O πρώην επικεφαλής ποδοσφαίρου της UEFA και σημερινός σχολιαστής του «Sky» Italia, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν εξήγησε τη γένεση του νέου σχήματος Champions League, που ξεκινά απόψε τα πρώτα του βήματα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
«Ήδη το 2016 ξεκινήσαμε να συζητάμε για μια νέα μορφή, μετά η απειλή της ευρωπαϊκής Super League επιτάχυνε τις διαδικασίες και αποφασίστηκε να ξεκινήσει το 2024 μετά από πολλά αιτήματα από τους συλλόγους», είπε ο Μπόμπαν.
«Αρχικά σκεφτήκαμε να παίξουμε δέκα παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν αδύνατο, επειδή αν έχεις τέσσερα γκρουπ, μπορείς να παίξεις μόνο οκτώ ή τέσσερα, διαφορετικά θα υπήρχε άνιση μεταχείριση. Μου αρέσει πολύ αυτή η μορφή, δεν έχει σχεδιαστεί για το διεθνές ημερολόγιο, αλλά για να επιτρέπει στις μεγάλες ομάδες να κάνουν μπίζνες. Ωστόσο, σε αυτή τη λογική, κατά τη γνώμη μου προέκυψε ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα», πρόσθεσε.
Πηγή: sdna.gr
Πανέτοιμη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι η Πάφος FC, η οποία το βράδυ της Παρασκευής (17/10, 19:00) θα κοντραριστεί στο «Στέλιος Κυριακίδης» με τον Εθνικό, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/10 @ 16:34
Ο Χάνσι Φλικ παραδέχθηκε μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από την Παρί Σεν Ζερμέν, πως η ομάδα του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Παριζιάνους.
02/10 @ 14:44
Ξεκαθάρισε το τοπίο για τον Ολυμπιακό!
02/10 @ 09:20
Ο Ολυμπιακός έδωσε μεγάλη μάχη στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ, με τον Αρτέτα και τους παίκτες του να παραδέχονται τη δυναμική των ερυθρόλευκων.
02/10 @ 08:30
Ο αγγλικός Τύπος αποθεώνει την Άρσεναλ για τη νίκη 2-0 επί του Ολυμπιακού στο «Έμιρεϊτς».
02/10 @ 07:37
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Άρσεναλ, συγχαίροντάς τους για την εμφάνισή τους.
02/10 @ 01:11
Οι δηλώσεις του Κωνσταντή Τζολάκη, μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Άρσεναλ.
BEST OF THEMASPORTS