Η Ανόρθωση παρέθεσε σήμερα το πρωί, συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Διασκέψεων του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Χατζηστεφάνου και τα μελη της επιτροπής ποδοσφαίρου, Γιώργος Βούβακος και Μάριος Παπαγιώργη.

Αναλυτικά όσα είπαν:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ:

«Να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής που βγήκαν μπροστά σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Με την στήριξη του κόσμου και του Συλλόγου, μπορούν να τα καταφέρουν».

Για το ποσό που συγκεντρώθηκε: «Κάπου παρατράβηξε το θέμα. Δεν υπάρχουν επιφανείς και μη Ανορθωσιάτες. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν. Θα σας πω τι ανέφερα ακριβώς στη Γενική Συνέλευση πριν λίγο καιρό. Έχω εξουσιοδότηση από ορισμένα μέλη μας για να αναφέρω ότι αν αποφασιστεί η έγκριση να παραμείνει το ποδοσφαιρικό τμήμα στην εταιρεία, τότε θα πρέπει να συνεισφέρουν ένα ποσό κοντά στις 500.000 και ήδη άρχισαν να το κάνουν και θα συνεχίσουν να το πράττουν. Έχουν σπαταλήσει ένα μεγάλο κονδύλι για διαφημίσεις και χορηγούς και πρέπει να συμπεριφερθούμε ανάλογα».

Για το αν θα γίνει έλεγχος για τα οικονομικά της περσινής σεζόν: «Υπάρχει ήδη απόφαση από τη Γενική Συνέλευση για να γίνει αυτός ο έλεγχος. Είμαστε σε επαφές με ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, ώστε να διενεργηθεί ο έλεγχος».

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον από επενδυτές: «Είμαστε ανοικτοί για συζητήσεις. Είμαστε σε αναζήτηση επενδυτών και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα οικονομικά στοιχεία. Μέχρι όμως να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, να μου επιτρέψετε να μην απαντήσω. Ήρθαν και έδειξαν ενδιαφέρον 7-8 επενδυτές. Τους έδωσε λεπτομέρειες ο Μαρίνος Μήτρου. Δεν είναι σωστό να γεμίζουμε με προσδοκίες τον κόσμο, αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Όταν και αν υπάρξει κάτι σοβαρό, θα το ανακοινώσουμε».

Για το αν γίνονται εκδηλώσεις για να μαζευτούν χρήματα και τα εισιτήρια διαρκείας: «Γίνονται διάφορες εκδηλώσεις για να μαζευτούν λεφτά. Είμαι σε συζητήσεις με Ανορθωσιάτες στη Σωτήρα για να γίνει κάτι πολύ μεγάλο. Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, είμαστε πολύ πιο πάνω από ότι πέρσι αυτές τις δύο μέρες και μην ξεχνάτε πως πέρσι κάναμε ρεκόρ. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας εμπιστεύεται για να συνεχίσουμε».

Για την κριτική εκ των έσω: «Είναι δύσκολο να προχωρήσει η Ανόρθωση μπροστά, όταν όλοι όσοι είναι εκτός των Συμβουλίων, 'πυροβολούν' τους μέσα. Χρειάζεται ενότητα και πρέπει να μας στηρίξουν. Φτάνει πλέον με τον εσωτερικό 'πόλεμο', είναι μια μάστιγα που ταλαιπωρεί την Ανόρθωση».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι πρωταθλητής. Το έδειξε έμπρακτα και με το γήπεδο και με τα εισιτήρια διαρκείας. Οι οικονομικές καταστάσεις είναι δύσκολες, αλλά είμαστε η Ανόρθωση και θα τα καταφέρουμε. Θα φτιάξουμε μία ομάδα για την οποία θα είμαστε περήφανοι, παρά τα όποια θέματα. Να μείνουν δίπλα μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΒΑΚΟΣ:

«Είμαστε εδώ μόνο για το καλό της Ανόρθωσης. Από την στιγμή που μας ζητήθηκε βοήθεια, δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Είναι αρκετά μειωμένος ο προϋπολογισμος για τη νέα σεζόν, κυμαίνεται γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Συμπεριλαμβάνει και τους παίκτες που έχουν ήδη συμβόλαιο και ανέρχεται στα 1.6 εκατομμύρια, το υπόλοιπο είναι στη διάθεση μας για μεταγραφές και για την προπονητική ομάδα».

Για την εμπλοκή του στη διοίκηση, αλλά και για την εισήγηση του για αποχώρηση του Δ.Σ. του Ανδρέα Σάντη: «Με τον κ. Ανδρέα Σάντη είχαμε επαφή από την αρχή με τα διοικητικά του. Ήμουν μέλος του Δ.Σ. της Ανόρθωσης του κ. Χαμπουλλά και παρέμεινα για δύο εβδομάδες στη διοίκηση του κ. Σάντη. Ακολούθως παρέμεινα στον Σύλλογο. Στις 6/3/2024 όταν το Σωματείο ανέλαβε και την εταιρεία, ορίστηκα οικονομικός σύμβουλος για έναν περίπου μήνα. Δεν είχαμε τον χρόνο να αποτρέψουμε τα προβλήματα που είχαμε. Εισηγηθήκαμε όπως αποχωρήσει το Δ.Σ. και να γίνει Εκλογική Συνέλευση για την επόμενη μέρα. Αυτή ήταν η δική μου συμβουλή».

Για τα περσινά έσοδα και πως θα διαχειριστούν τη φετινή κατάσταση: «Η απάντηση θα έπρεπε να έρθει από τον σύλλογο. Εμείς ως επιτροπή έχουμε να διαχειριστούμε το μπάτζετ για τη φετινή σεζόν. Για την περσινή χρονιά σπαταλήθηκε ένα ποσό κοντά στα 10,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Αφορούσε το ποδοσφαιρικό, αλλά και τα άλλα έξοδα της ομάδας. Όπως είπα και πριν, φέτος δεν θα υπερβεί τα 3 εκατομμύρια ευρώ το μπάτζετ για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Υπάρχει ένα ποσό γύρω στα 2,2 εκατομμύρια που μεταφέρονται από οφειλές την περσινή χρονιά και θα μεταφέρουμε κι εμείς ένα ποσό για οφειλές την επόμενη χρονιά, με σκοπό να μπορέσει η Ανόρθωση να επιβιώσει. Τα λεφτά που προεισπράχθηκαν είναι γύρω στα 1,8 εκατομμύρια. Γίνεται προσπάθεια για να μεταφέρουμε κάποια ποσά που δεν θα εισπράτταμε για τις επόμενες χρονιές. Θέλουμε να κάνουμε ένα προϋπολογισμό ισοσκελισμένο και ξέρουμε πως είναι σχεδόν αδύνατο να το πετύχουμε, αλλά θα το παλέψουμε».

Για τα χρήματα στην πλατφόρμα και που πηγαίνουν: «Υπήρχε ένα ποσό γύρω στις 180.000 στην πλατφόρμα. Οι 30.000 έχουν πάει στον ρουχισμό, 10.000 είναι η προκαταβολή για την προετοιμασία, έχουμε δώσει 5.000 για ταξιδιωτικά έξοδα των παικτών που θα έρθουν για να υπογράψουν, ενώ χρησιμοποιήθηκαν άλλες 5.000 για τις κάρτες διαρκείας. 15.000 δόθηκαν σε προκαταβολές για να υπογράψουν, 25.000 χρησιμοποιήσαμε να πληρώσουμε ποδοσφαιριστές μας γιατί καθυστερήσαμε αρκετά για τον μισθό τους και 87.000 δόθηκαν σε διακανονισμούς που δεν μπορούσαμε να μην πληρώσουμε».

Για τον Ράφα Λόπες: «Ενδιαφερόμαστε για τον ποδοσφαιριστή, έχει σταλεί συμβόλαιο και αναμένουμε την απάντηση του».

Για τους Τσίκο και Ουαγκέ: «Οφείλουμε το ποσό των 50.000 ευρώ στη Νέα Σαλαμίνα. Έχει πάρει πρόσκληση για να είναι στην προετοιμασία, αλλά απουσιάζει αδικαιολόγητα και θα το χειριστούν οι νομικοί μας σύμβουλοι. Για τον Ουαγκέ, έχει συμβόλαιο με την ομάδα μας και είπε ότι έχει μία ασθένεια. Θα το χειριστούμε και αυτό».

Για τις προσφυγές: «Τα θέματα τα χειρίζεται η νομική ομάδα και όταν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, θα το ανακοινώσουμε».

Για τον Μουσοντά: «Είναι στο ρόστερ, είναι στις προπονήσεις, είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας και υπολογίζεται. Αυτό έχουμε να πούμε».

Για τον Κχατάμπ: «Όποιος ποδοσφαιριστής είναι κοντά στο να έχει συμφωνία με την Ανόρθωση, ο εκπρόσωπος Τύπου μας θα σας απαντά σε κάθε σας ερώτηση. Αλλά πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Έχουμε στείλει αρκετές προτάσεις και αναμένουμε».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Τον ευχαριστούμε που μας στηρίζει, δεν χωράνε πολλά λόγια για τον κόσμο της Ανόρθωσης».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου - Πατήστε ΕΔΩ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό της-ThemaSports
07/07 @ 14:50

Ο κόσμος είναι πάντα στο πλευρό της

Οι φίλοι της Ανόρθωσης έδωσαν νέα οικονομική στήριξη στην ομάδα

Νέα ομάδα για Αρμπολέδα-ThemaSports
07/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για Αρμπολέδα

Επιστροφή στην Κολομβία για τον πρώην τερματοφύλακα της Ανόρθωσης

«Αποσύρθηκε το ενδιαφέρον για Ράφα Λόπες»-ThemaSports
06/07 @ 17:30

«Αποσύρθηκε το ενδιαφέρον για Ράφα Λόπες»

Επίσημη τοποθέτηση της Ανόρθωσης για τον Πορτογάλο επιθετικό Ράφα Λόπες. Δεν απασχολεί πλέον ο πρώην άσος της ΑΕΚ 

Ανόρθωση: «Έδειξαν ενδιαφέρον 7-8 επενδυτές, όμως...»-ThemaSports
05/07 @ 11:43

Ανόρθωση: «Έδειξαν ενδιαφέρον 7-8 επενδυτές, όμως...»

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ανόρθωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Χατζηστεφάνου, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον από επενδυτές.

Το σκηνικό στα «καυτά» θέματα Τσίκο και Ουαγκέ - Πως τα χειρίζονται...-ThemaSports
05/07 @ 11:41

Το σκηνικό στα «καυτά» θέματα Τσίκο και Ουαγκέ - Πως τα χειρίζονται...

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ανόρθωση υπήρξε επίσημη τοποθέτηση για τα «καυτά» θέματα των Τσίκο και Ουαγκέ.

Τι περιμένουν στην «Κυρία» για να κλείσει το deal με Λόπες-ThemaSports
05/07 @ 11:29

Τι περιμένουν στην «Κυρία» για να κλείσει το deal με Λόπες

Στη συνέντευξη Τύπου της Ανόρθωσης, ο κ. Βούβακος ρωτήθηκε για τον Ράφα Λόπες και έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ