Με τους Βλάχοβιτς και Μακένι να σκοράρουν στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους πήρε τεράστια νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στο Τορίνο, με την βέκια σινιόρα να μένει κοντά στην οκτάδα και τους πολίτες να απειλούνται ακόμη και με αποκλεισμό.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ματς
Το πρώτο μέρος στο "Allianz Stadium" είχε ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει πάντως την εδαφική υπεροχή (65% κατοχή μπάλας) και τη μεγάλη φάση με τον Χάλαντ στο 40ο λεπτό (απίστευτη επέμβαση από τον Ντι Γκρεγκόριο), με την Γιουβέντους από την πλευρά της να έχει ως καλύτερη στιγμή το μακρινό σουτ του Γιλντίζ που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Έντερσον.
Η στιγμή της έκρηξης στις εξέδρες δεν άργησε ωστόσο να έρθει και συγκεκριμένα αυτή έλαβε χώρα στο 53ο λεπτό σε φάση διαρκείας στα καρέ της Σίτι. Αρχικά ο Γκάτι λίγο έλειψε να πετύχει ένα από τα θεαματικότερα γκολ της χρονιάς, με τον Έντερσον να αποκρούει το εντυπωσιακό βολ πλανέ του, για να ακολουθήσει η σέντρα του Γιλντίζ την οποία υποδέχτηκε ο Βλάχοβιτς για να γράψει το 1-0 για την Γιουβέντους με κοντινή κεφαλιά (1-0) στο 53ο λεπτό.
Το γκολ αυτό άλλαξε σημαντικά τα δεδομένα και η συνέχεια βρήκε την Σίτι να παίρνει τη μπάλα στα πόδια της, να πιέζει και να έχει δύο καλές στιγμές με τους Ντε Μπρόινε και Ντοκού, με την βέκια σινιόρα να αμύνεται ωστόσο υποδειγματικά και να είναι απολύτως κυνική, βρίσκοντας δεύτερο γκολ μέσω αντεπίθεσης.
Αυτό ήρθε μέσα από αμερικανική συνεργασία δύο αλλαγών της, με τον Τουράμ να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μακένι να εκτελεί με γυριστό σουτ τον Έντερσον μέσα σε αποθέωση (2-0).
Το γκολ αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, με την Γιουβέντους να κρατάει με σχετική άνεση το 2-0 μέχρι το φινάλε και να παίρνει μία σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για πρόκριση στην επόμενη φάση.
- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ντι Γκρεγκόριο, Σαβόνα, Καλούλου, Γκάτι, Ντανίλο, Λοκατέλι, Τουράμ, Κονσεϊσάο, Κουπμάινερς, Γιλντίζ, Βλάχοβιτς
- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Λιούις, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντοκού, Χάλαντ, Γκρίλις
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 00:00
Με το τέλος του τελικού του Champions League, ο Λουίς Ενρίκε φόρεσε ένα μπλουζάκι, αφιερωμένο στην μνήμη της κόρης του, Ξάνα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών το 2019.
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κερδίζει στον τελικό με πέντε γκολ διαφορά, μετά τον θρίαμβο με σκορ 5-0 επί της Ίντερ.
31/05 @ 23:56
Δείτε τη Χρυσή Βίβλο του Champions League μετά την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά από την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό με την Ίντερ!
31/05 @ 23:55
Η Παρί Σεν Ζερμέν έγραψε ιστορία! Μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γαλλίας, κατέκτησε και το Champions League, πετυχαίνοντας το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της. Δεύτερο για τον Λουίς Ενρίκε!
31/05 @ 22:22
Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε μια εξωπραγματική πρόταση για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Αλ Χιλάλ!
31/05 @ 23:52
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
BEST OF THEMASPORTS