Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Τβέντε στο Καραϊσκάκης και έχασε έδαφος στο κυνήγι για την οκτάδα. Ο Τζολάκης έπιασε πέναλτι στο 5ο λεπτό, ενώ ο Ελ Κααμπί δεν νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα έντεκα βήματα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Ολυμπιακός μπλόκαρε απέναντι στην Τβέντε. Δεν είχε νικητή, αλλά ούτε και η γκολ η μάχη των ερυθρόλευκων απέναντι στους Ολλανδούς για την 6η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες απέτυχαν να σκοράρουν από την άσπρη βούλα. Ο Τζολάκης είχε απάντηση στην εκτέλεση πέναλτι του Φαν Φολφσβίνκελ στο 5ο λεπτό, ενώ στο 40' ο Ελ Κααμπί δεν νίκησε τον Ούνερσταλ από τα έντεκα βήματα.
Στο δεύτερο 45ο λεπτό ο Ολυμπιακός δεν βρήκε κάποια λύση μεσοεπιθετικά, με τους Ολλανδούς να οπισθοχωρούν και το μηδέν και για τις δύο πλευρές να παραμένει έως το τελευταίο σφύριγμα.
Ο Ολυμπιακός έχει πλέον εννέα πόντους και βρίσκεται στην 13η θέση. Με αυτό το αποτέλεσμα έχασε έδαφος για την οκτάδα που οδηγεί απευθείας στους 16, χωρίς την διαδικασία των playoffs.
Το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι από το 2025. Στις 23 Ιανουαρίου (19:45) θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Πόρτο στο Ντραγκάο για την προτελευταία αγωνιστική.
Το ματς
Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο παιχνίδι, όπως ήθελε ο Μεντιλίμπαρ. Το υψηλό πρέσινγκ δεν λειτουργούσε, ενώ η Τβέντε γινόταν εύκολα επιθετική. Μόλις στο 9' κέρδισε η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ρέτσου. Όμως, ο Τζολάκης είχε την απάντησή του, καθώς έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε την μπάλα στην εκτέλεση του Φαν Φολβίνκελ.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να μην μπορούν να γίνουν απειλητική. Στο 20' ο Πιρόλα έπιασε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον γκολκίπερ της Τβέντε να μην έχει πρόβλημα. Οι δύο ομάδες έδιναν αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή, με τους Ολλανδούς να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, αλλά επίσης να μην βρίσκουν λύσεις μπροστά από την εστία του Τζολάκη.
Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 39', ο Μπάμπης Κωστούλας πάτησε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Σάντιλεκ. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση, όπως ούτε εκείνος κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα. Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους.
Η Τβέντε στο δεύτερο μέρος έδωσε περισσότερα μέτρα στον Ολυμπιακό, επιχειρώντας να χτυπήσει στην κόντρα, όπως για παράδειγμα στο 55ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Σαλάχ Εντίν μέσα από την περιοχή. Οι ερυθρόλευκο από την πλευρά τους κρατούσαν την μπάλα, όμως δεν κατάφερναν να γίνουν απειλητικοί.
Ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να δώσει λύσεις από τον πάγκο, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κοστίνια, με τον Μαρτίνς να μετακινείται αριστερά και τον Ροντινέι να ανεβαίνει μπροστά. Στο 72ο λεπτό, ο Στέιν εκτέλεσε από μακριά, όμως ο Τζολάκης δεν αιφνιδιάστηκε.
Μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει κάποιον διάδρομο. Στο 86' ο Μπιανκόν έπιασε μία κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ροντινέι, με τον Ούνερσταλ βέβαια να μπλοκάρει.
Στο 90+2' ο Ροντινέι τροφοδότησε τον Μαρτίνς στα αριστερά, εκείνος πλάσαρε με το δεξί, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γιάρεμτσουκ και έφυγε άουτ, σε μία ακόμη μία καλή στιγμή των ερυθρόλευκων στο παιχνίδι. Ωστόσο, το μηδέν έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα.
- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Μουζακίτης, Έσε, Μαρτίνς, Κωστούλας, Γουίλιαν, Ελ Κααμπί.
- ΤΒΕΝΤΕ: Ούνερσταλ, Φαν Ρούιλ, Χίλγκερς, Φαν Χούρενμπεκ, Σαλάχ-Εντίν, Ρεγκέρ, Στέιν, Σάντιλεκ, Φαν Βολφσβίνκελ, Φλαπ, Λάμερς

sport24.gr
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/05 @ 15:40
Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να μπει σε μια ιστορική χρονιά, καθώς το 2026 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
30/05 @ 15:30
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του σε ρουμανικό μέσο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποκαλύπτει πως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, Μιρτσέα, εκείνος δεν επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στους πάγκους.
30/05 @ 14:52
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης.
29/05 @ 19:16
Η UEFA κατέληξε στα δέκα καλύτερα γκολ της σεζόν στο Conference League, με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη ενάντια στην Ντινάμο Μινσκ να είναι πρώτο.
28/05 @ 23:34
Η Tuttosport δημοσίευσε τη λίστα με τους 100 υποψηφίους για το βραβείο Golden Boy και σε αυτήν, εντοπίζουμε τρεις Έλληνες.
28/05 @ 15:25
Τίτλους τέλους έβαλε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στα σενάρια περί αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του.
BEST OF THEMASPORTS