Ακόμα δύο μετάλλια μπήκαν στην συλλογή της Κύπρου στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα (ISF Κ18) που διεξάγεται στο Μπαχρέιν. Και τα δύο προήλθαν από το Στίβο και συγκεκριμένα, τη Δισκοβολία και τη Σφυροβολία.
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
(Απεσταλμένος ΕΑΚ)
Η Μαρίνα Χατζηκώστα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και η Ανθή Αποστολίδου το χάλκινο, ανεβάζοντας τη συγκομιδή της κυπριακής αποστολής στο Μπαχρέιν στα έξι μετάλλια. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένα χρυσό, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα.
Αναλυτικά η δράση της Τρίτης (29/10) στο Μπαχρέιν:
ΣΤΙΒΟΣ
Μια πολύ μεγάλη επιτυχία πέτυχε η Μαρίνα Χατζηκώστα στη Δισκοβολία. Με βολή στα 49.21 πήρε τη δεύτερη θέση. Η 15χρονη αθλήτρια κυνήγησε το απόλυτο, όμως η ουσία είναι ότι για δεύτερη σερί Παγκόσμια Γυμνασιάδα, ανεβαίνει στο βάθρο. Στο ίδιο αγώνισμα, η Ραφαέλα Αριστοτέλους είχε βολή στα 42.91 που την έφερε στην πολύ τιμητική πέμπτη θέση.
Στη Σφυροβολία, η Ανθή Αποστολίδου έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και με βολή 61.64 ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Η 15χρονη αθλήτρια ήταν στη δεύτερη θέση, πριν την τελευταία βολή όλων των αθλητριών.
Τέλος, στην Σκυταλοδρομία των αγοριών (100 μ, 200 μ., 300 μ. 400 μ.) οι Ευάγγελος Πετάσης, Λάμπρος Χριστοφίδης, Ες Μπάμπα Σοράι και Μάρκος Αντωνιάδης τερμάτισαν στην 4η θέση στην πρώτη από τις δύο τελικές σειρές. Σύμφωνα και με τον χρόνο από τις δύο σειρές, πήραν την πέμπτη θέση.
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Άγγελος Πρόδρομος Χατζηκωστής στην κατηγορία -55Kg. Ο απολογισμός του ήταν μια νίκη και μια ήττα. Στο δεύτερο αγώνα που θα τον έβαζε στη ζώνη των μεταλλίων, δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ιβοριανό αθλητή, μένοντας στην πέμπτη θέση.
Η Χρυσηίδα Χαραλάμπους στην κατηγορία -63Kg έμεινε και αυτή στην πέμπτη θέση. Πέρασε τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα και στη συνέχεια έχασε από Τουρκάλα αθλήτρια.
Τέλος, ο Αντώνης Σοφοκλέους στην κατηγορία -73 Kg, αφού νίκησε τον Μεξικανό αντίπαλό του έχασε στον αγώνα που θα τον έβαζε στα μετάλλια, από αθλητή που κατάγεται από την Ταϊπέι.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η τελευταία αγωνιστική μέρα για την Κολύμβηση, ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια πρόκριση σε τελικό από τους τέσσερις αθλητές και αθλήτριες της κυπριακής αποστολής.
Στα 100 μέτρα πεταλούδα, ο Ιβάν Κίσελεβ ολοκλήρωσε στην 15η θέση από 55 αθλητές. Ο χρόνος του ήταν 57.37.
Στα 50 μέτρα ελεύθερο, ο Ιβάν Κίσελεβ ολοκλήρωσε στην 20η θέση από 100 αθλητές. Ο χρόνος του ήταν 24.23. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Αλέξης Ιακωβίδης ήταν 32ος με χρόνο 24.64.
Στα 50 μέτρα ελεύθερο κοριτσιών, η Μιχαηλδήμη Προκοπίου με χρόνο 27.94 κατετάγη στην 17η θέση από 72 αθλήτριες. Στο ίδιο αγώνισμα η Ιωσηφίνα Τζιοβάννη ολοκλήρωσε στη 31η θέση με χρόνο 28.31.
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Την Τρίτη (29/10) ήταν η πρώτη μέρα δράσης στην Ενόργανη Γυμναστική.
Καλυψώ Παπαϊωάννου, Παντελία Σωτηρίου, Εύα Διονυσίου και Ελεάνα Παναγιώτου δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, παρά την πολύ καλή βαθμολογία που είχαν, ξεπερνώντας τα ρεκόρ τους.
Στα αγόρια, στον κρίκο, ο Στυλιανός Βασιλειάδης πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κρίκου, ενώ το ίδιο πέτυχε και ο Πέτρος Γώγος στον πλάγιο ίππο.
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Την προσπάθεια τους στη Ρυθμική Γυμναστική, άρχισαν οι Μαρία Σοκόλοβα και Εκατερίνα Σάροβα. Το πρωί της Τετάρτης (30/10) θα ολοκληρώσουν και θα γίνει γνωστή η θέση που θα εξασφαλίσουν.
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Την Τετάρτη (30/10) είναι η τελευταία μέρα των αγώνων. Θα υπάρχει δράση μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα (17:00) ώρα Κύπρου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης.
Η αποστολή θα επιστρέψει στην Κύπρο, την Παρασκευή το απόγευμα.




Η συνέλευση των μελών ενέκρινε τη εμπλοκή του ιδιοκτήτη της εταιρίας ΙC Markets Aντριου Μπουντζίσκι στην εταιρία διαχείρισης της ΑΕΛ, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/07 @ 14:17
Στο αρχείο της ιστορίας των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ομάδων στον στίβο έχει περάσει και η 11η έκδοσή του, αυτή του 2025, με την Α΄ Κατηγορία να διεξάγεται στη Μαδρίτη και τις Β΄ και Γ΄ στο Μάριμπορ.
01/07 @ 21:47
Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Μιχάλη Λαζαρίδη, για τα επόμενα δύο χρόνια, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα επικεφαλή προπονητή στο τμήμα υδατοσφαίρισης του ομίλου.
01/07 @ 16:15
Κάθε δύο χρόνια η Εθνική μας Ομάδα του στίβου καλείται να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο αποτελεί τον «καθρέφτη» του βάθους και της δυναμικής μας σε όλα σχεδόν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.
01/07 @ 16:07
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της φετινής χρονιάς για τον κυπριακό στίβο έχει ολοκληρωθεί. Η Εθνική μας Ομάδα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας, που διεξήχθη στο Μάριμπορ, κατακτώντας τη 14η θέση με 245,5 βαθμούς.
01/07 @ 12:15
Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε η Αθλητική Θεατρική Παράσταση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Η φετινή τελική γιορτή του ΑΓΟ συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του προγράμματος.
30/06 @ 11:05
Εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Κύπρο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο πλαίσιο των διορισμών των Μελών που θα συγκροτούν τις διάφορες Επιτροπές της για την προσεχή τετραετία 2025–2029.
BEST OF THEMASPORTS