Themasports teamΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΦΕΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΓΣΟ
Ακολουθήστε μας στο Google news
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο (23/11), το 1ο φεστιβάλ για τη διεθνής μέρα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού στο ΓΣΟ. Το φεστιβάλ φέτος ανέλαβε το αθλητικό τμήμα του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου υπό την αιγίδα της ΚΟΠΑ, της FISU και της UNESCO.
Το πρόγραμμα της ημέρα του πανεπιστημιακού αθλητισμού περιλάμβανε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες, με τους φοιτητές να το διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν μια εξαιρετική μέρα για τον αθλητισμό του τόπου μας.
«Τέτοιους είδους εκδηλώσεις δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχουν σε αγωνίσματα που δεν υπάρχουν οργανωμένα πρωταθλήματα όπως το bench press, οι έλξεις, οι κάμψεις, η σκυταλοδρομία, τα γκελάκια, η διελκυστίνδα, τα τρίποντα, το arm wrestling και τα darts», είπε ο πρόεδρος της ΚΟΠΑ, Καθηγητής, Πάνος Ράζης, ο οποίος επισκέφθηκε τα γήπεδα του ΓΣΟ στηρίζοντας το φεστιβάλ. «Όλοι οι φορείς συμπεριλαμβανομένου και των Πανεπιστημιακών θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη προσπάθεια για να δημιουργηθούν εκδηλώσεις που μπορούν να επεκταθούν με ευρεία συμμετοχή σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ενίσχυση από το εξωτερικό. Θέλουμε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε και να μεγαλώνουμε τη μέρα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού», πρόσθεσε.
Η εκδήλωση θεσμοθετήθηκε το 2015 και γιορτάζεται κάθε χρόνο από όλα τα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο με σκοπό να αναδεικνύει τον ρόλο του αθλητισμού στην εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό. Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία του αθλητισμού στα πανεπιστήμια, καθώς και τον κοινωνικό ρόλο των πανεπιστημίων στην εδραίωση της αθλητικής εκπαίδευσης στη κοινωνία.
Σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Κύπρου στο χώρο υπήρχε περίπτερο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στο οποίο γινόταν δειγματοληψίες. Εκεί, ήταν και η Cablenet, η οποία έστησε το δικό της περίπτερο και χάριζε δώρα στους φοιτητές και όσους στήριξαν την εκδήλωση.
Με δύο γκολ από τον Ζοάο Κορέια η Πάφος πήρε μεγάλη νίκη (2-1) με ανατροπή επί του Άρη, πάτησε κορυφή και περιμένει το ματς της Ομόνοιας την Κυριακή για να δει εάν θα παραμείνει εκεί.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
21/11 @ 12:46
Δεν πρόλαβαν καλά – καλά να βγουν από την... πισίνα και τον μεταξύ τους αγώνα για το Σούπερ καπ και να ‘σου τους πάλι αντιμέτωπους! Για τον ΑΠΟΕΛ και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.
20/11 @ 16:47
Δηλώσεις στις οποίες υποστηρίζει ότι δεν οδηγούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το αυτοκίνητό του αλλά άλλο τρίτο άτομο έκανε ο δικηγόρος του.
18/11 @ 18:20
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιος Α. Χρυσοστόμου, συμμετείχε στη συνάντηση των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών στις Βρυξέλλες με θέμα «A Strategic Vision for Sport in Europe: Reinforcing the European Sport Model».
17/11 @ 14:13
Παιγνίδι αντάξιο της φήμης του, αλλά και των δυο αντιπάλων έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λευκωσίας, ο αγώνας για το Σούπερ Καπ στην υδατοσφαίριση. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς βάφτηκε γαλαζοκίτρινος με τον ΑΠΟΕΛ να επικρατεί του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού με 16 – 14, μετά απο ένα πολύ καλό αγώνα.
17/11 @ 12:20
Με δυνατά συναισθήματα και ακόμη δυνατότερο μήνυμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16/11) ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας Radisson Blu, όπου μια ξεχωριστή ομάδα δρομέων έτρεξε για τη στήριξη του Συνδέσμου «Μην Με Λησμόνει», ο οποίος στηρίζει άτομα με Αλτσχάιμερ και Άνοια.
17/11 @ 08:54
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της 53ης Γιορτής των Αρίστων, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 1974 από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).
BEST OF THEMASPORTS