Οι στατιστικές κατηγορίες για τη σεζόν 2024 έγιναν γνωστές με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να ξεχωρίζει σε αυτές που κρίνονται από το σερβίς του.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μία πολύ καλή χρονιά πέρασε για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας δύο τίτλους Masters σε Παρίσι και Ρώμη. O Γερμανός έφτασε σε ένα τελικό Grand Slam, αγωνιζόμενος σε 90 παιχνίδια από τα οποία κέρδισε τα 69, έχοντας ποσοστό νικών 76,7%.
Βέβαια για να καταφέρει τα παραπάνω και να πραγματοποιήσει μία γεμάτη χρονιά ο Νο.2 του κόσμου χρειάστηκε να έχει σύμμαχό του το πολύ καλό σερβίς του. Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός τενίστας στήριξε πολύ το παιχνίδι του στο σερβίς του, γεγονός που κάνουν ξεκάθαρο τα στατιστικά της σεζόν που πέρασαν.
Ακριβέστερα ο 27χρονος αθλητής σε 90 ματς πέτυχε 797 άσους, όντας πρώτος στην σχετική κατηγορία μπροστά από τους Χούμπερ Χούρκατς (736) και Τέιλορ Φριτζ (725). Για την πρωτιά αυτή οφείλεται κατά πολύ η ακρίβεια που παρουσίασε στο σερβίς του, κατέχοντας ποσοστό 71,27% το οποίο του δίνει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία αυτή, πίσω από τον Σεμπάστιαν Μπάεζ (71,66%) και μπροστά από τον Μπεν Σέλτον (68,69%).
Η συνέπεια πίσω από το πρώτο σερβίς και η πρωτιά στη λίστα με τους άσους τη σεζόν που πέρασε έφεραν το εκπληκτικό ποσοστό στα κερδισμένα service games. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ σέρβιρε σε 1141 games, κερδίζοντας τα 1029 με ποσοστό 90,18%. Στην εν λόγω κατηγορία ο φιναλίστ του Roland Garros είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τον Γιανίκ Σίνερ (91,40%) από τον οποίον έχει σερβίρει 164 games παραπάνω.
gazzetta.gr
Γλυκόπικρη γεύση άφησαν σε ΑΕΚ και Ομόνοια, τα παιχνίδια της Πέμπτης (06/11) κόντρα σε Αμπερντίν και Λωζάνη αντίστοιχα, για την 3η αγωνιστική της League Phase του Conference League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/11 @ 14:24
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τη μεταμόρφωση του Telekom Center Athens σε γήπεδο τένις!
01/11 @ 15:05
Η ερώτηση δημοσιογράφου για την επέμβαση στήθους της κορυφαίας τενίστριας, Οσεάν Ντοντέν που την έφερε σε δύσκολη θέση.
27/10 @ 18:18
Η Σερένα Γούιλιαμς αποκάλυψε την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την Ισπανία και την λατρεία της για τον Κάρλος Αλκαράθ.
15/10 @ 23:07
Ο Γιανίκ Σίνερ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο Τσιτσιπά, επικρατώντας με 2-0 σετ και εξασφαλίζοντας θέση στα ημιτελικά του Six Kings Slam, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
21/10 @ 13:09
Ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας στο Oktoberfest, μια εντυπωσιακή πόζα και ένα αποκαλυπτικό φόρεμα ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τον θαυμασμό για την Έβα Λις.
20/10 @ 21:22
Η Ρωσίδα τενίστρια μπορεί να έχει αποσυρθεί από τα κορτ, ωστόσο, συνεχίζει να απασχολεί το κοινό λόγω των επιχειρηματικών της κινήσεων.
BEST OF THEMASPORTS