Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024 παρουσίασε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΚΟΑ.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Γιάννης Ιωάννου σημείωσε ότι «η φετινή διοργάνωση, που έφερε κοντά 164 φορείς και προσέλκυσε περισσότερους από 140.000 συμπολίτες μας μέσα από 546 δράσεις, αποδεικνύει ότι όταν οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και ουσιαστική αφοσίωση» και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σπουδαία συμβολή των κορυφαίων αθλητών μας στη φετινή διοργάνωση, η οποία ανέδειξε τον ρόλο τους ως θετικά πρότυπα για τη νεολαία. Μέσα από τη συμμετοχή τους, ανέδειξαν και προώθησαν αξίες που αποτελούν θεμέλιο τόσο του Ολυμπισμού όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η ισότητα και η αριστεία». Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στάθηκε επίσης στις «πράσινες δράσεις»: «Οι ‘πράσινες’ πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, προωθώντας τη βιωσιμότητα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».
Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ και η Διά Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και Κάλλη Χατζηιωσήφ είπε: «Χαμόγελα, ευεξία, ψυχαγωγία, εθελοντισμός, χαρακτήριζαν τις εικόνες και τα βίντεο που εγγράψατε στις δράσεις σας. Παιδιά, ενήλικες, τρίτη ηλικία, ολυμπιακός και παραολυμπιακός αθλητισμός, όλοι σε δράση ως ενεργοί πολίτες με ίσες ευκαιρίες συμμετοχής δυσκόλεψαν την επιλογή των βραβείων. Μια ευχάριστη πρόκληση να αναγκάζεσαι να επιλέγεις τους καλύτερους μεταξύ ίσων».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η Λειτουργός ευρωπαϊκών θεμάτων του ΚΟΑ και εθνική συντονίστρια του #BeActive Ιωάννα Παρασκευοπούλου, απονεμήθηκαν τα τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές δράσεων και στους χορηγούς επικοινωνίας. Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διοργανωτές των δράσεων που συμμετείχαν στον εθνικό διαγωνισμό #BeActive Awards 2024 και ανανεώθηκε το ραντεβού για την 11η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2025.
Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και κάλυψαν την Συνέντευξη Τύπου (ΑΝΤ1, ΡΙΚ, ΣΙΓΜΑ, Omega, Alpha, Cytavision, Cablenet Sports).
Ομόνοια και Άρης κοντράρονται το βράδυ της Κυριακής (19/01, 19:00) στο ΓΣΠ για τη 19η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan, σε ένα αμφίρροπο ντέρμπι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον!
Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε στο "Πάμε Δανάη" για ένα προσωπικό περιστατικό που ανέδειξε την έννοια της ζήλιας στη σχέση της με τον σύζυγό της, Δημήτρη, και πώς αυτή η εμπειρία τους βοήθησε να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία τους.
Συγκλονιστική μονομαχία στο σκάκι ανάμεσα σε δύο γκραντ μάστερ, τον Βασίλ Ίβαντσουκ και τον Ντάνιελ Ναροντίτσκι στο World Blitz 2024, με τον πρώτο να κάνει ένα τραγικό λάθος στο τέλος του αγώνα και να ξεσπάσει σε λυγμούς για την ήττα του.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2024, η Hilde Dosogne γιόρτασε με τους πιο κοντινούς της ανθρώπους το τέλος μιας απαιτητικής για την ίδια χρονιάς και τον ερχομό μιας νέας.
Δεν έχουν περάσει καιρός από μία διαπίστωση του παλαίμαχου σταρ του ΝΒΑ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, με μία ακόμη χαρακτηριστική ατάκα του, αυτή τη φορά για την… κατάντια του κόσμου.