Ο Μαξ Φερστάπεν είναι πεπεισμένος ότι θα είχε κατακτήσει τον φετινό τίτλο των οδηγών στη Formula 1, ακόμη και αν οδηγούσε για λογαριασμό της McLaren ή της Ferrari, αντί για το μονοθέσιο της Red Bull.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Μαξ Φερστάπεν είναι πεπεισμένος ότι θα είχε κατακτήσει τον φετινό τίτλο των οδηγών στη Formula 1, εάν οδηγούσε για λογαριασμό της McLaren ή της Ferrari, αντί για το μονοθέσιο της Red Bull. Ο Ολλανδός στέφθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής, δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, με την πέμπτη θέση που κατέκτησε στο γκραν πρι του Λας Βέγκας, θέτοντας εκτός «κούρσας» τον Λάντο Νόρις.
Ο Φερστάπεν ξεκίνησε το 2024 με την RB20 να είναι το κυρίαρχο μονοθέσιο και να πανηγυρίζει τέσσερις νίκες στους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν. Όμως, από το Μάιο η McLaren άρχισε να κάνει ένα τεράστιο άλμα και να «κλείνει την ψαλίδα» χάρη στις αναβαθμίσεις που έφερε στο μονοθέσιό της και οι οποίες χάρισαν στον Λάντο Νόρις την «παρθενική» νίκη της καριέρας του στο γκραν πρι του Μαϊάμι. Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν πανηγύρισαν νίκες τόσο η Ferrari, όσο και η Mercedes.
Όμως, ο Ολλανδός υποστήριξε ότι «για το 70% της σεζόν δεν είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο» και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα είχε πανηγυρίσει τον εφετινό τίτλο οδηγώντας τα μονοθέσια των κοντινότερων ανταγωνιστών του. Ερρωτηθείς αν θα μπορούσε να έχει κατακτήσει τον τίτλο με τη McLaren, απάντησε: «Ναι, ακόμη νωρίτερα, οπότε (θα ήμουν) ακόμη πιο μπροστά. Με τη Ferrari, λίγο-πολύ το ίδιο νομίζω. Με τη Mercedes, όχι. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πιο δύσκολο».
sport-fm.gr
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Ανόρθωσης μπαίνει σε ενταντικούς ρυθμούς.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
28/05 @ 12:50
Χωρίς καμία επιφύλαξη ο Φερνάντο Αλόνσο δηλώνει ανοιχτά τις ελπίδες του να κερδίσει το 2026 όχι μόνο την πρώτη του νίκη μετά το 2013, αλλά και τον πρώτο του τίτλο μετά το 2006 – με την παρθενική Aston Martin που θα φέρει πλήρως την υπογραφή του Άντριαν Νιούι.
21/05 @ 20:46
Σύμφωνα με Βρετανό δημοσιογράφο, ο Λάντο Νόρις πάσχει από κατάθλιψη και σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί προσωρινά από την ενεργό δράση της Formula 1.
24/05 @ 18:41
Η βίλα στο Μονακό, το ιδιωτικό τζετ, το τεράστιο σκάφος και οι χορηγίες που έχουν μετατρέψει τον Φερστάπεν σε ζάμπλουτο.
15/05 @ 13:50
Ο Λιούις Χάμιλτον διέγραψε όλους τους λογαριασμούς που ακολουθούσε, ανάμεσά τους εκείνον της Ferrari και τον σκύλο του
21/05 @ 17:22
Ο Άντονι Χάμιλτον θα αναλάβει καθήκοντα στην (FIA), όπου θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των νέων οδηγών.
05/05 @ 01:00
Εύκολο 1-2 για τη ΜcLaren στο Μαϊάμι! Τα πορτοκαλί μονοθέσια, σάρωσαν στις ΗΠΑ με τον Πιάστρι να πετυχαίνει την 4η σερί νίκη του τη φετινή σεζόν και τον Νόρις να ακολουθεί. Τέταρτος ο Φερστάπεν.
BEST OF THEMASPORTS