Ψάχνει άμεση αντίδραση!
Τα ματς της ΑΕΚ στη β' φάση του πρωταθλήματος.
Ακολουθήστε μας στο Google news
To 1994 διορίστηκε από την ΦΙΦΑ για να διαιτητεύσει διεθνείς αγώνες. Για τα επόμενα έντεκα χρόνια ήταν εκείνος στον οποίον εμπιστεύονταν τα πιο κρίσιμα ματς, όταν τα νεύρα και η πίεση ήταν στα κόκκινα. Εκείνος ο οποίος θα φρόντιζε να τιθασεύει τους αστέρες και τις παραξενιές τους, τις διαμαρτυρίες του κάθε τυχάρπαστου και να πετύχει το ακαρόρθωτο: να περάσει απαρατήρητος. Και τα πήγαινε πάντα περίφημα.
Ας δούμε 20 πληροφορίες γι’αυτή την πελώρια μορφή, που όποτε μιλάει στέκονται ακόμη και σήμερα όλοι σούζα.
Οι κανονισμοί και η ακεραιότητα μπήκαν από νωρίς στο πετσί του.
Δεν ήταν διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά. Ήθελε να γίνει και αυτός ποδοσφαιριστής. Ήταν πολύ ψηλός και έπαιζε μπακ αλλά είδε νωρίς ότι η καριέρα στο ποδόσφαιρο θα ήταν ένα όνειρο απατηλό.
Πολύ γρήγορα, έγινε διαιτητής της 3ης και 4ης κατηγορίας στην Ιταλία.
Είναι κάτι που τον έκανε πιο δυνατό και του έδωσε νέα ματιά στην ζωή.
Στο παρελθόν έχει δηλώσει: “Η φαλάκρα μου είναι μια σοβαρή ασθένεια και δεν θα δεχτώ ούτε ένα αστείο. Έχω δείξει ότι δεν με ενδιαφέρει η εμφάνισή μου, μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι με παρακολουθούσαν είτε στην τηλεόραση, είτε στο γήπεδο.Μπορείς να κάνεις αστεία με πολλά πράγματα, αλλά δεν μπορείς να επιτίθεσαι στα συναισθήματα των ανθρώπων με προβλήματα. Η αλωπεκία είναι μια ασθένεια και πολλοί υποφέρουν από αυτήν, ειδικά τα παιδιά.Δεν είναι όλα αστεία στην ζωή.”
Μια φορά είχε φύγει από μια εκπομπή στην Ιταλία όταν έκαναν πλάκα με την φαλάκρα του.
Η αρχή έγινε με τον Ολυμπιακό Τελικό του 1996 (Νιγηρία – Αργεντινή).
Δεν ξεχνιέται η εικόνα του στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ του 1999 όταν προσπαθούσε να σηκώσει τους παίκτες της Μπάγερν μετά το 2-1. Απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα, ίσως και λεπτό και οι παίκτες της Μπάγερν δεν είχαν τα σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα να συνεχίσουν. Ο Κολίνα περπατούσε ανάμεσά τους, έδινε το χέρι του για να σηκωθούν.
“Ήμασταν στα τελευταία δύο λεπτά, και είδα τους παίκτες της Μπάγερν στον πάγκο έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο τους. Οι οπαδοί ήταν αγκαλιασμένοι στην κερκίδα, περιμένοντας το τελευταίο μου σφύριγμα. Στη συνέχεια, ξαφνικά, η Μάντσεστερ σκοράρει δύο γκολ σε δύο λεπτά και ανατρέπει το σκορ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά των παικτών και του αγγλικού πάγκου, έμοιαζε με λιοντάρια που βρυχώνται, μπροστά σε μια σιωπή καθεδρικού ναού στην πλευρά της Μπάγερν. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έτρεχαν σαν τρελοί στο γήπεδο, ενώ είδα έναν παίκτη της Μπάγερν ξαπλωμένος να κλαίει, χωρίς ελπίδα, με τεράστια απογοήτευση. Τον πλησιάζω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο να του πω πέρα από το «Σήκω να παλέψεις, έχεις 20 δευτερόλεπτα ακόμα! Αλλά εκείνη τη στιγμή, είδα το αληθινό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, όπου οι παίκτες έδιναν όλη τους τη ζωή σε ένα γήπεδο, με κόσμο να φωνάζει από χαρά και άλλους να έχουν μαυρίσει βαθιά στην ψυχή τους”.
Στον τελικό του Μουντιάλ 2002, ο Καντου είχε πει ότι δεν ήταν γουρλής για εκείνον. Στον ίδιο τελικό ο Ρονάλντοτου έδωσε την φανέλα του αλλά και την μπάλα. Τόσο οι παίκτες της Βραζιλίας όσο και της Γερμανίας του έδωσαν συγχαρητήρια για την απόδοσή του.
“Κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου για 36 ώρες πριν εκείνον τον τελικό. Μελέτησα τα πάντα, είδα κασσέτες και των δύο ομάδων και έπαιρνα σημειώσεις. Ο ρόλος του διαιτητή είναι να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και να ξέρει τι θα γίνει πριν αυτό συμβεί”.
Αξέχαστη η διαιτησία του στο 4-3 της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Ρεάλ το 2003. Απίστευτη ματσάρα και ο άρχοντας ήταν σαν να μην υπήρχε. Αρκεί μια ματιά στους παικταράδες για να καταλάβουμε την σημασία του να είσαι αόρατος σε ένα ματς – διαφήμιση του ποδοσφαίρου.
Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη διαιτησία τον Αύγουστο του 2005 μετά από μια διαφωνία με την Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για μια συμφωνία χορηγίας.
Είχε πάρει μέρος σε διαφήμιση της Opel, η οποία ήταν και ο χορηγός της Μίλαν. Πίστευε ότι θα ήταν σωστό να μην συνεχίσει για λόγους ηθικής.
Ο Κολίνα ήταν ο ένας από τους δύο διαιτητές που δεν οδηγήθηκαν με κατηγορίες στην δίκη του σκανδάλου.
Είναι κάτοχος πτυχίου Επιχειρηματικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και επίτιμου πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Χαλ.
“Σχεδίασε τις ενδεκάδες τους σε ένα ταμπλό, μας είπε πώς θα παίξουν, ποιοι ήταν οι θερμόαιμοι χαρακτήρες, πού θα ήταν τα πιθανά σημεία διαμάχης, τι θα περίμενε ο κάθε βοηθός να συμβεί στο μέρος του γηπέδου. Κάλυψε τα πάντα. Ήταν απίστευτο”.
Ήταν ο Μπέκαμ.
2005, η Τσέλσι έχει χάσει τον πρώτο αγώνα από την Μπαρτσελόνα στην φάση των 16, παίζοντας με 10 για 9′ μετά την αποβολή του Ντρογκμπά.
“Στο Λονδίνο θα πρέπει να είναι ο καλύτερος διαιτητής στον κόσμο, ο Κολίνα. Είναι ο τέλειος διαιτητής, τόσο σε χαρακτήρα όσο και σε δεξιότητες. Όλοι οι παίκτες και οι προπονητές πιστεύουν ότι ο Κολίνα είναι ο καλύτερος διαιτητής. Κι αυτό γιατί είναι ένας διαιτητής που δεν επηρεάζει το παιχνίδι”.
Γι’αυτό είναι και δημοφιλής στους γείτονες.
cult24.gr