Themasports teamΠαίζοντας ένα ματς στο ΓΣΠ όπως η... «γάτα με το ποντίκι», η Ομόνοια επικράτησε στο ρελαντί της αποκαρδιωτικής ΑΕΛ με 3-0 κι έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του κυπέλλου.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τα γκολ για την ομάδα της Λευκωσίας σημείωσαν οι Σεμέδο (45΄+1΄), Στεπίνσκι (68΄) και Λοϊζου (90΄+4΄).
Ντεμπούτο με ήττα στον πάγκο της ΑΕΛ για τον Μάριο Νικολάου.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο πρώτο ημίχρονο, η Ομόνοια είχε την υπεροχή και την κατοχή μπάλας από το ξεκίνημα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με την πρώτη μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σεμέδο που σούταρε από θέση βολής και ανάγκασε τον Μπράγκα στην πρώτη του απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
Στο τελευταίο τέταρτο, η ομάδα της Λευκωσίας αύξησε την πίεση της και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο τρίλεπτο 34΄-36΄ με τους Στεπίνσκι, Σεμέδο και Λοΐζου, με τον εκπληκτικό Μπράγκα να κρατά... μόνος του όρθια την ΑΕΛ, η οποία απογοήτευσε για μία ακόμη φορά με την εμφάνιση της και με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις, δεν έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.
Δεν άντεξε όμως μέχρι το τέλος ο Βραζιλιάνος πορτιέρο, αφού στο 45΄+1΄ ο Κέτσκες έκανε τραγικό λάθος, ο Στεπίνσκι πάσαρε στον Σεμέδο που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φραντζή και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0, με τον Μπράγκα να μην έχει περιθώρια αντίδρασης...
Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Ομόνοια ήταν συνεχώς στην επίθεση, με την ΑΕΛ να αμύνεται και ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 68΄ από τον Στεπίνσκι, κι ενώ προηγουμένως απείλησε σε τρεις περιπτώσεις την εστία του Μπράγκα.
Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» έριξε ταχύτητα, η ΑΕΛ ήταν ανήμπορη για να αντιδράσει κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε 2-0, στο 90΄+4΄ έγινε νέο... παιδικό λάθος απο τη Λεμεσιανή ομάδα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Λοϊζου, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα», γράφοντας το τελικό 3-0.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 73΄ Λοΐζου, 89΄ Κακουλλής / 47΄ Φραντζής, 66΄ Τοκού, 77΄ Νεοφύτου, 78΄ Μάμας, 86΄ Σινγκ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ομόνοια (Αναστασίου): Φαμπιάνο, Ντιουνκού (84΄ Μασούρας), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κίτσος, Μάριτς, Εράκοβιτς (77΄ Χαραλάμπους), Εβάντρο (70΄ Μπεζούς), Στεπίνσκι (70΄ Κακουλλής), Λοΐζου, Σεμέδο (84΄ Μουσιαλόφσκι).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Ελάντερ, Γιόβετιτς, Χαμάς, Κούσουλος, Νεοφύτου, Αλιούμ.
ΑΕΛ (Νικολάου): Μπράγκα, Φραντζής, Στόλνικ, Κέτσκες, Νεοφύτου, Μάμας, Τοκού (88΄ Ευσταθίου), Τομάλα (88΄ Γερολέμου), Μακρής (68΄ Στρούμια), Τρισκόφσκι (77΄ Ζε Τούρμπο), Λεσοβόι (68΄ Σινγκ).
Στον πάγκο: Κυριάκου, Μπέκερ, Κοσταντίνι, Άβραχαμ, Παναγιώτου, Θεμιστοκλέους.
19:00 Ομόνοια Λευκωσίας – ΑΕΛ Λεμεσού
Στάδιο: Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Abisso Rosario
Α' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης
Ανακοίνωση-κάλεσμα από τους οργανωμένους οπαδούς της Πάφου προς όλους τους Παφίτες, για να δώσουν μαζικό παρών στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
05/11 @ 18:54
Η Ομόνοια Αραδίππου και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας εξασφάλισαν σήμερα εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Coca-Cola.
03/11 @ 17:03
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Α’ φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola που θα γίνουν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.
29/10 @ 20:47
Χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Απόλλωνας συνέτριψε απόψε στο γήπεδο «Αμμόχωστος» τη ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου με 5-1 σε νοκ-άουτ παιχνίδι για την πρώτη φάση του κυπέλλου και προκρίθηκε στους «16».
29/10 @ 21:00
Με δύο παιχνίδια για την πρώτη φάση, συνεχίστηκε σήμερα (29/10) το κύπελλο Κύπρου.
29/10 @ 16:04
Η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου έγινε η 11η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στους «16» του Κυπέλλου Α'-Β' Κατηγορίας, αφού νίκησε σήμερα εκτός έδρας τον Π.Ο. Αχυρώνα Ονήσιλο με 0-2.
29/10 @ 10:27
Ενημέρωση από τον Απόλλωνα για το παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο την ΜΕΑΠ (19:00), στο «Αμμόχωστος»
BEST OF THEMASPORTS