Ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της EuroLeague την τελευταία 10ετία, βρίσκονται Έλληνες παίκτες, αλλά και αθλητές, οι οποίοι έχουν βάλει τη δική τους... υπογραφή στα ελληνικά γήπεδα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί η EuroLeague να μην ανταγωνίζεται - σε επίπεδο ατομικής ποιότητας - το NBA, ωστόσο στη διοργάνωση αγωνίζονται παίκτες, οι οποίοι έχουν βάλει την... υπογραφή τους και ενδεχομένως να τοποθετηθούν ανάμεσα στους «θρύλους» της, μόλις ολοκληρωθεί η καριέρα τους. 
 
Βέβαια, η ερώτηση για το πόσοι παίκτες «χωρούν» στο πάνω «ράφι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ - τη δεδομένη χρονική στιγμή - είναι υποκειμενική, με τις απόψεις να διίστανται αναφορικά με κάποιους καλαθοσφαιριστές. 
 
Παρόλα αυτά, οι αριθμοί δύσκολα αμφισβητούνται και μέσω αυτών, το κοινό έχει την ευκαιρία, να πάρει μία ιδέα και να διαμορφώσει μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη, η οποία πλησιάζει στην πραγματικότητα. 
 
Στο πλαίσιο των αριθμών, έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς και τους πιο παραγωγικούς - ενεργούς - παίκτες της τελευταίας 10ετίας στη EuroLeague, αθροίζοντας τους πόντους, τα ριμπάουντ και τις ασίστ των αθλητών. 
 
Εκείνος που θα προχωρήσει στη σχετική... έρευνα, θα διαπιστώσει πως ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται με μεγάλη διαφορά στην 1η θέση, με τον Νικ Καλάθη να ακολουθεί ως δεύτερος. Αμφότεροι, έχουν πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα στη διοργάνωση, με τον πρώτο να είναι ο κορυφαίος σκόρερ της και τον δεύτερο να απολαμβάνει την πρωτιά στην κατηγορία των ασίστ και των κλεψιμάτων. 
 
Στην 3η θέση των πιο παραγωγικών παικτών των τελευταίων 10 σεζόν, βρίσκεται ο Νάντο Ντε Κολό, ενώ τέταρτος είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ήταν ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού, οδηγώντας τον στην κορυφή της Ευρώπης. 
 
Τέλος, την 5άδα συμπληρώνει ο Γιαν Βέσελι, που έχει διαγράψει τη δική του πορεία, αρχικά στη Φενέρμπαχτσε και ακολούθως στην Μπαρτσελόνα
 
Δείτε τους 10 πιο παραγωγικούς παίκτες της τελευταίας 10ετίας: 
 
1. Μάικ Τζέιμς 6.821 
2. Νικ Καλάθης 6.083
3. Νάντο Ντε Κολό 6.075
4. Κώστας Σλούκας 5.581
5. Γιαν Βέσελι 5.397
6. Σέιν Λάρκιν 4.905
7. Σέρχι Ροντρίγκεθ 4.774
8. Τορνίκε Σενγκέλια 4.726
9. Βασίλιε Μίτσιτς 4.659
10. Γουίλ Κλάιμπερν 4.556

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobasket 2025: Κατακυρώνεται η προσφορά για το «Παλέ» - Mε τους «ξεσπιτωμένους» τι θα γίνει-ThemaSports
01/07 @ 08:26

Eurobasket 2025: Κατακυρώνεται η προσφορά για το «Παλέ» - Mε τους «ξεσπιτωμένους» τι θα γίνει

Όπως γράψαμε το περασμένο Σάββατο, μόνο μια εταιρία έχει υποβάλει προσφορά για ανάληψη των έργων αναβάθμισης του Παλε Ντε Σπορ της Λεμεσού ενόψει της διοργάνωσης ομίλου στο πλαίσιο του Eurobasket 2025.

Πρίντεζης: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν περισσότερα κοινά από αυτά που τους χωρίζουν»-ThemaSports
01/07 @ 00:15

Πρίντεζης: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν περισσότερα κοινά από αυτά που τους χωρίζουν»

O Γιώργος Πρίντεζης έκανε δηλώσεις στην κάμερα της COSMOTE TV, στο πλαίσιο του 3Χ3 Stoiximan AegeanBall Festival, το οποίο διοργάνωσε στη Σύρο.

Επίσημο: Επέστρεψε στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια ο Ντόρσεϊ!-ThemaSports
30/06 @ 20:18

Επίσημο: Επέστρεψε στον Ολυμπιακό για τρία χρόνια ο Ντόρσεϊ!

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή στη σεζόν, καθώς ολοκλήρωσε την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος θα αγωνίζεται στον Πειραιά για τα επόμενα τρία χρόνια!

Προανήγγειλε Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός μετά την ανακοίνωση της Φενέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 19:47

Προανήγγειλε Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός μετά την ανακοίνωση της Φενέρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινώσει την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ξεκίνησε ο Ολυμπιακός.

Εκτός του μεγάλου τελικού έμεινε η Εθνική Γυναικών-ThemaSports
29/06 @ 23:39

Εκτός του μεγάλου τελικού έμεινε η Εθνική Γυναικών

Την ήττα – αποκλεισμό από το μεγάλο τελικό για τη διοργάνωση του FIBA European championship for small countries, δέχθηκε απόψε στο Κόσσοβο η Εθνική Γυναικών καθώς έχασε από την Εθνική Νορβηγίας με 72-31.

Προβάρει ξανά τα ερυθρόλευκα ο Ντόρσεϊ - Τι απομένει για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό-ThemaSports
27/06 @ 09:07

Προβάρει ξανά τα ερυθρόλευκα ο Ντόρσεϊ - Τι απομένει για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό

Την αποδέσμευση του από την Φενέρμπαχτσε περιμένει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και ο Ολυμπιακός για να σμίξουν ξανά έπειτα από δύο χρόνια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ