Πόλυς Χαραλάμπους

Είχαμε μια ελπίδα, ότι η αλλαγή προπονητή, θα έφερνε κάτι καλύτερο για την εθνική στο χθεσινό ματς με την Ρουμανία. Δυστυχώς το «έργο» δεν ήταν πολύ διαφορετικό, απ’ αυτό που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα ήταν ψευδαίσθηση, να περίμενε κάποιος, ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή θα έκανε «θαύματα» μέσα σε μερικές μέρες και θα… «καθηλώναμε» τους Ρουμάνους, που είναι ψηλότερου επιπέδου ομάδα.

Αν ο Λεμεσιανός τεχνικός, θα πετύχει κάτι παραπάνω από τους προκατόχους του, θα περιμένουμε να το δούμε στην πορεία. Στην επόμενη διοργάνωση, επειδή στο Nations League, το πουλί έχει πετάξει.

Στο δικό μας το μυαλό, «στροβιλίζει» η ατάκα του Κωνσταντίνου Λαϊφη, παραμονές του αγώνα. Ενός παίχτη, από τους καλύτερους (και τους λίγους) που «έβγαλε» η χώρα μας, την τελευταία δεκαετία. Σε αυτόν τουλάχιστον δόθηκε η ευκαιρία και έκανε το… άλμα για το εξωτερικό, αποφασίζοντας πριν μερικούς μήνες να «επαναπατριστεί».

Για όσους δεν άκουσαν/ διάβασαν τον σέντερ μπακ του ΑΠΟΕΛ (πρώην της Στάνταρ Λιέγης), υπογράμμισε πως «ο Κύπριος παίχτης δυστυχώς είναι στα σκουπίδια και πρέπει να αλλάξει αυτό». Είμαστε εξ αυτών που συμφωνούμε με τον έμπειρο διεθνή αμυντικό.

Αυτοί που τον «έριξαν» στα σκουπίδια τον γηγενή παίχτη, «εισέπραξαν» το μήνυμα ή δεν ιδρώνει τ’ αυτί τους; Δεν αναφερόμαστε μόνο στην ηγεσία της Ομοσπονδίας και τον… πανίσχυρο «Βασιλιά» που του κάνουν (παρά πολλοί) τεμενάδες.

Για τον τρόπο που λειτουργούν οι εθνικές ομάδες και ότι «χρειάζεται μέσον» ένας παίχτης για να πάρει κλήση, τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Για να νιώθουν οι Κύπριοι παίχτες ότι είναι «πεταμένοι στα σκουπίδια», υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και στις ομάδες.

Όχι μόνο δεν προχωράνε τις διαδικασίες για θέσπιση «νόμου» να παίζουν περισσότεροι παίχτες στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά πριν 2-3 χρόνια αύξησαν τον αριθμό (που δικαιούται κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ) των κοινοτικών-ξένων, από τους 15 στους 17. Συν το δικαίωμα για την εγγραφή των κοινοτικών καταλόγου Β’ (μέχρι 22 χρόνων).

Μπορούμε να παραθέσουμε ένα σωρό άλλα γεγονότα και αποφάσεις, που φανερώνουν την… απουσία πολιτικής στήριξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Άμα ο Λαϊφης που είναι 31 χρόνων, ο οποίος έκανε αξιοπρόσεκτη καριέρα εκτός Κύπρου νιώθει έτσι, φανταστείτε πως νιώθουν οι νεαρότεροι παίχτες…

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωστά τους... ξηγήθηκε ο Μπακασέτας! -ThemaSports
11/10 @ 08:07

Σωστά τους... ξηγήθηκε ο Μπακασέτας!

Ακούγεται υπερβολικό, αλλά πολλοί από μας που ζήσαμε το έπος του 2004 στην Πορτογαλία, νιώσαμε (για μερικά λεπτά) κάπως έτσι, με την επισφράγιση του ψεσινού ιστορικού διπλού της Ελλάδας μέσα στο Λονδίνο.

Το βασικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ και πόσο θα τον αλλάξει ο Μανόλο… -ThemaSports
10/10 @ 08:17

Το βασικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ και πόσο θα τον αλλάξει ο Μανόλο…

Πριν ενάμισι μήνα όταν αποφάσιζε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ να «αποκαθηλώσει» τον Γκαγιέγο, σχεδόν οι πάντες είπαν ότι έκανε το σωστό. Το ίδιο είπαν και για τον άνθρωπο που επέλεξε να τον διαδεχθεί…

Το βασικό πρόβλημα είναι ο προπονητής; -ThemaSports
04/10 @ 09:50

Το βασικό πρόβλημα είναι ο προπονητής;

Πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει εκ νέου προπονητή ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ. Ότι «τρίζει» η καρέκλα του Ντομίνγκες, το διαβάζουμε και σε άλλες ιστοσελίδες, που ίσως είναι πιο ενημερωμένες σε ζητήματα ΑΠΟΕΛ, από την δική μας…

Ακούγονται τριγμοί στην καρέκλα του Ζοσέ…   -ThemaSports
04/10 @ 08:02

Ακούγονται τριγμοί στην καρέκλα του Ζοσέ…

Ήταν σαν ήττα η ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στην Ιρλανδία με την Σάμροκ Ρόβερς, στην πρεμιέρα της Phase League του Conference League. Ειδικά ο τρόπος που προέκυψε και το χρονικό σημείο (92’) που σημείωσαν την ισοφάριση οι γηπεδούχοι…

Οι δυο θετικές συγκυρίες για τον «Λόϊ»! -ThemaSports
29/09 @ 09:39

Οι δυο θετικές συγκυρίες για τον «Λόϊ»!

Οι οπαδοί της Ομόνοιας, δεν χάρηκαν μόνο για την επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών. Τους ικανοποίησε και η παρουσία του Λοϊζου, ο οποίος ανταποκρίθηκε αρκετά καλά, όταν τον φώναξε ο Νταμπράουσκας να μπει μέσα, για αντικατάσταση του Γουίλι Σεμέδο.

Πέραν από τις «καλές ψαριές», χρειάζεται κι ένας καλός «μάγειρας»! -ThemaSports
29/09 @ 08:55

Πέραν από τις «καλές ψαριές», χρειάζεται κι ένας καλός «μάγειρας»!

Αρχές του μήνα είχαμε… εκθειάσει τον άνθρωπο που «ψαρεύει» παιχταράδες για λογαριασμό του Εθνικού Άχνας. Χωρίς να κοστίζουν πολλά λεφτά, τα οποία δεν έχουν εκεί στο Δασάκι…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ