Συγκεκριμένα, στη φάση του 29ου λεπτού, τραυματίστηκε ο Μπαχάνακ ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας, ο Νταλίνια «έκλεψε» και έδωσε στον Μπάρι που έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει για την ΕΝΠ.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του fair-play, με τον προπονητή των «βυσσινί», Νταμίρ Κάναντι, να λέει στον αντίπαλο προπονητή, Νταβίντ Μπαντία, ότι θα πει στους παίκτες του την επόμενη φορά να κάνουν fair-play!
Τελικά, δευτερόλεπτα μετά κι ενώ η ΕΝΠ κέρδισε κόρνερ σε αυτή τη φάση, δόθηκε εντολή από τον Κάναντι να αποχωρήσουν από την περιοχή και ο παίκτης που ήταν έτοιμος να εκτελέσει το κόρνερ, έστειλε επίτηδες την μπάλα άουτ για να δοθεί η μπάλα στον Εθνικό και να συνεχιστεί το παιχνίδι!
Η νίκη του Άρη Λεμεσού επί της Puskás Akadémia ήταν η 300η που πετυχαίνει Κυπριακή ομάδα σε διοργάνωση της UEFA, με την Ομόνοια Λευκωσίας να τις ανεβάζει στις 301 επικρατώντας στο παιχνίδι απέναντι στην Torpedo Kutaisi. Η πρώτη νίκη σημειώθηκε το 1963 από τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Γιόβικ Λιν με σκορ 6-0.
Οι νίκες του Άρη και της Ομόνοιας και οι ισοπαλίες της Πάφου και της ΑΕΚ, έδωσαν στην Κύπρο 750 βαθμούς και τη διατήρησαν σταθερά στην 20η θέση και μακριά από την 21η Κροατία και παράλληλα, της επέτρεψαν να μειώσει την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει... 838 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας.