Ο Σάββας Μούργος, σκόρερ και στο Μακεδονικός-ΑΕΛ, το παρελθόν του εκτός Ελλάδας κι ένα στατιστικό, που δεν είχε ξανά στην καριέρα του!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΑΕΛ δεν «φρενάρει» με τίποτα και αυτήν τη φορά, υπεύθυνος ήταν ο Σάββας Μούργος! Ο 26χρονος Έλληνας εξτρέμ, με το δικό του γκολ στην έδρα του Μακεδονικού, έβαλε τους «βυσσινί» με το… δεξί στο 2025.

Ήταν το δεύτερο σερί ματς στο οποίο σκοράρει, μετά από εκείνο απέναντι στη Νίκη Βόλου, και το τρίτο, συνολικά, μετά το πρώτο του, απέναντι στην Καβάλα. Μόνο που τα τρία αυτά γκολ, έχουν έρθει στις έξι τελευταίες αγωνιστικές!

Ο Σάββας Μούργος, λοιπόν, είναι «on fire»! Και υπάρχει ένα στατιστικό, που δείχνει, πως φέτος στην ΑΕΛ, κάνει ό,τι χρειάζεται για ρεκόρ… καριέρας!

Συγκεκριμένα, ο άλλοτε παίκτης της Άρσεναλ και της Νόριτς, έχει τρία γκολ, όπως προαναφέρθηκε, αλλά και πέντε ασίστ, φέτος, σε 1.128′ στον βόρειο όμιλο της Super League 2.

Η σεζόν 2024/25, είναι η 5η του στην Ελλάδα, και μόνο μία φορά, είχε καλύτερους αριθμούς στην καριέρα του: στη Βέροια, τη σεζόν 2021/22.

Τότε, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, αλλά σε 31 ματς, αντί των 15 φέτος! Παράλληλα, για να φτάσει αυτούς τους αριθμούς, έπαιξε 2.321′ συνολικά.

Φέτος, λοιπόν, παρότι έχει λιγότερα γκολ, είτε δημιουργεί, είτε σκοράρει, ανά 141′! Εκείνη τη σεζόν, το έπραττε ανά 178′!

Μακεδονίκος - ΑΕΛ 0-1 | Highlights (15η αγωνιστική Super League 2 - 2024/25 Α' Όμιλος)

Άλλωστε, η φετινή σεζόν δεν έχει τελειώσει για την ΑΕΛ. Έχει ακόμα τρία ματς στην κανονική διάρκεια και άλλα τέσσερα στα Play Offs, για να φτάσει ή να ξεπεράσει τα πεπραγμένα, εκείνης της σεζόν.

Όσον αφορά την Άρσεναλ και τη Νόριτς;

Μαζί με Μπεγερίν, Ενκέτια & Τσούμπα Άκπομ

Ίσως κάποιοι το αγνοούν, αλλά ο Σάββας Μούργος όχι απλώς επιλέχθηκε από την Άρσεναλ, στα camp της στην Ελλάδα, αλλά πήγε και στις εγκαταστάσεις της στην Αγγλία για έναν χρόνο.

Εκεί, μάλιστα, «μεγάλωσε» δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπεγιερίν (βασικό δεξί μπακ της Άρσεναλ επί χρόνια και διεθνής με την εθνική Ισπανίας), ο Ενκέτια (ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια), αλλά και τον γνώριμο στα ελληνικά γήπεδα από τον ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ.

Ο Σάββας Μούργος ξεκίνησε στις ακαδημίες του Πανιωνίου, αλλά από το 2014 έως το 2017, άνηκε στην Άρσεναλ. Παράλληλα, έχει δώσει το «παρών» στις Εθνικές Ομάδες Παίδων και Νέων.

Ο ανταγωνισμός και οι λίγες ευκαιρίες, τον ώθησαν στη Νόριτς, όπου για κακή του τύχη, ήρθε αντιμέτωπος με τραυματισμούς.

Ακολούθησε χειρουργείο στον αστράγαλο, δανεισμοί στην Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας, έως ότου το 2020, επέστρεψε στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Βέροιας.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Σάββας Μούργος πήγε στον Πανσερραϊκό και εκείνο του 2024, στην ΑΕΛ. Έχει συμβόλαιο μαζί της έως το 2026, ενώ βάσει Transfermarkt, έχει χρηματιστηριακή αξία 450.000 ευρώ, όντας ένα από τα ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας.

Και στα 26 του χρόνια, όσα κι αν έχει περάσει, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ό,τι επιθυμεί!

 

ole.gr

Η ΓΚΟΛΑΡΑ του Ζάζα, η αποβολή της Μακάμπι και οι καλύτερες φάσεις από την σπουδαία ΠΡΟΚΡΙΣΗ της Πάφου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΓΚΟΛΑΡΑ του Ζάζα, η αποβολή της Μακάμπι και οι καλύτερες φάσεις από την σπουδαία ΠΡΟΚΡΙΣΗ της Πάφου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε από την Cablenet, τα στιγμιότυπα του επαναληπτικού αγώνα που διεξήχθη στην TSC Arena στη Σερβία ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Πάφος FC, για τον Β' προκριματικό του Champions League.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΟΡΝΙΑΚ ενόψει Άρη: «Αν αποφύγουμε τα λάθη του πρώτου αγώνα, έχουμε τύχη» - ΚΟΛΕΙ: «Θα προσπαθήσω να σκοράρω ξανά»-ThemaSports
30/07 @ 19:07

ΧΟΡΝΙΑΚ ενόψει Άρη: «Αν αποφύγουμε τα λάθη του πρώτου αγώνα, έχουμε τύχη» - ΚΟΛΕΙ: «Θα προσπαθήσω να σκοράρω ξανά»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα το απόγευμα στην Ουγγαρία ο προπονητής της Ακαδημίας Πούσκας, Ζσολτ Χόρνιακ, ενόψει του αυριανού (31/07, 21:00) επαναληπτικού αγώνα με αντίπαλο τον Άρη, για τον Β' προκριματικό του Conference League.

Η Λίβερπουλ έδωσε 300 εκατομμύρια για μεταγραφές, αλλά την παράσταση κλέβει ένας... 17χρονος! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/07 @ 18:31

Η Λίβερπουλ έδωσε 300 εκατομμύρια για μεταγραφές, αλλά την παράσταση κλέβει ένας... 17χρονος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν η Λίβερπουλ στην προετοιμασία της έχει έναν πρωταγωνιστή, αυτός δεν είναι κάποιος από τους νέους σταρ, αλλά ένας 17χρονος. Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα.

Σούστερ: «Το ένα γκολ διάφορα στο πρώτο ματς με την Ομόνοια, μας δίνει πιθανότητες για κάτι θετικό στη ρεβάνς»-ThemaSports
30/07 @ 16:36

Σούστερ: «Το ένα γκολ διάφορα στο πρώτο ματς με την Ομόνοια, μας δίνει πιθανότητες για κάτι θετικό στη ρεβάνς»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο προπονητής της Τορπέντο Κουτάισι, Ντιρκ Σούστερ, ενόψει του αυριανού (31/07, 20:00) επαναληπτικού αγώνα για τον Β' προκριματικό του Conference League με αντίπαλο την Ομόνοια.

Σοβαρά παράπονα από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα για τις νέες φανέλες-ThemaSports
30/07 @ 15:09

Σοβαρά παράπονα από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα για τις νέες φανέλες

Ακόμα δεν ξεκίνησε η χρονιά άρχισαν οι γκρίνιες στην Μπαρτσελόνα.

Το πρωτάθλημα δεν παραμένει στο Άνφιλντ – Η πρόβλεψη ενός υπερυπολογιστή για τον τίτλο της Premier League-ThemaSports
30/07 @ 13:30

Το πρωτάθλημα δεν παραμένει στο Άνφιλντ – Η πρόβλεψη ενός υπερυπολογιστή για τον τίτλο της Premier League

Ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα που ξεκινά;

Φρίκη στη Βραζιλία: Σοκάρει το βίντεο με πρώην μπασκετμπολίστα να χτυπά με μανία τη σύντροφό του σε ασανσέρ!-ThemaSports
30/07 @ 12:48

Φρίκη στη Βραζιλία: Σοκάρει το βίντεο με πρώην μπασκετμπολίστα να χτυπά με μανία τη σύντροφό του σε ασανσέρ!

Σοκάρει βίντεο με πρώην μπασκετμπολίστα να ξυλοκοπεί τη σύντροφό του σε ασανσέρ. Τη χτυπά με μανία δεκάδες φορές σε 35''. Συνελήφθη για απόπειρα γυναικοκτονίας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ