Ισπανική πανδαισία έφυγε για τους «8»! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Λε Νορμάν, η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε διέλυσε τη Γεωργία (4-1) και ετοιμάζεται για ντέρμπι με τη Γερμανία!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ομάδα όνειρο η Ισπανία πέρασε με εμφατικό τρόπο στους «8»!

Το σύνολο του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, έσπασε την κατάρα των έξι χρόνων στα νοκ άουτ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Γεωργία χάρη σε γκολ του Λε Νορμάν, έκανε την ανατροπή με εντυπωσιακό τρόπο και επικρατώντας 4-1 προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου την περιμένει η οικοδέσποινα, Γερμανία!

Καταιγιστική η Ισπανία είχε συνολικά 36 τελικές σε 99 επιθέσεις της στο ματς με τον Γιαμάλ να «οργιάζει» για ένα ακόμη ματς, χωρίς ωστόσο να βρίσκει δίχτυα και τους Ρόδρι, Νίκο Γουίλιαμς και Όλμο να βρίσκουν δίχτυα για πρώτη φορά στο φετινό Euro.

Aποχωρεί από τη διοργάνωση με εμπειρίες αλλά και με «βαρύ» σκορ η Γεωργία με κορυφαίο της παίκτη τον Μαμαρντασβίλι που είχε ξανά πολλές αποκρούσεις στο ματς.

To ματς

Ισπανικός μονόλογος το ματς στην Κολωνία με την ομάδα του Ντε Λα Φουέντε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο χορτάρι κυκλοφορώντας την μπάλα με άνεση και φέρνοντας την στα καρέ της Γεωργίας με σχετική ευκολία.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5' με τη συρτή σέντρα του Καρβαχάλ να βρίσκει στην περιοχή τον επερχόμενο Πέδρι ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μαμαρντασβίλι.

Οι παίκτες του Σανιόλ έλαβαν μεγάλη πίεση με τους Ίβηρες να κερδίζουν διαδοχικά κόρνερ με τον Καρβαχάλ να χάνει καλή στιγμή με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει μέσω των αλλεπάλληλων κόρνερ που κέρδιζε, ωστόσο στο 18' υπέστη το σοκ! Από εξαιρετική αντεπίθεση της Γεωργίας, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κακαμπάτζε, αυτός με σέντρα έφερε την μπάλα στην περιοχή όπου έκανε κίνηση ο Κβαρατσχέλια και ο Λε Νορμάν με το γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Γεωργίας που έβαλε φωτιά στις κερκίδες.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα η ομάδα του Σανιόλ οπισθοχώρησε και κυνήγησε ευκαιρίες στην αντεπίθεση με την Ισπανία από την άλλη να «γέρνει» το γήπεδο. Στο 22' ο σταθερότατος Μαμαρντασβίλι είπε «όχι» σε σουτ του Φαμπιάν Ρουίθ, ενώ το ίδιο έκανε στο 35' σε συρτό σουτ του Κουκουρέγια.

Ωστόσο η πίεση των Ισπανών απέδωσε τέσσερα λεπτά αργότερα. Σε φάση πολιορκίας οι Ίβηρες κυκλοφόρησαν την μπάλα και μετά από απόκρουση του Μαμαρντασβίλι σε σουτ του Νίκο Γουίλιαμς, η μπάλα έφτασε στον Ρόδρι που με θαυμάσιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια αναγκαστική αλλαγή για τη Γεωργία, αφού ο Κιτεϊσβίλι, αισθάνθηκε ενοχλήσεις δίνοντας τη θέση του στον Αλτουνασβίλι.

Χωρίς αλλαγές, αλλά με την ίδια φιλοσοφία και στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες με την Ισπανία να κάνει την πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο μετά από 40 δευτερόλεπτα, αλλά το σουτ του Ρουίθ ήταν κακό και έφυγε άουτ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια, λίγο έλειψε να πετύχει το ομορφότερο γκολ του Euro και της καριέρας του. Ο εξτρέμ της Νάπολι πίσω από το κέντρο κλείστηκε από τρεις παίκτες, είδε εκτός εστίας τον Σιμόν και προσπάθησε με πανέξυπνο σουτ να τον νικήσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ωστόσο δυο λεπτά αργότερα, ένα φάουλ ήταν αρκετό προκειμένου η Ισπανία να φτάσει στην ολική ανατροπή. Ο Γιαμάλ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο το οποίο εκτέλεσε, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο νεαρός εξτρέμ με σέντρα από τα δεξιά βρήκε στην περιοχή τον Ρουίθ που με κεφαλιά έγραψε το 2-1!

Στο 68' η Γεωργία έχασε σπουδαία στιγμή για να ισοφαρίσει και αυτή ήταν και η τελευταία της στο ματς. Ο Κβαρατσχέλια βρήκε χώρο και πέρασε με υπέροχη κάθετη στον Τσιταϊσβίλι, αυτός από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά το τελείωμα ήταν τραγικό με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ισπανία βρήκε στο 74' δίχτυα όμως ο Γιαμάλ ήταν οφσάιντ στο 1-2 με τον Όλμο, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκο Γουίλιαμς «σφράγισε» την πρόκριση με ένα γκολ-αριστούργημα.

Ο νεαρός εξτρέμ της Μπιλμπάο πήρε την μπάλα από πάσα του Ρουίθ έκανε λίγα μέτρα, πάτησε την περιοχή και αφού άδειασε έναν αμυντικό σκόραρε με ΤΡΟΜΕΡΟ πλασέ στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό της εστίας για το 3-1!

Ούτε εκεί όμως κατέβασαν ταχύτητες οι «ρόχας» αφού στο 77΄ ο Γουίλιαμς από τα αριστερά πήρε την μπάλα έκανε νέα προσποίηση, έστρωσε στον Όλμο, αλλά αυτός έκανε αδύναμο σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μαμαρντασβίλι, ενώ στο 80' ο τερματοφύλακας της Γεωργίας είπε και πάλι όχι στον Γιαμάλ!

Το «κερασάκι» στην τούρτα μπήκε στο 88'. Ο Ντάνι Όλμο εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Γεωργίας και με άψογο πλασέ με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που στέλνει την Ισπανία πάνω στην οικοδέσποινα Γερμανία σε έναν πρόωρο τελικό!

Oι ενδεκάδες του ματς:

Ισπανία (Λουίς Ντε Λα Φουέντε 4-3-3): Σιμόν-Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια - Ρόδρι, Πέδρι, Ρουίθ - Γιαμάλ, Ν. Γουίλιαμς, Μοράτα.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ, 3-5-2): Μαμαρντασβίλι - Ντβάλι, Κάσια, Γκβελεσιάνι - Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι, Κχακβετάτζε,Κοτσορασβίλι, Λοτσοσβίλι - Κβαρατσχέλια και Μικαουτάτζε.

Πηγή: sport-fm.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports.com:

83΄ ΓΚΟΟΟΛΛ η Ισπανία, 4-1 με τον Ντάνι Όλμο να σκοράρει με υπέροχο συρτό πλασέ!

82΄ Σουτ από τον φοβερό και τρομερό Γιαμάλ, λίγο άουτ!

80΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ισπανούς που... κάνουν ότι θέλουν. Ο Όλμο με τον Γιαμάλ συνδυάστηκαν, ο τελευταίος προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε.

77΄ Ο Γουίλιαμς έστρωσε στον Όλμο, ο οποίος έκανε το σουτ και μπλόκαρε ο Μαμαρντασβίλι.

75΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για την Ισπανία, 3-1! Ο Νίκο Γουίλιαμς πετυχαίνει ένα καταπληκτικό τέρμα με τρομερό πλασέ!

74΄ Ακυρώνεται γκολ για την Ισπανία, επειδή ο Γιαμάλ ήταν οφσάιντ.

68΄ Ευκαιρία για τη Γεωργία! Ο Τσιταϊσβίλι μπήκε στην περιοχή, αλλά έκανε... τραγικό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

63΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ισπανία. Λάθος από τον Κοτσορασβίλι, η μπάλα στρώθηκε στον Γιαμάλ ο οποίος πλάσαρε άστοχα από πολύ καλή θέση.

55΄ O Moράτα προσπαθεί ξανά από μακριά να νικήσει τον Μαμαρντασβίλι, η μπάλα άουτ.

53΄ Πλασέ εκτός περιοχής από τον Γιαμάλ, η μπάλα άουτ.

51΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για την Ισπανία, 2-1! Σκόρερ ο Φαμπιάν Ρουίθ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λαμίν Γιαμάλ!

50΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ, απόκρουση από τον Μαμαρντασβίλι.

48΄ Απίστευτη ευκαιρία για τη Γεωργία με τον Κβαρατσχέλια, ο οποίος είδε εκτός εστίας τον Σιμόν και προσπάθησε να σκοράρει με σουτ πίσω από το κέντρο!

39΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για την Ισπανία με τον Ρόδρι! Μετά από απόκρουση του Μαμαρντασβίλι σε σουτ του Νίκο Γουίλιαμς, η μπάλα έφτασε στον χαφ της Σίτι, ο οποίος με θαυμάσιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1!

35΄ Τρομερή απόκρουση του Μαμαρντασβίλι σε δυνατό συρτό σουτ του Κουκουρέγια!

29΄ Σουτ από τον Λαπόρτ εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

27΄ Άστοχο σουτ από τον Πέδρι.

22΄ Ευκαιρία για την Ισπανία! Ο Ρουίθ μέσα απο την περιοχή έκανε δυνατό σουτ, αλλά Μαμαρντασβίλι, μπλόκαρε.

18΄ ΓΚΟΟΟΛΛ η Γεωργία! Ο Κακαμπάτζε έβγαλε μία σέντρα ακριβείας ψάχνοντας τον Κβαρατσχέλια, μπροστά του ήταν ο Λε Νορμάν, ο οποίος με το κορμί του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Αυτογκόλ!

16΄ Κεφαλιά του Λαπόρτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έξω.

11΄ Μεγάλη φάση για την Ισπανία! Ο Καρβαχάλ στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι με υπερένταση.

5΄ Πρώτη τελική για την Ισπανία. Ο Καρβαχάλ έκανε συρτή σέντρα στην περιοχή, ο Πέδρι την προβολή, μπλόκαρε ο Μαμαρντασβίλι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Πέδρι, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ, Μοράτα, Γουίλιαμς.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι, Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε, Μικαουτάντζε, Κβαρατσχέλια.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE: Ρουμανία-Ολλανδία (0-0, Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)-ThemaSports
02/07 @ 19:00

LIVE: Ρουμανία-Ολλανδία (0-0, Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Ρουμανία και Ολλανδία αγωνίζονται (19:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Euro 2024, Αυστρία - Τουρκία: Οι Τούρκοι με "όπλο" τους την απειλή, οι Αυστριακοί την υψηλή πίεση-ThemaSports
02/07 @ 12:50

Euro 2024, Αυστρία - Τουρκία: Οι Τούρκοι με "όπλο" τους την απειλή, οι Αυστριακοί την υψηλή πίεση

Η Αυστρία και η Τουρκία μονομαχούν στη φάση των 16 του Euro 2024. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία, για να είστε πανέτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση

Ρονάλντο: "Και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτές τις ημέρες, αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro"-ThemaSports
02/07 @ 10:08

Ρονάλντο: "Και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτές τις ημέρες, αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας μετά την πρόκριση επί της Σλοβενίας εξήγησε τους λόγους που συγκινήθηκε, αλλά και την επιθυμία του να εκτελέσει εκείνος πρώτος το πέναλτι.

Πλάνταξε στο κλάμα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (Φωτογραφία)-ThemaSports
02/07 @ 09:10

Πλάνταξε στο κλάμα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (Φωτογραφία)

Απίστευτες σκηνές στην παράταση της Πορτογαλίας με την Σλοβενία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει τα κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι

Απίστευτες εικόνες: Έκλαψε και η μάνα του Ρονάλντο μπροστά στην εικόνα του καταρρακωμένου γιου της-ThemaSports
02/07 @ 09:06

Απίστευτες εικόνες: Έκλαψε και η μάνα του Ρονάλντο μπροστά στην εικόνα του καταρρακωμένου γιου της

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τα κλάμματα μετά την χαμένη εκτέλεση πέναλτί του στην παράταση, με την μητέρα του να μην αντέχει στην εικόνα του καταρρωμένου γιου της.

Euro 2024: Η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό-ThemaSports
02/07 @ 08:58

Euro 2024: Η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Δείτε ποιο είναι το τρίτο ζευγάρι των προημιτελικών του Euro 2024, μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ