Η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται απόψε στη μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τη Δομινικανή Δημοκρατία σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έφτασε η μεγάλη ώρα της Εθνικής μας ομάδας!

Μετά το άκρως θετικό δείγμα που παρουσίασε η Ελλάδα στα τρία φιλικά προετοιμασίας της το προηγούμενο διάστημα, απόψε (21:00) ρίχνεται στη μάχη στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ.

Απέναντι της, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα βρει την πρεμιέρα της στο τουρνουά τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία, χθες, επικράτησε με σχετική άνεση 90-77 της Αιγύπτου, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του Προολυμπιακού, κάνοντας το βήμα που απαιτούταν για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Μοναδικός στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας δεν είναι άλλος από το να κατακτήσει τη διοργάνωση μπροστά στο κοινό της, παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Παρισιού. Τελευταία φορά που η Εθνική βρέθηκε σε τελική φάση Ολυμπιακών Αγώνων ήταν πριν από 16 χρόνια, στο Πεκίνο, όταν και κατέλαβε την 5η θέση με ρεκόρ 3-3.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει χρόνο συμμετοχής στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι κόντρα στις Μπαχάμες για το Ακρόπολις, δείχνοντας πος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η «επίσημη αγαπημένη» δείχνει «πάνοπλη» και έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, ούσα πλήρης σε όλες τις θέσεις.

Μάλιστα, ο Σπανούλης έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες, παίζοντας ένα γρήγορο μπάσκετ, με μπόλικη κυκλοφορία της μπάλας, αρκετό τρέξιμο και πολλά τρίποντα.

Στα αγωνιστικά η Εθνική μας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Σπανούλης να έχει άπαντες στη διάθεσή του.

Η αποστολή της Ελλάδας: Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νικ Καλάθης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο και Ντίνος Μήτογλου.

Για τη Δομινικανή Δημοκρατία τώρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, Νέστορ Γκαρσία, μετρά δύο πολύ μεγάλες απουσίες, καθώς, εκτός έμειναν οι Καρλ Άντονι Τάουνς και Χόρφορντ, με αποτέλεσμα να χάσει δύο από τα σημαντικότερα όπλα του.

Ο Κρις Ντουάρτε θα εκπροσωπήσει τους ΝΒΑερ της χώρας, ενώ, Φελίζ και Μοντέρο αποτελούν δύο επικίνδυνες παραμέτρους του παιχνιδιού της ομάδας της ομάδας. Ένα σύνολο που στηρίζεται αρκετά στους γκαρντ του, παίζοντας αρκετά iso παιχνίδι, βασιζόμενο στις προσωπικές ενέργειες και δυνατότητες των παικτών.

Η αποστολή της Δομινικανής Δημοκρατίας: Κρις Ντουάρτε, Βίκτορ Λιζ, Ελόι Βάργκας, Ζαν Μοντέρο, Αντρές Φελίζ, Αντόνιο Πένια, Αντρίς Ντε Λεόν, Άντονις Ενρίκεζ, Άνχελ Νούνιες, Λουίς Σάντος, Μιγκέλ Σιμόν, Έντι Πολάνκο.
Όσον αφορά την προϊστορία των δύο χωρών, η Εθνική μετράει μία νίκη στη μοναδική συνάντησή τους, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί με 87-75 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2019.

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5 (1), Καλάθης 7 (1), Μπουρούσης 2, Παπαγιάννης 12, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 6 (2), Παπαπέτρου 10, Γ. Αντετοκούνμπο 26, Θ. Αντετοκούνμπο 2, Βασιλόπουλος 3 (1).

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος: «Τεράστιος παικταράς ο Βεζένκοφ, δεν χωρούσε σε εμάς - Γιατί πανηγυρίζετε σαν να πήρατε το Ευρωπαϊκό;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
05/07 @ 12:14

Γιαννακόπουλος: «Τεράστιος παικταράς ο Βεζένκοφ, δεν χωρούσε σε εμάς - Γιατί πανηγυρίζετε σαν να πήρατε το Ευρωπαϊκό;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε με story του στο Instagram την επιστροφή Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως «είναι τρομερός παικταράς, αλλά δεν χωρούσε στον Παναθηναϊκό».

Σάσα Βεζένκοφ: Αυτό είναι το αστρονομικό συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός και τον κάνει ΜΙΔΑ της Ευρώπης!-ThemaSports
04/07 @ 18:58

Σάσα Βεζένκοφ: Αυτό είναι το αστρονομικό συμβόλαιο που του προσφέρει ο Ολυμπιακός και τον κάνει ΜΙΔΑ της Ευρώπης!

Η μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ (28 χρόνων, 2.03 μέτρα) στον Ολυμπιακό βρίσκεται προ των πυλών, με τους ερυθρόλευκους να προσφέρουν ηγεμονικό συμβόλαιο στον 28χρονο σούπερ σταρ. Δείτε όλα τα δεδομένα για τη νέα αστρονομική συμφωνία.

Σκάει η ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ο Βεζένκοφ!-ThemaSports
04/07 @ 18:31

Σκάει η ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ο Βεζένκοφ!

Ο Σάσα Βεζένκοβ (28 χρόνων, 2.03 μέτρα) επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού, καθώς αποφάσισε να αφήσει πίσω το NBA και τους Ράπτορς και είπε "όχι" στο ενδιαφέρον που είχε εκφράσει ο Παναθηναϊκός.

Ελλάδα-Αίγυπτος: Πετάει για τα ημιτελικά σε μία ακόμα «γαλανόλευκη» παράσταση στο ΣΕΦ!-ThemaSports
04/07 @ 08:02

Ελλάδα-Αίγυπτος: Πετάει για τα ημιτελικά σε μία ακόμα «γαλανόλευκη» παράσταση στο ΣΕΦ!

Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας, η Εθνική κλειδώνει την πρωτιά στον όμιλο αντιμετωπίζοντας την Αίγυπτο.

Προολυμπιακό: Τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στο τουρνουά του ΣΕΦ-ThemaSports
02/07 @ 17:33

Προολυμπιακό: Τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στο τουρνουά του ΣΕΦ

Η ώρα για το Προολυμπιακό Τουρνουά έφτασε και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα δέκα αστέρια που πρέπει να παρακολουθήσετε στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Eurobasket 2025: Κατακυρώνεται η προσφορά για το «Παλέ» - Mε τους «ξεσπιτωμένους» τι θα γίνει-ThemaSports
01/07 @ 08:26

Eurobasket 2025: Κατακυρώνεται η προσφορά για το «Παλέ» - Mε τους «ξεσπιτωμένους» τι θα γίνει

Όπως γράψαμε το περασμένο Σάββατο, μόνο μια εταιρία έχει υποβάλει προσφορά για ανάληψη των έργων αναβάθμισης του Παλε Ντε Σπορ της Λεμεσού ενόψει της διοργάνωσης ομίλου στο πλαίσιο του Eurobasket 2025.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ