ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ για Ομόνοια κόντρα στη Ραπίντ και... βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ!

ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ για Ομόνοια κόντρα στη Ραπίντ και... βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ!

Μία αποφασισμένη όσο ποτέ άλλοτε Ομόνοια, κέρδισε με 3-1 τη Ραπίντ Βιέννης στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική της League Phase του Conference League, ανέβηκε στους 6 βαθμούς και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ!

Τα γκολ για την Κυπριακή ομάδα σημείωσαν οι Κακουλλής (52΄), Σεμέδο (66΄) και Αλιούμ (96΄), ενώ για τους Αυστριακούς που έμειναν στους 10 πόντους και συνεχίζουν να ελπίζουν για μία θέση στην οκτάδα, ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Μπέλιο στο 62΄.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ραπίντ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, όμως η Ομόνοια είχε κλείσει τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Ουζόχο και δεν την άφησε να γίνει απειλητική, πέρα από δύο φάσεις, μία στο 11΄, όταν ο Σβάουμπ με κεφαλιά από θέση βολής, ανάγκασε τον Ουζόχο σε τρομερή απόκρουση και μία στο 44΄, όταν μετά από λάθη στην άμυνα της Ομόνοιας, ο Βούρμπραντ βρέθηκε απέναντι από τον Ουζόχο εντός περιοχής, αλλά έκανε άτσαλο τελείωμα.

Η Κυπριακή ομάδα προσπαθούσε να κτυπήσει κυρίως στην κόντρα, είχε 1-2 προϋποθέσεις μέχρι το 35΄, όταν και ανέβασε ταχύτητα, έγινε πιο διεκδικητική και είχε τρεις καλές προϋποθέσεις στη συνέχεια για να σκοράρει, δύο με τον Ντιουνκού στο 37΄ και 42΄ και μία με τον Σίμιτς στο 43΄.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε... Η Ομόνοια μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και στο 52΄ άνοιξε το σκορ με θαυμάσιο γκολ του Κακουλλή. Η Ραπίντ απάντησε στο 62΄ με τον Μπέλιο, όμως το «τριφύλλι» απάντησε εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Σεμέδο στο 66΄ που έγραψε το 2-1!

Το ματς στη συνέχεια έγινε... ροντέο, με πιο γρήγορο ρυθμό, αφού οι Αυστριακοί πίεζαν για την ισοφάριση, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βρίσκουν περισσότερους χώρους, όμως οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Τελικά η Ομόνοια όχι μόνο άντεξε στην πίεση, αλλά στο 96΄ σκόραρε με τον Αλιούμ, ο οποίος πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο και έκανε μία ξέφρενη κούρσα μόνος του αφού όλη η Ραπίντ ήταν στην επίθεση για μία εκτέλεση φάουλ, πλασάροντας στην ανυπεράσπιστη εστία για το 3-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και οπαδούς του «τριφυλλιού»!

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51΄ Μάριτς / 31΄ Τσβέτκοβιτς, 74΄ Σανγκαρέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ομόνοια (Αναστασίου): Ουζόχο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Ελάντερ, Χαμάς, Κούσουλος (76΄ Εράκοβιτς), Χαραλάμπους (76΄ Αλιούμ), Μάριτς, Κακουλλής (76΄ Νεοφύτου), Λοϊζου (64΄ Σεμέδο), Σίμιτς (91΄ Μασούρας).

Στον πάγκο: Φαμπιάνο, Κίτσος, Εβάντρο, Στεπίνσκι, Λανγκ, Παναγιώτου.

Ραπίντ Βιέννης (Κλάους): Χεντλ, Μπόλα, Τσβέτκοβιτς (46΄ Σόλερ), Γιάο, Αουέρ, Σανγκαρέ (83΄ Καϊγκίν), Γκρίγκιτς, Σέιντλ (46΄ Γιάνσον), Βούρμπραντ (67΄ Μπουργκστάλετ), Σάουμπ (77΄ Μπίσοφ), Μπέλιο.

Στον πάγκο: Γκάρτλερ, Οργκλέρ, Μπόκλε, Λανγκ, Μπόργκεϊτ, Χόφμαν, Όσβαλντ.

22:00 Ομόνοια-Ραπίντ Βιέννης
Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία)
Βοηθοί: Νταβίντ Γκόλις, Μίχαλ Ομπούκοβιτς
4ος Διαιτητής: Δεν ορίστηκε ακόμη
VAR: Πιοτρ Λάσικ
Βοηθός VAR: Κριστόφ Μίρμους

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Ατσάλινη Νιούκαστλ των δέκα παικτών, σόκαρε τη Γιουνάιτεντ με γκολάρα στο 90'!

Ατσάλινη Νιούκαστλ των δέκα παικτών, σόκαρε τη Γιουνάιτεντ με γκολάρα στο 90'!

Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησής της με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Νιούκαστλ πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε μια γκολάρα του Οσούλα στο 90'!