Μάμας Φιλίππου

Τα τρία εκτός παιχνίδια της Ομόνοιας για τη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ θα διεξαχθούν σε Σκωτία (Χαρτς, 24/10), Βέλγιο (Γάνδη, 07/11) και Βοσνία (Μπόρακ 19/12).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρώτο εκτός παιχνίδι της Ομόνοιας θα διεξαχθεί στη Σκωτία στις 24 Οκτωβρίου απέναντι στη Χαρτς, στο «Tynecastle Park». Το οποίο βρίσκεται στο δυτικό Εδιμβούργο, η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου 19.852 θεατές.

Μαλίστα είναι από τα παλαιότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Σκωτίας, άνοιξε για πρώτη φορά το 1886 και φιλοξενεί τους αγώνες της ομάδας για περισσότερα από 130 χρόνια.

Το γήπεδο έχει υποστεί διάφορες ανακαινίσεις με τα χρόνια, με την πιο πρόσφατη να ολοκληρώνεται το 2017, η οποία περιλάμβανε την κατασκευή νέας ανατολικής κερκίδας, βελτιώνοντας σημαντικά τις εγκαταστάσεις. Παρά τις ανακαινίσεις, το Tynecastle διατηρεί την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα και θεωρείται ένα από τα πιο «τρομακτικά» γήπεδα για τις αντίπαλες ομάδες λόγω της κοντινής απόστασης των κερκίδων από τον αγωνιστικό χώρο. Οι φίλαθλοι της Χαρτς είναι από τους πιο πιστούς και παθιασμένους στη Σκωτία, ενισχύοντας τη φήμη του γηπέδου.

 

Στο δεύτερο γήπεδο που θα φιλοξενηθεί η Ομόνοια είναι της βελγικής Γάνδης και το «Ghelamco Arena». Έχει χωρητικότητα περίπου 20.000 θεατών και είναι από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα της χώρας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2013, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Αξιοσημείωτο, ότι έχει σχεδιαστεί με έμφαση στη βιωσιμότητα, περιλαμβάνοντας ενεργειακά αποδοτικά συστήματα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Το γήπεδο σχεδιάστηκε με γνώμονα την άνεση των θεατών, με εξαιρετική ορατότητα από όλες τις θέσεις. Επίσης, εκτός από αγώνες ποδοσφαίρου, το γήπεδο χρησιμοποιείται για διάφορες άλλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και συνέδρια.

Πάντως δεν είναι άγνωστο για την Ομόνοια αφού αγωνίστηκε πριν δύο χρόνια εκεί. Συγκεκριμένα, στις 18 Αυγούστου το 2022, στα πλαίσια του πρώτου αγώνα για τα play-offs του Europa League επικρατώντας με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Χαραλάμπους και Μπάρκερ.

 

Το γήπεδο της Μπόρακ Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το «Gradski stadion Banja Luka». Βρίσκεται στην πόλη Μπάνια Λούκα. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου 10.030 θεατές. Το γήπεδο άνοιξε για πρώτη φορά το 1937 και έχει υπηρετήσει ως η έδρα της ομάδας για πολλές δεκαετίες. 

Το «Gradski stadion» έχει υποστεί πολλές ανακαινίσεις, οι αναβαθμίσεις περιλάμβαναν βελτιώσεις στις κερκίδες, στους αγωνιστικούς χώρους και στις εγκαταστάσεις για τους φιλάθλους. Παρά τις αναβαθμίσεις, το γήπεδο διατηρεί ένα ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα.

Εκτός από την ποδοσφαιρική του χρήση, το γήπεδο είναι σημαντικό για την τοπική κοινότητα, καθώς φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Το «Gradski stadion» είναι γνωστό για την παθιασμένη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της Μπόρακ, οι οποίοι είναι γνωστοί για την αφοσίωσή τους στην ομάδα.

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τελευταία προπόνηση της Ομόνοιας στη Σκωτία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
23/10 @ 21:33

Η τελευταία προπόνηση της Ομόνοιας στη Σκωτία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ομόνοια ολοκληρώνει την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού αγώνα (24/10, 19:45) με τη Χαρτς στη Σκωτία για την 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Κρίτσλει ενόψει Ομόνοιας: «Έχουν πραγματικά συναρπαστικούς επιθετικούς»-ThemaSports
23/10 @ 19:45

Κρίτσλει ενόψει Ομόνοιας: «Έχουν πραγματικά συναρπαστικούς επιθετικούς»

Δείτε όσα δήλωσε ο τεχνικός της Χαρτς, Νέιλ Κρίτσλει, ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με την Ομόνοια στο «Tynecastle Park», για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Έφτασε Εδιμβούργο η Ομόνοια (Φωτογραφία)-ThemaSports
23/10 @ 17:21

Έφτασε Εδιμβούργο η Ομόνοια (Φωτογραφία)

Στο Εδιμβούργο λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η αποστολή της Ομόνοιας.

ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ: «Ήρθαμε εδώ με μοναδικό στόχο τη νίκη»-ThemaSports
23/10 @ 20:40

ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ: «Ήρθαμε εδώ με μοναδικό στόχο τη νίκη»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε απόψε (23/10) ο προπονητής της Ομόνοιας, Βάλντας Νταμπράουσκας, ενόψει της αυριανής (24/10, 19:45) αναμέτρησης στο στάδιο «Tynecastle Park» με αντίπαλο τη Χαρτς, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League. Τους ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» εκπροσώπησε ο Mάριους Στεπίνσκι.

Ομόνοια: 31 χρόνια από τον θάνατο του Ηλία Πούλλου-ThemaSports
23/10 @ 13:49

Ομόνοια: 31 χρόνια από τον θάνατο του Ηλία Πούλλου

Κείμενο από το γραφείο Τύπου της Ομόνοιας για τη συμπλήρωση 31 ετών από τον θάνατο του Ηλία Πούλλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ