Επιβλήθηκε με άνεση της Σοσιεδάδ και εξασφάλισε την πρωτιά στη League Phase του Europa League η Λάτσιο!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Λάτσιο έδωσε συνέχεια στις νίκες της στο Europa League, κερδίζοντας με 3-1 τη Ρεάλ Σοσιεδαδ, εξέλιξη που την διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη League Phase.
Από την άλλη μεριά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγχώθηκε, αλλά εν τέλει κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της Ρέιντζερς και να πάρει τους τρες βαθμούς της νίκης, που την έστειλαν στην 4η θέση, χάρις το γκολ του Μπορύνο Φερνάντες στο 90+3'.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρέιντζερς 2-1:
Οι Σκωτσέζοι απείλησαν στο 10', αρχικά με τον Ρασκίν και έπειτα με τον Γιλμάζ, ωστόσο ο Μπαγιντίρ "καθάρισε" τον κίνδυνο.
Στο 23ο λεπτό, Ο Ντε Λιχτ σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω φάουλ του Γιόρο.
Η επόμενη μεγάλη φάση για τους Κόκκινους Διαβόλους ήρθε στο 43ο λεπτό, όταν ο Μαρτίνες επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, τεστάροντας τα αντανακλαστικά του Μπάτλαντ, ο οποίος πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή επέμβαση.
Τελικά, το σύνολο του Ρούμπεμ Αμορίμ πήρε προβάδισμα έπειτα από λάθος του Μπάτλαντ, ο οποίος, θέλοντας να απομακρύνει με τις γροθιές του την μπάλα, την έστειλε εν τέλει στην εστία του.
Ο Γκαρνάτσο βρέθηκε στο 60' μία ανάσα από το να σκοράρει μετά από όμορφο ελιγμό του Ντιαλό, ωστόσο πάνω στην γραμμή η αντίπαλη άμυνα επέκρουσε το σουτ του Αργεντινού.
Στο 66' η Γιουνάιτεντ έχασε μία ακόμα ευκαιρία, με τον Μαγκουάιρ να αστοχεί με κεφαλιά από κοντά για να δώσει μαξιλαράκι ασφαλείας στην ομάδα του.
Η Ρέιντερς τιμώρησε την αναποτελεσματικότητα των Άγγλων και, εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό λάθος του Χάρι Μαγκουάιρ στο 88', κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ντέσερς.
Βέβαια, η Γιουνάιτεντ δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη, με τον Μαρτίνες να μοιράζει υπέροχα στον Φερνάντες, που βρήκε δίχτυα στην κίνηση.
- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Μπαγιντίρ, Γιόρο (55' Μαλάσια), Ντε Λιχτ (46' Μαγκουάιρ), Μαρτίνες, Ντιαλό, Λόλιερ, Έρισκεν, Νταλότ, Φερνάντες, Ζιρκζεϊ, Γκαρνάτσο
- ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μπάτλαντ, Ταβερνιέ, Προόπερ, Μπάλογκουν (46' Ράις), Γιλμάζ, Ζεφτέ, Τσέρνι (60' Κούρτις), Ρασκίν, Μπαϊράμι (71' Ντέσερς), Μπάρον (46' ΜαΚόσλαντ), Ιγκαμάν
Λάτσιο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1:
Γκολ για τη Λάτσιο στο 5ο λεπτό, με την μπάλα να στρώνεται στον Χίλα, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα στην -γεμάτη με παίκτες- μεγάλη περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
Οι Ισπανοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολή τους Μουνιόθ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται αμέσως το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.
Στο 32' το 2-0 έκανε ο αρχηγός των Λατσιάλι, Τζακάνι, που, αφότου πήρε την μπάλα σε πλεονεκτική θέση μετά από καθοριστική πάσα του Ίσακσεν, εκτέλεσε άψογα τον Ρεμίρο.
Δύο λεπτά μετά, ο Καστεγιάννος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ταβάρες.
Ο Μπαρενετσέα στο 82' πέτυχε το γκολ της τιμής για τη Σοσιεδάδ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, αποτέλεσμα το οποίο έστειλε τη Λάτσιο στην κουρυφή της βαθμολογίας.
- ΛΑΤΣΙΟ: Μανδάς, Μάρουσιτς, Τζίλα, Ρομανιόλι, Ταβάρες (43' Ντέλε-Μπασίρου), Γκεντουζί, Ροβέλα, Ίσακσεν (56' Νόσλιν), Ντιά, Τζακάνι (56' Τσαουνά), Καστεγιάνος (46' Πέδρο)
- ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Αραμπούρου, Ζουμπέλντια, Αγκουέρντ (71' Πατσέκο), Μουνιόθ, Κούμπο (46' Μπαρενετσέα), Ζουμπιμέντι (Ελουστόντο), Μέντεθ (36' Λόπεθ), Ογιαρθάμπαλ (46' Μάριν), Σούσιτς, Μπέκερ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Φερεντσβάρος 2-0:
Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Ομάρ Μάρμους, που ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα από την Μάντσεστερ Σίτι, ο σύλλογος της Bunseliga έκανε το χρέος του απέναντι στη Φερεντσβάρος και επικράτησε με 2-0, σκορ που τον έστειλε στην 2η θέση της βαθμολογίας.
Το πρώτο γκολ πέτυχε στο Γιουζούν στο 49', ενώ δέκα λεπτά έπειτα ο Εκιτικέ έκανε το 2-0, υπογράφοντας το τρίποντο.
Ρίγας - Άγιαξ 1-0:
Η Ρίγας, παρότι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, πέτυχε μία ιστορική νίκη, κερδίζοντας με 1-0 τον Άγιαξ, ο οποίος προβλημάτισε έντονα με την εικόνα του στον αγώνα.
Το "χρυσό" γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Μαρκίγιεφ στο 78', που δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Αίαντα να κοιτά την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Άγιαξ έπεσε στην 16η θέση και έχασε τις όποιες βαθμολογικές του ελπίδες να χτυπήσει οχτάδα. Από την άλλη πλευρά, η Ρίγας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
Τρίτη 21 Ιανουαρίου
- Γαλατασαράι - Ντίναμο Κιέβου 3-3
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
- Μπεσίκτας - Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου
- Άλκμααρ - Ρόμα 1-0
- Μπόντο Γκλιμτ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-1
- Πόρτο - Ολυμπιακός 0-1
- Φενέρμπαχτσε - Λιόν 0-0
- Μάλμε - Τβέντε 2-3
- Καραμπάγκ - Στέαουα 2-3
- Χόφενχαϊμ - Τότεναμ 2-3
- Βικτόρια Πλζεν - Άντερλεχτ 2-0
- Άιντραχτ - Φερεντσβάρος
- Έλφσμποργκ - Νις 1-0
- Λάτσιο - Σοσιεδάδ 3-1
- Λουντογκόρετς - Μίντιλαντ 0-2
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρέιντζερς 2-1
- ΠΑΟΚ - Σλάβια Πράγας 2-0
- Ρίγας - Άγιαξ 1-0
- Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Μπράγκα 2-1
Πηγή: sport24.gr
Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, Ομόνοια και Πάφος εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 στο ΓΣΠ στον πρώτο Κυπριακό «εμφύλιο» για τα πλέι-οφ του Conference League και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς της 20ης Φεβρουαρίου στο στάδιο «Αλφαμέγα»!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/02 @ 21:40
Η Φενέρμπαχτσε καθάρισε με σκορ 3-0 την Άντερλεχτ στην Κωνσταντινούπολη και στο... βάθος βλέπει Ολυμπιακό! Σπουδαία διπλά για Ρεάλ Σοσιεδάδ και Άγιαξ στα playofffs του Europa League.
13/02 @ 21:17
Δείτε τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ματς του ΠΑΟΚ με τη Στεάουα Βουκορεστίου.
12/02 @ 17:57
Μία σημαντική δίκη είχε την Τετάρτη (12/2) η Στεάουα Βουκουρεστίου και ο πρόεδρός της, Τζίτζι Μπεκάλι, λίγες ώρες πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
12/02 @ 14:21
Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και τον κομβικό ρόλο του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό μίλησε ο Σουαλιχό Μεϊτέ. Τι είπε για την επαφή του με τον Ρουμάνο τεχνικό και το «ευχαριστώ» στον Σαββίδη.
12/02 @ 14:04
Διαβάστε όσα δήλωσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Στεάουα για τα playoffs του Europa League.
31/01 @ 02:10
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου του «Ανοέτα» και στάθηκε στις όμορφες ευκαιρίες που έφτιαξε ο ΠΑΟΚ χωρίς να σκοράρει, την επιλογή του επόμενου αντιπάλου αλλά και τον Ράχμαν Μπάμπα.
BEST OF THEMASPORTS