Με πέντε δυνατές και ενδιαφέρουσες μονομαχίες ολοκληρώνεται η 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Απόψε ολοκληρώνεται η «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα με πέντε δυνατές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Πέραν από την εκτός έδρας δοκιμασία του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στην Μπασκόνια, στο σημερινό πρόγραμμα της Euroleague ξεχωρίζουν και άλλα σημαντικά ματς.
Η αρχή γίνεται στις 19:45, με τη Φενέρμπαχτσε να υποδέχεται στην Κωνσταντινούπολη τη Ζάλγκιρις. Οι Τούρκοι βρίσκονται σε καλό «φεγγάρι» μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες στη διοργάνωση. Πριν από δύο 24ωρα, πέρασαν με το διπλό από το Βελιγράδι και την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (91-96), ανεβαίνοντας στο 13-7 και τη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη τώρα, οι Λιθουανοί έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων, καθώς, την Τετάρτη επικράτησαν πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 77-68 της Βίρτους Μπολόνια στο Κάουνας. Στην 11η θέση με ρεκόρ 11-10, καλούνται απόψε να κάνουν την υπέρβαση αν θέλουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.
Στις 21:00, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί τη Μονακό στο Βελιγράδι και την κατάμεστη «Beogradska Arena» σε ένα παιχνίδι με έντονο ελληνικό στοιχείο. Και αυτό διότι, πέραν από τους Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη, θα έχουμε και τον ελληνικό «εμφύλιο» των πάγκων, καθώς, Γιάννης Σφαιρόπουλος από τη μία και Βασίλης Σπανούλης από την άλλη, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους. Αμφότερες έρχονται από ήττες στην Ευρωλίγκα, με τους Σέρβους να χάνουν με 96-91 από τη Φενέρ και τους Μονεγάσκους με 95-94 από την Μπάγερν, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο ομάδες στη μάχη που δίνει η μία για την εξάδα και η δεύτερη για την 4άδα.
Ένα μισάωρο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 21:30, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια στην Γερμανία. Χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Νέιπιερ και την σπουδαία άμυνα του Μπαμπ στο φινάλε, οι Βαυαροί πήραν το ροζ φύλλο επί της Μονακό και επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρία χαμένα ματς. Στην 8η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 12-9, θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλή τους έδρα (9-1) και να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ιταλούς που προέρχονται από δύο ήττες στα τρία πιο πρόσφατα ματς.
Τέλος, στις 21:45, η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το πολύ δυνατό παιχνίδι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αναντολού Εφές. Πριν από δύο βράδια, οι Καταλανοί πανηγύρισαν σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού AKTOR με σκορ 82-73, με αποτέλεσμα να φτάσουν τις τρεις σερί νίκες και να ανέβουν στην 6η θέση με ρεκόρ 12-9. Απέχουν μία νίκη από την πρώτη τριάδα, και κόντρα στους Τούρκους θα ψάξουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι με τέσσερις σερί ήττες έχουν υποχωρήσει στη 13η θέση με αρνητικό ρεκόρ (10-11) και πλέον τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για την πρόκριση στα playoff. Την περασμένη αγωνιστική, ηττήθηκαν με σκορ 88-84 από την Παρί, φτάνοντας έτσι τα πέντε εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση χωρίς διπλό.
Οι αναμετρήσεις της Παρασκευής (17/1):
Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις (19:45)
Ερυθρός Αστέρας-Μονακό (21:00)
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός (21:30)
Μπάγερν-Βίρτους Μπολόνια (21:30)
Μπαρτσελόνα-Εφές (21:45)
sport-fm.gr
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/06 @ 19:22
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με νέο story του σημείωσε πως το ραντεβού με τον Γιάννη Βρούτση δεν θα γίνει και μοναδική περίπτωση είναι να διεξαχθεί η συνάντηση σε διαφορετικές ώρες.
02/06 @ 19:21
Με δήλωσή τους οι Αγγελόπουλοι τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάνε στη συνάντηση με τον Γιαννακόπουλο στο υπουργείο! «Η μόνη συνάντηση θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες», τονίζουν.
02/06 @ 18:58
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν στον δεύτερο τελικό του ΣΕΦ, τονίζοντας πως έχει καταθέσει μήνυση σε Λεπενιώτη και Αγγελόπουλους για συκοφαντική δυσφήμιση.
02/06 @ 17:55
Δείτε τι αναφέρει η επιστολή του Γιάννη Βρούτση σε Γιαννακόπουλο-Αγγελόπουλους για τη συνάντηση της Τετάρτης στο υπουργείο.
02/06 @ 15:50
Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε σε τουρκικό ΜΜΕ για τις χθεσινές δηλώσεις του μετά το ματς στο ΣΕΦ.
02/06 @ 15:38
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, τονίζοντας την πρόθεση του να προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη κατά της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ για όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ.
BEST OF THEMASPORTS