Αναδιάρθρωση στις διοργανώσεις της UEFA, σημαίνει… έσοδα! Που κατατάσσεται ο κατακτητής του Conference, σε σχέση με τον τελευταίο του Champions League;
Η τρέχουσα σεζόν είναι ιδιαίτερη για όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού έφερε μια τεράστια αναδιάρθρωση, σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA: Champions League, Europa League και Conference League.
Μεταξύ άλλων, το νέο φορμάτ, με τις αυξημένες ομάδες και τη νεοσύστατη League Phase, «χάρισε» άπλετο θέαμα και πολλά… κέρδη. Όπως είναι λογικό, τα ποσά που διεκδικούνται και μοιράζονται στις ομάδες, διαφέρουν και αυξάνονται εκθετικά, όσο ανεβαίνουν οι «τάξεις».
Δηλαδή, στο Conference League θα δοθούν χρήματα λιγότερα από το Europa League, και αυτό με τη σειρά του θα μένει πιο «χαμηλά» σε σχέση με το Champions League.
Αν και τα έσοδα αυξήθηκαν και στις τρεις διοργανώσεις, η διαφορά που υπάρχει τελικά ανάμεσά τους, είναι χαοτική.
Και αυτό επειδή, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι σε άλλο… επίπεδο.
Συγκεκριμένα, η Τσέλσι αγωνίζεται στο Conference League, και συμπεριλαμβανομένων των δύο παιχνιδιών στα Play Offs εισόδου, το καλοκαίρι κόντρα στη Σερβέτ, έχει παίξει έως τώρα 10 αγώνες.
Σε αυτά, έχει εννέα νίκες, έξι στη League Phase και δύο στους «16», ενώ η μια ήττα ήταν από τη Σερβέτ στο δεύτερο ευρωπαϊκό της παιχνίδι της σεζόν (29/09/24, 2-1).
Εάν αυτό μπει στο ζύγι, με μια εκ των χειρότερων ομάδων του Champions League, το αποτέλεσμα της σύγκρισης είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, ξεκίνησε το «ταξίδι» της από πολύ νωρίς. Ότι παιχνίδι… υπάρχει, ώστε να προκριθεί μια ομάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η Σλόβαν το έδωσε.
Εκκίνηση από της 10 Ιουλίου (!) απέναντι στη Στρούγκα, και τέσσερις προκρίσεις στους αντίστοιχους προκριματικούς γύρους του καλοκαιριού μετά, η Σλόβαν μπήκε στη League Phase, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά, απέναντι στα «μεγαθύρια» που βρήκε στον δρόμο της, αποχαιρετώντας τα «αστέρια» μετά από οκτώ ήττες σε ισάριθμα ματς.
Τι το ενδιαφέρον έχει όμως η σύγκριση μεταξύ των δύο εν λόγω ομάδων; Φυσικά, τα έσοδα.
Η Τσέλσι, σε περίπτωση που συνεχίσει την θετικήτης πορεία, και φτάσει ως την κατάκτηση του Conference League, θα έχει μαζέψει έως και 22 εκατομμύρια ευρώ.
Άρα, μόλις 100 χιλιάδες ευρώ παραπάνω, από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, που έχει αποκλειστεί από τα τέλη Γενάρη!
Αξίζει να σημειωθεί, πως η ομάδα από τη Σλοβακία, είναι οι μόνη από την κορυφαία διοργάνωση, που μπορούν να ξεπεράσουν οι Άγγλοι.
Καθώς, ακόμη και η τελευταία Γιανγκ Μπόις, βρίσκεται σε ψηλότερη θέση, όσον αφορά τα κέρδη, με 30.02 εκατομμύρια ευρώ.
Γεγονότα, που αποδεικνύουν το χρηματικό χάσμα ανάμεσα στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά ταυτόχρονα «γεννούν» ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, στις ομάδες που διεκδικούν συμμετοχή στα… μεγάλα «σαλόνια».
Την πόρτα του Εθνικού Άχνας επίσημα χτύπησαν χθες οι διοικούντες την ΑΕΛ. Πρόσφεραν 50 χιλιάδες ευρώ στον Κίκη Φιλίππου, για να «στείλει» τον Ούγκο Μάρτινς στη Λεμεσό, με τον πρόεδρο της Αχνιώτικης ομάδας να ζητά μεγαλύτερο ποσό…
H Nότιγχαμ κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μεγάλη νίκη στην Ανδαλουσία, όμως ο Άντονι έσωσε την παρτίδα για την Μπέτις (2-2). Σημαντικές νίκες για Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Ρόμα, κόντρα σε Φενέρ και Νις!
Μετά από ένα αδιανόητο παιχνίδι με ανατρεπτική εξέλιξη, η Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη ήρθε ισόπαλη 5-5 με τη Βέστερλο, γνωρίζοντας ακόμη μία απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα Βελγίου.
Το πρώτο πιάτο της... πρεμιέρας για τη League Phase του Εuropa League σερβίρεται απόψε το βράδυ, καθώς εκτός της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ, υπάρχουν και οκτώ ακόμη ματς!
Ο πρώην παίκτης του Άρη, Ρόναλντ Ματαρίτα, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 16’ για σκληρό τάκλιν, στην αναμέτρηση Αλαχουελένσε–Μοτάγκουα για το Κύπελλο Κεντρικής Αμερικής.