Να δείξει... σφυγμό ο ΑΠΟΕΛ, με φόρα από... τ' όνειρο η Πάφος!
Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Πάφο για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ΓΣΠ με τις δύο ομάδες να προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, έχοντας κοινό στόχο την νίκη.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ με δίποντο της Thornton και τρίποντο της Σπυρίδου πέτυχε τους πρώτους πόντους στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα (5-0), ενώ με τρίποντο της Καλιάνου στο 3' ήταν επτά πόντους μπροστά (8-1).
Ακολούθησε σερί 12 πόντων για την Αναγέννηση Γερμασόγειας, με τέσσερα τρίποντα από τις Kυριάκου, Kounkou (2) και Κονομή και δίποντο της Κοunkou και στο 6' ήταν μπροστά με επτά πόντους (8-15).
Οι τελευταίοι πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο επιτεύχθηκαν στο 7' με δύο συνεχόμενα λέι απ από τις Κυριάκου και Kounkou (10-19), με το σερί για τις φιλοξενούμενες να συνεχίζεται στο δεύτερο δεκάλεπτο με δυο καλάθια από την Torresin κι άλλο ένα από την Kounkou (10-26). H ψαλίδα του σκορ άνοιξε στους 17 πόντους (22-39) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μετά το τρίποντο από την Torresin.
Η ομάδα της Γερμασόγειας έγειρε την πλάστιγγα για τα καλά προς την πλευρά της στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο αύξησε τη διαφορά κατά 11 πόντους, έχοντας στο τέλος της περιόδου διαφορά 28 πόντων (31-59), όπως προέκυψε μετά το λέι απ της Φραγκέσκου των γηπεδούχων στο 29'.
Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά έμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα, με την Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ να πετυχαίνει 17 πόντους και την Sigma Bakeries Αναγέννηση Γερμασόγειας 18, για να πάρει το ροζ φύλλο με τελικό σκορ 77-48.
TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-19, 22-39, 31-59, 48-77.
Υδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ (Ντιάνα Αγαπίου): Σπυρίδου 3 (1), Κουλάδα, Καλιάνου 7 (1), Ιωάννου 5, Τhortnton 18 (1), Φραγκέσκου 8 (2), Β. Πουσιαπακέ 7 (1), Μομτζιάν, Παρπούνα.
Sigma Bakeries Αναγέννηση Γερμασόγειας (Ηρακλής Πιττάκας): Kounkou 21 (5), Tσενακλίεβα 7 (1), Κυριάκου 9, Παυλίδου 6, Torresin 17 (2), Κονομή 5 (1), Πάγκαλος, Τρύφωνος, Σοφοκλέους 5 (1), Νικολακοπούλου 3 (1) Ελευθεριάδου 2, Μερκούρη 2.
*Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*
Την εντός έδρας νίκη πήρε η ΕΘΑ Έγκωμης σε αγώνα κόντρα στον Ζήνωνα. Επικράτησε με 68-34 με κορυφαία την Mullins με 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Η ΕΘΑ μπήκε δυνατά στο παρκέ και στο 3’ πήρε προβάδισμα με 7-0 , με την Φτερούδη να μειώνει σε 7-2 στο ίδιο λεπτό. Το τρίποντο της Maricic στο 8’ μείωσε για τον Ζήνωνα σε 13-5, και στο επόμενο λεπτό η Αθανασίου ευστόχησε σε τρίποντο για το 16-7.
Με βολές της Κατερίνας Κοντού στο 13’ η ομάδα της Έγκωμης έφτασε στο +10 (22-12), έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες έπαιζαν επιθετικά και πέτυχαν 11 σερί πόντους μέχρι το 28’ για το 44-15.
Η ομάδα της Λάρνακας προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά και στο 37’ οι βολές της Φτερουδή διαμόρφωσαν το 63-30. Η ΕΘΑ δεν επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να απειλήσουν και πήραν τη νίκη με 68-34.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-7, 33-15, 49-22, 68-34.
ΕΘΑ Έγκωμης (Τάκης Μιραλλάης): Κοντού 4, Κυπριακού 6, Τέυλορ 11, Κινάνη 2, Mullins, Αθανασίου 14, Παπαγιάννη, Ακαθιώτη 5(1), Κ. Κοντού 6, Μορφίτη.
Ζήνωνας Λουκής Ακρίτας (Αντρέας Σολομωνίδης): Μaricic 8(1), Φτερούδη 12, Μιχαήλ, Kruse 2, Δημητρίου 1, Ορθοδόξου 8(1), Σοφοκλέους 4, Δημητρίου, Χαρή.
*Βρείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ*
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ