Η ήττα με 2-0 από την Ελβετία και ο αποκλεισμός στους «16» του Euro 2024 προκάλεσαν σκληρή κριτική για την εθνική Ιταλίας. Τα εγχώρια ΜΜΕ δεν είναι καθόλου επιεική με τους «ατζούρι» και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες λέξεις και εκφράσεις στους τίτλους τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους ‘16’ από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη και μπερδεμένη η ‘σκουάντρα ατζούρα’. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε. Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής», αναφέρει η Gazzetta dell Sport.

Η Corriere dello Sport γράφει στο ίδιο μήκος κύματος: «Ντροπή! Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro», ενώ η Tuttosport συνεχίζει: «Εθνική αποτυχία! Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021. Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση».

 

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό-ThemaSports
02/07 @ 08:58

Euro 2024: Η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Δείτε ποιο είναι το τρίτο ζευγάρι των προημιτελικών του Euro 2024, μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό.

Το ξέσπασμα του Ντε Μπρόινε σε δημοσιογράφο μετά το Γαλλία – Βέλγιο: «Ηλίθιε!» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 23:39

Το ξέσπασμα του Ντε Μπρόινε σε δημοσιογράφο μετά το Γαλλία – Βέλγιο: «Ηλίθιε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε απαξιωτικά σε δημοσιογράφο, εξυβρίζοντάς τον, για την ερώτησή του περί «χρυσής» πλην όμως άτιτλης γενιάς.

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα!-ThemaSports
01/07 @ 20:51

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα!

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… και τους άξιους και η Γαλλία με «χρυσό» γκολ στο 85’ με πρωταγωνιστή την αλλαγή – έμπνευση του Ντιντιέ Ντεσάν, Κόλο Μουανί παρελαύνει προς την οκτάδα, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Βελγίου!

«Αφιερωμένο στον Κριστιάνο»: Μία πρόκριση – δώρο από τον Κόστα για την Πορτογαλία, κόντρα στους… συγκινητικούς Σλοβένους!-ThemaSports
02/07 @ 00:42

«Αφιερωμένο στον Κριστιάνο»: Μία πρόκριση – δώρο από τον Κόστα για την Πορτογαλία, κόντρα στους… συγκινητικούς Σλοβένους!

Παιχνίδι – έπος. Ματς που δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς. Αμείωτη ένταση και φοβερό πάθος μέχρι το φινάλε. Χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο, άστοχο τετ-α-τετ του Σέσκο και όλα στο «μηδέν» για 120 λεπτά. Φτάσαμε στα πέναλτι και η Πορτογαλία επικράτησε της Σλοβενίας, με την ιστορία των EURO και του Ρονάλντο, να έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο ακόμη! Και όλα αυτά χάρη στον απίθανο Ντιόγο Κόστα, που απέκρουσε τρία πέναλτι!

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ