Η Ουρουγουάη λύγισε στα πέναλτι τον Καναδά και πήρε τον τελικό της παρηγοριάς

Η Ουρουγουάη λύγισε στα πέναλτι τον Καναδά και πήρε τον τελικό της παρηγοριάς

Μετά από έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό, η Ουρουγουάη λύγισε στα πέναλτι τον Καναδά (2-2 κ.δ. 3-4 πεν.) και κατέλαβε την τρίτη θέση στο φετινό Copa America.

Οι Ουρουγουανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ροντρίγκο Μπετανκούρ, ενώ οι Καναδοί βρήκαν την απάντηση με τον Ισμαΐλ Κονέ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ουρουγουάη έβγαλε αντίδραση και λίγα λεπτά αργότερα ο Φακούντο Πελίστρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Αραούχο που έβγαλε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ, με το 1-1 να μένει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Σωτήρας Σουάρες

Το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις, αφού ο Καναδάς αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την Ουρουγουάη, με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ στο 80ο λεπτό να σημειώνει το 2-1 για τους Καναδούς.

Οι Ουρουγουανοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όμως έβγαλαν αντίδραση και με τον παίκτη-θρύλο του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου, Λουίς Σουάρες βρήκαν την απάντηση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα», οι παίκτες της Ουρουγουάης έδειξαν τεράστια ψυχραιμία ευστοχώντας σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσαν, με τον Αλφόνσο Ντέιβις να είναι ο μοιραίος του Καναδά, αφού η εκτέλεση αλά Πανένκα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ντέιβιντ 1-0
Βαλβέρδε 1-1
Μπομπίτο 2-1
Μπετανκούρ 2-2
Κονέ, απόκρουση Ροσέτ!
Ντε Αρασκαέτα 2-3
Τζόινερ 3-3
Σουάρες 3-4
Ντέιβις, δοκάρι!

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Κρίσιμη συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση ενδεχόμενου ασυμβίβαστου του τέως προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα

Κρίσιμη συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση ενδεχόμενου ασυμβίβαστου του τέως προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα

Έπονται εξελίξεις για την υπόθεση ενδεχόμενου ασυμβίβαστου του τέως προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργου Κούμα.