Οι Σαουδάραβες είναι Σουνίτες Μουσουλμάνου, όχι Σιίτες, Σημασία δεν έχει η θρησκειολογική διαφορά των δύο προσεγγίσεων αλλά η κοινωνική αντιμετώπιση. Και εν προκειμένω η εκτέλεση του Σιίτη κληρικού, Νιμρ Αλ Νιμρ, μαζί με άλλους σαρανταέξι ανθρώπους, οι οποίοι κατηγορούνταν για τρομοκρατία. Το σύνολο σαρανταεφτά.
Η Σαουδική Αραβία για άλλη μία φορά δέχεται δημόσια κατακραυγή, καθώς εκλέγεται στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Σαουδική Αραβία που: Ορίζει άνδρα κηδεμόνα σε κάθε γυναίκα για να την ελέγχει δια βίου, της απαγορεύει να οδηγεί, να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα χωρίς άντρα μαζί της, να παντρεύεται χωρίς άδεια, ακόμη και να πηγαίνει στο νεκροταφείο. Αυτή η Σαουδική Αραβία.
169 από 180. Αυτή είναι η θέση που τοποθετεί η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων την Σαουδική Αραβία στην Ελευθερία στον Τύπου, καθώς δεν διαθέτει κανένα ανεξάρτητο Μέσο. Η λογοκρισία είναι απλά μία Τετάρτη για τον Μέσο δημοσιογράφο, όπως και η πιθανότητα να θεωρηθεί τρομοκράτης, να φυλακιστεί, να δαρθεί δημόσια, ακόμη και να θανατωθεί.
Ο δεκαοκτάχρονος, Μουρτάτζα Κουρέιρις, γλύτωσε στο παρα τσακ τον αποκεφαλισμό. Ήταν δεκατριών, όταν τον συνέλαβαν για συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Σιιτών. Τον βασάνισαν, του φόρτωσαν μέσα από βασανιστήρια, μέχρι και την κλιματική αλλαγή και πρότειναν αποκεφαλισμό, μαζί κρέμασμα και διαμελισμό μετά θάνατον. Τίποτα από αυτά δεν έγινε ευτυχώς, λόγω και πάλι διεθνούς κατακραυγής.
Το Ριάντ φιλοξένησε την σύνοδο κορυφής των G20, όπου μέρος των εκδηλώσεων είναι και η σύνοδος κορυφής γυναικών. Οι διαμαρτυρίες και πάλι πολλές, καθώς έχει προηγηθεί η φυλάκιση χωρίς δίκη της ακτιβίστριας, Λουτζάιν αλ-Χαθλούλ, γιατί διεκδίκησε το δικαίωμα των γυναικών στην χώρα της να μην έχουν άντρα κηδεμόνα και να οδηγούν.
Οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, δημοσιεύουν έκθεση όπου ενημερώνουν την κοινή γνώμη για την ανάμειξη του…σούπερ δημοκράτη, διαδόχου του θρόνου και σημερινού πρωθυπουργού, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν με την δολοφονία του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Χασόγκτζι.
Πραγματοποιείται η μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας. 81 στον αριθμό.
Η Αρίτζ Αλ-Σαντάν, μηνύει το Twitter για διαρροή προσωπικών στοιχείων ανώνυμων χρηστών του, προς το κράτος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο συνελήφθη και καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια κάθειρξη ο αδελφός της. Λίγο καιρό πριν ακτιβιστής καταδικάστηκε σε θάνατο για χρήση του Twitter και του Youtube κατά του καθεστώτος.
Με τελευταία ενημέρωση στις 4 Δεκεμβρίου, ο αριθμός εκτελέσεων στην Σαουδική Αραβία έφτασε τις 304. Σα να λέμε σχεδόν μία κάθε μέρα. Ανάμεσα τους αυτή τη φορά και εφτά γυναίκες.