Θα έληγε 0-0. Δεν θα είχε σκοράρει ο Παναθηναϊκός για δύο σερί παιχνίδια. Θα συνέκρινε τον εαυτό του με την επίδοση προ πενταετίας και εν τέλει, θα γυρνούσε στο μακρινό 1977. Τότε που τερμάτιζε τέταρτος, είχε ξεχάσει την έννοια του «γκολ» και η ΑΕΚ κατακτούσε το πρωτάθλημα!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Πέρυσι είχε σκοράρει οκτώ φορές στα δύο πρώτα παιχνίδια. Είχε συντρίψει τον Ατρόμητο με 5-0 και είχε επικρατήσει με 3-0 του Βόλου.
Πριν από δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός δεν είχε δεχθεί γκολ στα δύο πρώτα ματς της Stoiximan Super League.
Πριν από τρία έτη, είχε συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς στα δύο εναρκτήρια ματς της σεζόν. Όλα αυτά είναι αποδεκτά. Αυτό που πήγε να συμβεί όμως φέτος, στην έναρξη του πρωταθλήματος, δεν θα ήταν.
Διότι αν ο Σπόραρ δεν έκανε το 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό εντός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός θα μετρούσε «μηδενικά» γκολ και έναν βαθμό ως συγκομιδή.
Η τελευταία φορά που ένα πρωτάθλημα θα είχε ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο, έλαβε χώρα το 2019. Τη σεζόν 2019-20 για την ακρίβεια, με μία ήττα και μία ισοπαλία σε δύο ματς. Ένας βαθμός στο «σακούλι» και φινάλε στη χρονιά στην 4η θέση, με προπονητή τον Γιώργο Δώνη.
Όσον αφορά για την πιο πρόσφατη περίπτωση που ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει μία αγωνιστική περίοδο χωρίς γκολ, στα δύο πρώτα ματς;
Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, ορίζεται τη σεζόν 1977-78! Πριν από ακριβώς 47 χρόνια. Τότε πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε έναν βαθμό περισσότερο, καθώς είχε μείνει δις σε «λευκή» ισοπαλία, με Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Για την ιστορία πάντως, οι «πράσινοι» τότε τερμάτισαν 3οι και η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ο Σπόραρ δεν επέτρεψε να συμβεί!
www.bnsports.gr
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 20:05
Οι 5 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού έχουν «κλειδώσει», με το τοπίο να παραμένει «θολό» για τους δύο τελευταίους.
01/06 @ 09:50
Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ και μεταξύ των ομάδων που θα ήθελαν τον διεθνή αριστερό μπακ φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.
30/05 @ 15:40
Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να μπει σε μια ιστορική χρονιά, καθώς το 2026 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
30/05 @ 15:30
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του σε ρουμανικό μέσο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποκαλύπτει πως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, Μιρτσέα, εκείνος δεν επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στους πάγκους.
30/05 @ 14:52
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης.
29/05 @ 19:16
Η UEFA κατέληξε στα δέκα καλύτερα γκολ της σεζόν στο Conference League, με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη ενάντια στην Ντινάμο Μινσκ να είναι πρώτο.
BEST OF THEMASPORTS