Με τον τίτλο «Μνήμες Αμμοχώστου – 50 Χρόνια Νοσταλγίας» η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου διοργανώνει μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση, το Σωματείο επιθυμεί να στείλει το μήνυμα ότι θυμάται και διατηρεί ζωντανή την επιθυμία της επιστροφής, τονίζοντας πως η παρούσα κατάσταση δεν είναι αποδεκτή.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 μμ, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λάρνακα, το οποίο φιλοξενεί το Σωματείο τα τελευταία 50 χρόνια.
Το 2025 ξεκίνησε ονειρικά και τελείωσε με τον πιο τραγικό τρόπο για τον Ντιόγκο Ζότα... Οι τίτλοι, ο γάμος και οι οικογενειακές στιγμές ευτυχίας μέχρι το μοιραίο δυστύχημα.
Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, επισημάνθηκε ότι η εκδήλωση δεν αποτελεί γιορτή, αλλά αφορμή για περισυλλογή και καθορισμό της πορείας για το μέλλον. Επίσης, αποτελεί φόρο τιμής στους αδικοχαμένους του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής του 1974.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως «Πολιτιστική Πανδαισία», με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη να συνοδεύεται από τις φωνές της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα, του Παναγιώτη Πετράκη, της Κατερίνας Παράσχου, καθώς και άλλων Βαρωσιωτών που έχουν επιλεγεί ως βασικοί συντελεστές. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τη γνωστή παρουσιάστρια Μελάνη Στέλιου.
Η Πολιτιστική Εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση φωτογραφίας, μικρό θεατρικό δρώμενο, και απαγγελία ποιημάτων σχετικά με την Αμμόχωστο και τη δράση της Νέας Σαλαμίνας στην πόλη. Κατά τον τελευταίο μήνα, θα δημοσιεύονται ιστορίες του Σωματείου και της πόλης μας με σκοπό να αναβιώσουν τις μνήμες της Αμμοχώστου.
Στο πάνελ της σημερινής Διάσκεψης συμμετείχαν οι πρώην Πρόεδροι του Σωματείου, Δρ. Διόφαντος Χρυσοστόμου και Κίκης Καζαμίας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, ο Λύσανδρος Χατζηλάμπρου (πρώην Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας και Γενικός Υπεύθυνος της Πολιτιστικής Εκδήλωσης) και ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Κωνσταντίνου.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στη σημασία της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της ελπίδας και του πόθου της επιστροφής ζωντανά.
Στην πορεία θα εκδοθούν αρκετές ανακοινώσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου, οι οποίες θα αναφέρουν όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους χορηγούς επικοινωνίας, που χωρίς τη συμπαράστασή τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Ραντεβού στις 6 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο στη Λάρνακα.
«Να ξέρεις θα γυρίσουμε, πιστοί στην άνοιξη σου!»
Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας μέσω της SoldOut Tickets online στο tinyurl.com/mnimesammochostou2024 ή σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας “Stephanis” σε όλη την Κύπρο.
Λευκωσία, 23 Ιουλίου 2024
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/07 @ 12:31
Η Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κυπριανού
01/07 @ 12:07
Την απόκτηση του Κύπριου αμυντικού Παναγιώτη Αρτυματά ανακοίνωσε η Νέα Σαλαμίνα.
29/06 @ 14:56
Η Νέα Σαλαμίνα ετοίμασε ένα βίντεο για τα εισιτήρια διαρκείας, όπου ενημερώνει τον κόσμο ότι ξεκίνησε η διάθεση...
28/06 @ 12:05
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Sportime.gr» στα ραντάρ του Πανιωνίου βρίσκεται ο πρώην φορ της Νέας Σαλαμίνας, Φιορίν Ντουρμισάι.
27/06 @ 17:42
Η ανακοίνωση.
25/06 @ 18:44
Η Νέα Σαλαμίνα κάνει κάλεσμα για τα εισιτήρια διαρκείας.
BEST OF THEMASPORTS