Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 (Φλίτερ 44' αυτ., Μιλίτσεβιτς 45'+, Καμπρέρα 69') την ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.
Η ΕΝΠ ήταν ιδιαίτερα απαιτητική κυρίως στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, ωστόσο οι βυσσινί δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ, κάτι που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο «Τάσος Μάρκου». Στο φινάλε του α΄μέρους οι κιτρινοπράσινοι εξασφάλισαν ισχυρό προβάδισμα.
Στο 44' μετά από κάθετη πασά-ασίστ από τον Αϊτόρ ο Τσακόν με "τσίμπημα" της μπάλας στέλνει την μπάλα με... κατεύθυνση τα την εστία των βυσσινί και την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα από τον Φλίτερ, ενώ στο 45'+6' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μιλίτσεβιτς με σουτ έκανε το 0-2.
Στο 69' ο Καμπρέρα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από κάθετη πάσα του Ροντέν και έκανε το 0-3 που αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως το... λάθος διορθώθηκε μέσω VAR που επικύρωσε το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Μία ωραία παρασκηνιακή ιστορία από το ματς Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ στο «Μπερναμπέου» για το Champions League αποκάλυψε στους Betarades ο τότε ποδοσφαιριστής των «γαλαζοκιτρίνων» και νυν του Απόλλωνα, Πραξιτέλης Βούρος!