ΑΕΚ: Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην OPAP Arena και τα χαμένα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ: Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην OPAP Arena και τα χαμένα πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ πήρε δύσκολα τελικά την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο νέο της γήπεδο.

Σε θρίλερ μετέτρεψε τον διαφαινόμενο περίπατο κόντρα στην Ίντερ ντ’ Εσκάλδες η ΑΕΚ, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη νίκη με 4-3, στο πρώτο ματς για τον β’ προκριματικό του Conference League. Αυτή η νίκη πάντως έχει τη δική της σημασία, καθώς ήταν η πρώτη στην OPAP Arena.

Την περσινή σεζόν η Ένωση έδωσε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει νίκη. Μάλιστα, είχε να νικήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 28/11/2002, και το 4-0 επί της Μακάμπι Χάιφα, σύμφωνα με τα στοιχεία του soccerbase.gr.

Για πρώτη φορά η ΑΕΚ έφερε το σκορ 4-3 στην Ευρώπη, ενώ στην έδρα της είχε να νικήσει με 4-3 από το 1994, όταν είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ευρωπαϊκού αγώνα, μετά από 21 χρόνια. Το είχε κάνει τελευταία φορά στις 27/08/2003, στη νίκη επί της Γκρασχόπερς με 3-1. Το ρεκόρ της είναι τέσσερα γκολ, 6-1 την Πόρτο το 1978 και 4-0 τη Μακάμπι Χάιφα το 2002

Ακόμα, το γκολ του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς στο 6' του αγώνα με την Ίντερ ντ Εσκάλδες είναι το γρηγορότερο στην Ευρώπη για την ΑΕΚ από τις 14/08/2018, όταν ο Ροντρίγκο Γκάλο είχε σκοράρει επίσης στο 6' του αγώνα με τη Σέλτικ (2-1) για τα προκριματικά του Champions League.

Ένα ιδιαίτερο αρνητικό ρεκόρ έχει ο Λιβάι Γκαρσία, καθώς έχει χάσει και τα δύο πέναλτι που έχει εκτελέσει για την ΑΕΚ στην Ευρώπη, και τα δύο στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν. Πέρσι με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και φέτος με την Ίντερ ντ Εσκάλδες.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Σημαντικές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΕΛ για ΟΙΚΗΜΑ και προπονητικό κέντρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΕΛ για ΟΙΚΗΜΑ και προπονητικό κέντρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αμέσως μετά την παρουσίαση του νέο Γενικού Διευθυντή, Ευθύμιου Αγαθοκλεόυς και του νέου Τεχνικού Διευθυντή, Ζόελ Νταμάχου, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, μίλησε και για το θέμα επενδύσεων σε υποδομές, αποκαλύπτωντας μία σημαντική εξέλιξη για το... γαλαζοκίτρινο οίκημα που ονειρεύονται οι ΑΕΛίστες!