Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου μίλησε στον Super Sport FM.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τις υποθέσεις που ερευνά η επιτροπή: «Ας δούμε τις υποθέσεις, γιατί ο καθένας λέει ότι θέλει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, πρέπει να γνωρίζουμε όσα συμβαίνουν. Οι υποθέσεις που είναι προς έρευνα είναι 53 και έχουμε παραλάβει 11 έρευνες που δεν τις έχουμε δώσει στον Γενικό Εισαγγελέα διότι έγιναν για εμάς για να βρούμε στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Έγιναν ακόμα 18 έρευνες που δόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, έχουμε 23 έρευνες σε πλήρη εξέλιξη και μία έρευνα που έγινε και δόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, αναφέρομαι στην υπόθεση της ΚΟΕ. Από αυτές που δόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, οι περισσότερες έχουν ολοκληρωθεί. Θα σταλούν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα για τελικές αποφάσεις. Το τμήμα της αστυνομίας που ασχολείται μαζί μας, έκανε άριστο έργο. Είμαστε ικανοποιημένοι, θα ενημερωθούμε προς το τέλος Ιουλίου για τα αποτελέσματα τα οποία έχει βρει η Αστυνομία, δεν τα έχουμε υπόψιν μας, τουλάχιστον με τρόπο επίσημο».
Για τα χρήματα από το στοίχημα στις ομάδες: «Με βάση το νόμο 181 του 2017, λέει ότι τα έξοδα της επιτροπής πληρώνονται από ειδικό ταμείο στον ΚΟΑ, με τα λεφτά που στέλνονται από το στοίχημα. Η αλήθεια είναι πως δεν παίρνουμε εμείς λεφτά που ανήκουν στα σωματεία, τα σωματεία παίρνουν λεφτά τα οποία ανήκουν σε εμάς. Αυτή είναι η σωστή ερμηνεία του νόμου. Δεν μου αρέσει να παίρνουμε χρήματα από το στοίχημα, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσει να παίρνουν χρήματα τα σωματεία. Η προσωπική άποψη είναι ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τα κριτήρια πληρωμής χρημάτων προς τα σωματεία. Δεν έχουμε πρόβλημα εμείς να παίρνουν χρήματα τα σωματεία, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με εκείνα. Τα παραπάνω σωματεία δεν παίρνουν χρήματα, αποκόπτονται από τα χρέη τους. Δεν μπαίνει στο ταμείο ζεστό χρήμα, εάν έχω αντιληφθεί σωστά είναι λογιστική πράξη που γίνεται. Τα σωματεία πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αυτό είναι σωστό που γίνεται. Αυτοί αντιλαμβάνομαι ότι θεωρούσαν πως θα έπαιρναν παραπάνω χρήματα και τα παραπάνω θεωρούν ότι τα κόβει η Επιτροπή Δεοντολογίας, αυτός είναι ο ισχυρισμός τους και εμείς διαφωνούμε σε αυτό, ώσπου να αλλάξει ο νόμος τα πράγματα έτσι θα γίνονται».
Για την έρευνα με τον Παπασταύρου: «Η υπόθεση Παπασταύρου ήταν η πρώτη που στάλθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα και μετά στην Αστυνομία. Ήταν μεγάλη υπόθεση και πολύπλοκη. Η υπόθεση Παπασταύρου χωρίστηκε σε οκτώ ενότητες, δεν θα πω παραπάνω, είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, έχουν ολοκληρωθεί οι επτά ενότητες. Τις επόμενες ημέρες θα πάει το αποτέλεσμα από το την Αστυνομία στον Γενικό Εισαγγελέα για να συζητηθεί».
Για τους κόκκινους φακέλους: «Μετά από τις επτά έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν έχουμε νεότερα, δεν έχουμε πάρει άλλον κόκκινο φάκελο. Ναι, μειώθηκαν, για φέτος δεν έχουμε πάρει κανέναν. Έχουμε κάνει ένα σημαντικό “βήμα”».
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε απόψε (19:45) στο Βελιγράδι ο προπονητής της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ενόψει του αυριανού (17/07, 22:00) επαναληπτικού αγώνα με αντίπαλο την Παρτιζάν στο Partizan Stadium, για τον Α' προκριματικό του Europa League. Τους ποδοσφαιριστές της Λαρνακιώτικης ομάδας εκπροσώπησε ο Χρβόγε Μιλίτσεβιτς.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/07 @ 15:10
Ο Σέρβος προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής πολλών ομάδων στην Κύπρο, ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, ήταν καλεσμένος στον Supersport 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ».
16/07 @ 09:00
Ωραίες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «Σαββίδη» στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν την αναχώρηση των αποστολών των ΑΕΚ και Ομόνοιας για Σερβία και Αθήνα αντίστοιχα!
15/07 @ 21:00
Ο γνωστός Ισπανός Insider, Άνχελ Γκαρσία ομάδες από την Κύπρο για τον Ισπανό ακραίο επιθετικό, Χουάνμα Γκαρσία
15/07 @ 19:30
Ο Άρης ενημερώνει για τα νέα της σημερινής προπόνησης, αλλά και για το αυριανό, τελευταίο φιλικό στην Αυστρία, με την Polissya Zhytomyr Ουκρανίας:
15/07 @ 12:41
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε Κύπριος προπονητής Κώστας Σακκάς, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για τους τέσσερις ευρωπαίους μας.
15/07 @ 12:29
Τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Χούλιο Σέζαρ έκλεισε η Freedom 24 Κρασάβα ΕΝΥ Ύψωνα. Ο ποδοσφαιριστής έβγαλε ήδη φωτογραφία με τα χρώματα της ομάδας.
BEST OF THEMASPORTS