«Η UEFA σκέφτεται κατάργηση της παράτασης στα νοκ άουτ του Champions League»
Ρεπορτάζ στην Αγγλία καταγράφει τη σκέψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για κατάργηση της παράτασης στα νοκ άουτ ματς του Champions League μετά το 2027!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ας θυμηθούμε το τι είδαμε στη φάση. Μετά τη μονομαχία Βαγιαννίδη – Μπιανκόν μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού ο διαιτητής κάνει σήμα που στους περισσότερους φάνηκε ότι έδειχνε άουτ, όμως εκεί υπήρξαν οι αντιδράσεις που μπέρδεψαν τους πάντες. Ο Μπιανκόν πανηγυρίζει, ο Βαγιαννίδης βάζει τη φανέλα στο κεφάλι και ο κόσμος του Ολυμπιακού ξεσπάει σε πανηγυρισμούς. Άμεσα αλλάζει το κλίμα και όλοι θεωρούν ότι ο Μουνουέρα έχει δώσει το πέναλτι.
Η επόμενη σκηνή όμως έρχεται να δημιουργήσει νέες αμφιβολίες. Ο VAR τον φωνάζει και του δείχνει μόνο ένα πλάνο το οποίο μάλιστα αρχίζει από στοπ καρέ στα πόδια Βαγιαννίδη – Μπιανκόν. Το μόνο πλάνο που δείχνει ξεκάθαρη επαφή των δύο. Και άπαντες αναρωτιούνται γιατί τον φωνάζει να του πει ότι έκανε ξεκάθαρο λάθος αφού έχει δώσει πέναλτι; Πάμε και στη συνέχεια. Ο διαιτητής όταν έχει πάρει μία απόφαση και o VAR τον φωνάζει να την αλλάξει έχει δύο δρόμους. Ο πρώτος να δεχτεί το ότι έχει κάνει λάθος, να δείξει το σήμα του VAR με τα χέρια του και να δείξει τη νέα απόφαση. Ο δεύτερος να μην συμφωνήσει με τον VAR να μην κάνει το σήμα του VAR με τα χέρια και να επιμείνει στην αρχική του υπόδειξη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη το πρώτο, δηλαδή ο διαιτητής έκανε το σήμα του VAR και έδειξε πέναλτι.
Τα παραπάνω είναι αυτά που φάνηκαν στα τηλεοπτικά πλάνα και η ανάλυση προκύπτει από το πρωτόκολο του VAR και τα σήματα που κάνουν οι διαιτητές. Πάμε τώρα και στις πληροφορίες του monobala.gr. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Μουνουέρα έδειξε άουτ στη φάση και ο VAR τον φώναξε για να του πει ότι έχει κάνει ξεκάθαρο λάθος και γι αυτό του έδειξε μόνο το πλάνο που φαίνεται η επαφή Βαγιαννίδη – Μπιανκόν και έτσι ο Ισπανός διαιτητής έδειξε το σήμα του VAR και άλλαξε την αρχική του απόφαση.
monobala.gr