LIVE: Ομόνοια - Πάφος FC 0-0 (Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)
Καλησπέρα σας... Η Ομόνοια υποδέχεται απόψε (22:00) την Πάφο στο ΓΣΠ για τα πλέι-οφ του Conference League και το ThemaSports.com σας μεταφέρει την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το σύστημα, γνωστό ως Aligning Simulation and Real Physics (ASAP), δίνει τη δυνατότητα στα ρομπότ να αναπαράγουν μέχρι και εμβληματικές κινήσεις από τον αθλητισμό, όπως η περιστροφή στον αέρα του Cristiano Ronaldo και το fadeaway jump shot του Kobe Bryant. Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στη ρομποτική, βελτιώνοντας την ακρίβεια της κίνησης και την προσαρμοστικότητα στις πραγματικές συνθήκες.
Το πλαίσιο ASAP χρησιμοποιεί μια διαδικασία δύο σταδίων για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης σε προσομοίωση και εφαρμογής στον πραγματικό κόσμο. Αρχικά, οι πολιτικές παρακολούθησης κίνησης του ρομπότ εκπαιδεύονται σε εικονικά περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας δεδομένα ανθρώπινων κινήσεων.
Στη συνέχεια, τα μοντέλα αυτά βελτιστοποιούνται με δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, διορθώνοντας τις διαφορές μεταξύ της προσομοίωσης και της φυσικής πραγματικότητας. Ένα βασικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας είναι το delta action model, το οποίο βελτιώνει την ικανότητα του ρομπότ να εκτελεί σύνθετες κινήσεις ολόκληρου του σώματος.
Με αυτήν την προσέγγιση, τα ανθρωποειδή ρομπότ έχουν παρουσιάσει σημαντικά βελτιωμένη ευκινησία, εκτελώντας με επιτυχία άλματα και κινήσεις ισορροπίας που θυμίζουν επαγγελματίες αθλητές.
Παρότι οι περιορισμοί του hardware εξακολουθούν να επηρεάζουν την ομαλότητα της κίνησης, τα ρομπότ έχουν μειώσει τα σφάλματα παρακολούθησης κίνησης κατά 52,7% σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα. Αυτή η πρόοδος σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ που μπορούν να εκτελούν δυναμικές και συντονισμένες κινήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει περαιτέρω βελτιώσεις στα συστήματα ελέγχου, στοχεύοντας στη χρήση καμερών και αισθητήρων για μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, μειώνοντας την εξάρτηση από συστήματα καταγραφής κίνησης.
Οι μελλοντικές εξελίξεις μπορεί επίσης να επικεντρωθούν στη μείωση της ανάγκης για εκτεταμένα δεδομένα εκπαίδευσης, επιτρέποντας στα ρομπότ να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται πιο αποτελεσματικά. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό arXiv, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την ανθρωποειδή ρομποτική και τις πιθανές εφαρμογές της σε διάφορους τομείς.
Πηγή: unboxholics.com