Ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της EuroLeague την τελευταία 10ετία, βρίσκονται Έλληνες παίκτες, αλλά και αθλητές, οι οποίοι έχουν βάλει τη δική τους... υπογραφή στα ελληνικά γήπεδα!
Μπορεί η EuroLeague να μην ανταγωνίζεται - σε επίπεδο ατομικής ποιότητας - το NBA, ωστόσο στη διοργάνωση αγωνίζονται παίκτες, οι οποίοι έχουν βάλει την... υπογραφή τους και ενδεχομένως να τοποθετηθούν ανάμεσα στους «θρύλους» της, μόλις ολοκληρωθεί η καριέρα τους.
Βέβαια, η ερώτηση για το πόσοι παίκτες «χωρούν» στο πάνω «ράφι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ - τη δεδομένη χρονική στιγμή - είναι υποκειμενική, με τις απόψεις να διίστανται αναφορικά με κάποιους καλαθοσφαιριστές.
Παρόλα αυτά, οι αριθμοί δύσκολα αμφισβητούνται και μέσω αυτών, το κοινό έχει την ευκαιρία, να πάρει μία ιδέα και να διαμορφώσει μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη, η οποία πλησιάζει στην πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο των αριθμών, έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς και τους πιο παραγωγικούς - ενεργούς - παίκτες της τελευταίας 10ετίας στη EuroLeague, αθροίζοντας τους πόντους, τα ριμπάουντ και τις ασίστ των αθλητών.
Εκείνος που θα προχωρήσει στη σχετική... έρευνα, θα διαπιστώσει πως ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται με μεγάλη διαφορά στην 1η θέση, με τον Νικ Καλάθη να ακολουθεί ως δεύτερος. Αμφότεροι, έχουν πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα στη διοργάνωση, με τον πρώτο να είναι ο κορυφαίος σκόρερ της και τον δεύτερο να απολαμβάνει την πρωτιά στην κατηγορία των ασίστ και των κλεψιμάτων.
Στην 3η θέση των πιο παραγωγικών παικτών των τελευταίων 10 σεζόν, βρίσκεται ο Νάντο Ντε Κολό, ενώ τέταρτος είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ήταν ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού, οδηγώντας τον στην κορυφή της Ευρώπης.
Τέλος, την 5άδα συμπληρώνει ο Γιαν Βέσελι, που έχει διαγράψει τη δική του πορεία, αρχικά στη Φενέρμπαχτσε και ακολούθως στην Μπαρτσελόνα.
Δείτε τους 10 πιο παραγωγικούς παίκτες της τελευταίας 10ετίας:
Με τους Σενγκέλια και Μπιτάτζε να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, η Γεωργία συνέτριψε την Κύπρος με σκορ 93-61 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Ευρωμπάσκετ 2025.
Παρ' ότι προηγήθηκε με +13 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, η Ελλάδα πλήρωσε τα πολλά λάθη της και την απουσία του Γιάννη, χάνοντας με 80-77 από τη Βοσνία και πλέον πάει για «τελικό» με Ισπανία.
Η Γερμανία έπαιξε στο... ρελαντί και έκανε περίπατο απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία την οποία και ισοπέδωσε με το εμφατικό 120-57 για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Eurobasket 2025.
Ιστορική στιγμή στο “Σπύρος Κυπριανού” με τον κοινό εθνικό ύμνο να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του “Σπύρος Κυπριανού” σε LIVE εκτέλεση πριν από το παιχνίδι ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί για την Ελλάδα κόντρα στην Κύπρο, με τον Βασίλη Σπανούλη να του δίνει ανάσες για το κρίσιμο ματς κόντρα στη Γεωργία.