Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σχετικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Super League.
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσαν το πρωί της Τετάρτης (19/02) κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρονται τις άκαρπες προσπάθειες της Super League για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ
“Στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών κληθήκαμε οι 4 ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ) παρουσία της Αναπληρώτριας Προέδρου ως εκπροσώπου των υπολοίπων ΠΑΕ να επιτύχουμε μία κοινή συνεννόηση επί της δεδηλωμένης βούλησης όλων των ΠΑΕ στην αρχική συνεδρίαση της Super League για επαναφορά της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Οι μέχρι τώρα προσπάθειες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, αφού η εισήγηση της Σούπερ Λιγκ αφορούσε σε συνολικό έσοδο 55 εκ. ευρώ για όλες τις ομάδες, κατά πολύ χαμηλότερο του σήμερα ισχύοντος συνολικού ανταλλάγματος.
Μπροστά στις δυσκολίες και προ του αδιεξόδου, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΑΕΚ καταθέτουν σήμερα μία ξεκάθαρη πρόταση με στόχο την υλοποίηση της απόφασης του συνεταιρισμού περί κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά ταυτόχρονα και τη διασφάλιση ικανών οικονομικών συνθηκών για το σύνολο των λιγότερο εμπορικών ΠΑΕ, στοιχείο απαραίτητο για την ανεξαρτησία τους και επομένως την αποφυγή «κηδεμονιών».
Σε αυτή την πρόταση οι δύο προαναφερόμενες ΠΑΕ δεσμευόμαστε δημόσια να διασφαλίσουμε το ήδη υπάρχον έσοδο για τις υπόλοιπες ομάδες -εκτός Big4- (και όχι το μειωμένο που προτάθηκε στη Λίγκα) και ότι θα διαθέσουμε προς όφελος τους το 15% (ήτοι 3 εκ. ευρώ) των συνολικών εσόδων μας από τους τηλεοπτικούς παρόχους, που ανέρχονται σε 20 εκατ. Ευρώ (για τις δύο ΠΑΕ).
Καλούμε τις υπόλοιπες 2 ομάδες εκ των 4 μεγάλων, την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πράξουν το ίδιο.
Δεδομένου ότι τα έσοδα από τους τηλεοπτικούς παρόχους για τις 4 μεγάλες ομάδες κυμαίνονται συνολικά μεταξύ των 45-48 εκατ. Ευρώ, εφόσον κι οι άλλες δύο ΠΑΕ ακολουθήσουν την πρωτοβουλία μας, θα συγκεντρωθεί ποσό της τάξεως των 7 εκατ. Ευρώ για τις λιγότερο εμπορικές ομάδες.
Αν οι έτερες δύο ΠΑΕ δεν ανταποκριθούν, είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες συνολικά το ποσό των 5 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση του ανταλλάγματος που ήδη λαμβάνουν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο για την επίτευξη συμφωνίας της κεντρικής διαχείρισης.
Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, θα ήταν επιθυμητό να τοποθετηθούν άμεσα όλες οι ομάδες της Super League επί της πρότασης μας, ώστε στη συνέχεια το προεδρείο του συνεταιρισμού να συγκαλέσει Δ.Σ. και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορική συγκυρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε θα επιλέξουμε όλοι μαζί το δρόμο της προόδου, στηρίζοντας την οικονομική ανεξαρτησία των συλλόγων – μελών του συνεταιρισμού και το «ευ αγωνίζεσθαι», είτε θα παραμείνουμε δέσμιοι συμφερόντων”.
Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ντιέγκο Ρόσα, παραχώρησε συνέντευξη στο match programme των «γαλαζοκιτρίνων» για τον αποψινό (19:00) αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι ήρθε στον ΑΠΟΕΛ επειδή ήθελε να βρίσκεται σε μια ομάδα που θα είναι σημαντικός.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
19/10 @ 12:39
Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος σε σχέση με τον φόνο του Σταύρου Δημοσθένους, 49 ετών, την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.
19/10 @ 10:39
Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής (19/10) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους κατά τη διαφυγή τους, μετά το κάψιμο του άσπρου βαν.
17/10 @ 18:17
Οι συλλυπητήριες αναρτήσεις για τον θάνατο του προέδρου της Καρμιώτισσας, Σταύρου Δημοσθένους.
11/10 @ 09:43
Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση «51 Χρόνια Προσφυγιάς: Κυπριακό Ποδόσφαιρο Citius - Altius - Fortius», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου.
10/10 @ 16:33
Το Ποδόσφαιρο αναπτύσσεται γρήγορα και ακολουθεί μια ανοδική πορεία σ’ όλους τους τομείς και παραμέτρους του.
09/10 @ 14:12
Σύμφωνα με το transfermarkt ο Μίμοβιτς παραμένει ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην κορυφή συνεχίζει και η Πάφος συνολικά...
BEST OF THEMASPORTS