρηση με την Φινλανδία τον περασμένο Νοέμωβριο.
Συνολικά έξι ποδοσφαιριστές έκαναν ντεμπούτο στην Εθνική προτού καν ενηλικιωθούν με τα ονόματα των Θωμά Μαύρου και Μίμη Δομάζου να ξεχωρίζουν. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ποτέ οι «πρώτες» 17χρονων διεθνών δεν συνδυάστηκαν με νίκη!
Αναλυτικά η λίστα των 17ρηδων της Εθνικής:
1. Κωνσταντίνος Γκίκας 2 Μαρτίου 1930 (Ιταλία – Ελλάδα 3-0) 17 ετών, 1 μήνας, 29 ημέρες
2. Στέφανος Καπίνο 15 Νοεμβρίου 2011 (Ελλάδα – Ρουμανία 1-3) 17 ετών, 7 μήνες, 28 ημέρες
3. Θωμάς Μαύρος 16 Φεβρουαρίου 1972 (Ελλάδα – Ολλανδία 0-5) 17 ετών, 8 μήνες, 16 ημέρες
4. Κωνσταντίνος Λινοξυλάκης 13 Δεκεμβρίου 1950 (Ελλάδα – Γαλλία 0-1) 17 ετών, 9 μήνες, 8 ημέρες
5. Μίμης Δομάζος 2 Δεκεμβρίου 1959 (Ελλάδα – Δανία 1-3) 17 ετών, 10 μήνες, 10 ημέρες
6. Λεωνίδας Ανδριανόπουλος 30 Ιουνίου 1929 (Βουλγαρία – Ελλάδα 1-1) 17 ετών, 10 μήνες, 20 ημέρες
Πηγή: sdna.gr
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις