Το δεύτερο φιλικό της Πάφος FC επί αυστριακού εδάφους δεν ξέφυγε από τη μετριότητα, με τους Κυπελλούχους να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις και να μένουν αναπόφευκτα στο 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά το ξεμούδιασμα στο πρώτο καλοκαιρινό φιλικό προετοιμασίας με το 14-0 επί της Ουνιόν Χάουζ, ο Παναθηναϊκός έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (3/7) το δεύτερο τεστ του επί αυστριακού εδάφους, με το φινάλε του αγώνα με την Πάφο να βρίσκει τους Κυπελλούχους Ελλάδας και Κύπρου να αλληλοεξουδετερώνονται στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου και να μένουν στο 0-0.

Το ματς
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1, με τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία, τους Βαγιαννίδη και Κώτσιρα σε δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Σένκεφελντ και Γεντβάι δίδυμο στους στόπερ. Ο Αράο είχε θέση στον άξονα έχοντας δίπλα του τον Βιλένα, με τους Μαντσίνι, Λημνιό (πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Μπακασέτα λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο του τελευταίου) και Τζούρισιτς να αποτελούν τα στηρίγματα του Γερεμέγεφ στη γραμμή κρούσης.


Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να "ψάχνονται" στον αγωνιστικό χώρο και να αδυνατούν να βρουν ρυθμό, με το ματς να περιορίζεται στο χώρο του κέντρου και τη μπάλα να μεταφέρεται ελάχιστες φορές κοντά στην εστία του Λοντίγκιν και του Ίβουσιτς.

Το σημείο-κλειδί για την αλλαγή εικόνας στο πρώτο μέρος ήταν η μίνι διακοπή για να πάρουν ανάσες δροσιάς οι ποδοσφαιριστές (εκεί έγινε και η πρώτη αλλαγή, με τον Ζέκα να περνάει στη θέση του τραυματία Γεντβάι και τον Αράο να αφήνει τον άξονα για να αγωνιστεί ως παρτενέρ του Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας), με τους Κυπελλούχους Ελλάδας και Κύπρου να ανεβάζουν κατόπιν στροφές και να γίνονται αμφότεροι πιο κινητικοί και απειλητικοί.

Έχασαν μεγάλες ευκαιρίες οι Γερεμέγεφ και Τάνκοβιτς
Στο 26ο λεπτό ο Λοντίγκιν αντέδρασε εξαιρετικά και πρόλαβε τον Τάνκοβιτς παίρνοντας τη μπάλα μέσα από τα πόδια του την ώρα που έβγαινε απέναντί του, ενώ στο 33' έλαβε χώρα η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο κορυφαίος παίκτης του στο πρώτο μέρος, Κώτσιρας, πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα και ο Μαντσίνι βγήκε από τα αριστερά, για να γυρίσει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Γερεμέγεφ να στέλνει τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να βγει άουτ.


Η ομάδα της Πάφου προσπάθησε να απειλήσει στο 37' με την κεφαλιά του Γκόλνταρ από καλή θέση που δεν βρήκε στόχο ενώ στο 43' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν αλλά ο Λοντίγκιν είπε και πάλι όχι στον Τάνκοβιτς, σταματώντας αυτή τη φορά το πλασέ του πρώην άσου της ΑΕΚ στο μεταξύ τους τετ α τετ.


Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Αλόνσο να περνάει στο ματς τους Πέρεθ, Φίκαι και Ντραγκόβσκι, με το ματς να έχει ένταση μέχρι το 60' αλλά όχι σπουδαίες φάσεις, με μοναδική αξιόλογη τη σέντρα σουτ του Κορέια να βρίσκει τον Ντραγκόβσκι σε ετοιμότητα.

Έπεσε κατακόρυφα ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος
Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε υπερβολικά και αμφότερες οι ομάδες εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, για να έρθει το 69ο λεπτό που άλλαξε η μισή ενδεκάδα των πρασίνων και έμεινε στο χορτάρι από τους αρχικούς 11 μόνο ο Βαγιαννίδης.

Από τους νεοεισελθέντες, ήταν ο Τσοκάι εκείνος που πρωταγωνίστησε στην πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου μέρους για τον Παναθηναϊκό στο 81' (και δεύτερη συνολικά, έπειτα από το δοκάρι του Γερεμέγεφ στο 33'), καθώς ελίχτηκε υπέροχα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, για να αναγκάσει τον αντίπαλο κίπερ να διώξει με τα πόδια σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν υποτονικά και να αδυνατούν να φτιάξουν φάσεις, για να μείνει νομοτελειακά το στείρο 0-0 μέχρι το φινάλε του φιλικού.



Η LIVE ενημέρωση:

90+3' ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ 0-0

87' Φάουλ για τον Παναθηναϊκό σε καλό σημείο απευθείας έξω

83' Στα τελευταία λεπτά έχει πάρει ξανά τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός

54΄ Σέντρα σουτ του Κορέια, ο Ντραγκόφσκι με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

46΄ Έναρξη Β' ημιχρόνου.

45΄ Λήξη Α' ημιχρόνου, 0-0.

44΄ Πλασέ του Γκολντάρ από κοντά, ψηλά άουτ η μπάλα.

43΄ Ευκαιρία για την Πάφο! Πλασέ του Τάνκοβιτς από θέση βολής, διώχνει ο Λοντίγκιν.

37΄ Ευκαιρία για την Πάφο. Ο Γκόλνταρ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεσξ κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

33΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ωραία ανάπτυξη των πράσινων, ο Μαντσίνι έδωσε στον Γερεμέγεφ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ψηλά άουτ!

26΄ Επικίνδυνη αντεπίθεση για την Πάφο. Ο Τάνκοβιτς άνοιξε το κοντρόλ και ο Λοντίγκιν βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα.

1' Έναρξη αγώνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

 

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Μελούσο, Κβίντα, Γκόλνταρ, Μπρούνο, Ζάιρο, Τάνκοβιτς, Ναμέ, Ντράγκομιρ, Πελάτζιο, Κορέια


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (46' Ντραγκόβσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (69' Κατρής), Γεντβάι (24' Ζέκα), Κώτσιρας (46' Πέρεθ), Βιλένα (69' Κυριόπουλος), Αράο (69' Τσοκάι), Μαντσίνι (69' Νίκας), Λημνιός (46 Φίκαϊ), Τζούρισιτς (69' Μπρέγκ)

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ-ThemaSports
05/07 @ 15:02

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ

Η ενημέρωση της Πάφου.

Υπέγραψε ο Bojan!-ThemaSports
05/07 @ 14:37

Υπέγραψε ο Bojan!

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...-ThemaSports
05/07 @ 14:06

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...

Η ΑΕΚ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από την πρωινή προπόνηση της ομάδας στην Ολλανδία...

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!-ThemaSports
05/07 @ 13:20

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!

Μια φωτογραφία του Λαμίν Γιαμάλ με τον Λιονέλ Μέσι πριν από περίπου 16 χρόνια δημοσίευσε ο πατέρας του νεαρού ταλέντου της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα.

Κλείνει Ερναντέζ!-ThemaSports
04/07 @ 21:10

Κλείνει Ερναντέζ!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»-ThemaSports
04/07 @ 12:56

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»

Στον Ακρίτα Χλώρακας συνεχίζει ο Ανδρέας Θεοκλή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ