Σε ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες, η Γερμανία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση της Δανίας (2-0), έχοντας τους Χάβερτς – Μουσιάλα σε μεγάλη μέρα! Μεγάλη διακοπή εξαιτίας χαλαζόπτωσης στο Βεστφάλεν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ώρα της οικοδέσποινας έφτασε. Απέναντι σε έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο, ο οποίος στο προηγούμενο τουρνουά έφτασε έως την τετράδα, οι Γερμανοί γνώριζαν εξ’ αρχής πως η Δανία δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί.

Το ξεκίνημα των «παντσερ» ήταν τρομακτικό με τους Γερμανούς να σημειώνουν γκολ με τον Σλότερμπεκ στο 4’ το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Στο 10’ ο Χάβερτς απείλησε τον Σμάιχελ, ο οποίος απέκρουσε με δυσκολία, αλλά σωτήρια.

Σταδιακά, η Δανία πήρε μπάλες και έφτασε στην πρώτη, κάτι σαν τελική της, στο 21ο λεπτό με τον Ρούντιγκερ να σώζει τον Νόιερ από το σουτ που εξαπέλυσε ο Κρίστιαν Έρικσεν.

Στο 35’ εξαιτίας μιας πολύ έντονης χαλαζόπτωσης το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να καθαρίσει ο ουρανός με τους παίκτες των ομάδων να επανέρχονται με αρκετή καθυστέρηση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σμάιχελ ήταν πάλι εκεί στο 37’ με τους Χάβερτς και Σλότερμπεκ να μην μπορούν να νικήσουν τον Δανό σε δύο περιπτώσεις. Ο Νίκο Σλότερμπεκ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος στο 42’ όταν έπειτα από δικό του παιδικό λάθος, ο Χόιλουντ έκλεψε αλλά το σουτ που δοκίμασε κατέληξε άουτ.

Ξανά ο Χόιλουντ στο 45’ βρέθηκε κατά πρόσωπο με τον Μάνουελ Νόιερ, ωστόσο δεν πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα από τον Γερμανό κίπερ.

H επανεκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε ένα γκολ για τους Δανούς στο 49’ το οποίο, όπως συνέβη και με του Γερμανούς, και τώρα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Όμως στην αμέσως επόμενη καλή στιγμή, η Γερμανία βρήκε το γκολ που αναζητούσε εναγωνίως. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μία απερισκεψία του Άντερσεν στο 51’ ο οποίος έκανε χέρι, με την παράβαση να καταλογίζεται έπειτα από πρόσκληση του Όλιβερ από το VAR.

Ο Χάβερτς δεν «λάθεψε» και στο 53’ έβαλε μπροστά τη Γερμανία. Αυτό ήταν ένα καθοριστικό σημείο για την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς το ηθικό των Γερμανών αναπτερώθηκε και στο 59’ με δράστη… τον συνήθη ύποπτο Χάβερτς είχαν τεράστια στιγμή για το 2-0.

Ό,τι όμως δεν ήρθε στο 59’ συνέβη στο 68’ με τον Τζαμάλ Μουσιάλα να εκμεταλλεύεται μία υπέροχη 30αρα μπαλιά του Νίκο Σλότερμπεκ και να πλασάρει με επιτυχία τον Κάσπερ Σμάιχελ, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες του Βεστφάλεν. Είχε προηγηθεί μία καλή στιγμή με τον Χόιλουντ στο 66’ ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο όμως πήγε πάνω στον Νόιερ.

Στη συνέχεια επήλθε χαλάρωση με τους δύο μονομάχους να δείχνουν πως έχουν αποδεχτεί την έκβαση της αναμέτρησης και τους Δανούς να εκμεταλλεύονται την φυσιολογική καθίζηση των Γερμανών. Ο Νάγκελσμαν έκανε αλλαγές και συντήρηση ενόψει των προημιτελικών, με τον Χάβερτς να εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις και να είναι ο άνθρωπος που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλον την άμυνα της σκανδιναβικής ομάδας.

Το τέλος, δεν επεφύλασσε κάτι άλλο με εξαίρεση ένα γκολ του Φλόριαν Βιρτς το οποίο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και μία ακόμη μεγάλη στιγμή του Χάβερτς την οποία αντιμετώπισε επιτυχώς ο Κάσπερ Σμάιχελ.

LIVE:

 Σέντρα στο ματς!

 3' Καλή επίθεση της Γερμανίας, ο Ράουμ έγινε κάτοχος της μπάλας και γύρισε προς την περιοχή, όμως ο Άντερσεν έδιωξε σε κόρνερ.

Η Γερμανία σκόραρε με τον Σλότερμπεκ, ο οποίος πανηγύρισε για λίγο, όμως ο Όλιβερ έχει σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον Σμάιχελ και το τέρμα ακυρώθηκε!

Δεν είδαμε κάποιο ριπλέι, όμως το ματς συνεχίζεται χωρίς να μετρήσει το τέρμα.

Ο Κίμιχ και όχι ο σκόρερ έχει κάνει το φάουλ που σφυρίχτηκε. Έχει κάνει κάτι σαν σκριν στον Σμάιχελ στην αρχή της φάσης και τον εμποδίζει.

7' Τρομερό σουτ του Κίμιχ από πολύ μακριά, έδιωξε με υπερένταση ο Σμάιχελ σε κόρνερ!

 8' Νέα ευκαιρία, ο Σλότερμπεκ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι προς την απέναντι γωνία, όμως ο Σμάιχελ έκανε κι άλλη εντυπωσιακή επέμβαση!

11' Νέα τεράστια φάση για τη Γερμανία, ο Χάβερτς εκτέλεσε με τη μία αμαρκάριστος όμως ο Σμάιχελ ήταν εκεί και πάλι για να διώξει σε κόρνερ!

Έχει... πιάσει από τον λαιμό τη Δανία η Γερμανία. Ήδη έχει 3-4 πολύ καλές στιγμές, με τον Σμάιχελ να έχει ήδη αναγκαστεί σε απόκρουση 4 φορές σε ούτε ένα τέταρτο!

Μάλιστα, ο Σμάιχελ έχει αποτρέψει σύμφωνα με στατιστικά ήδη 1,22 γκολ με τις επεμβάσεις του!

17' Φάουλ σε καλό σημείο για τη Γερμανία, ο Κρόος όμως έστειλε την μπάλα στο τείχος.Η κατοχή μέχρι στιγμής είναι 74-26 για τη Γερμανία, οι τελικές 5-0 και τα κόρνερ 4-0. Έχει «αιχμαλωτίσει» τη Δανία, η οποία μέχρι στιγμής περιορίζεται σε έναν παθητικό ρόλο. Βέβαια, αφού γλίτωσε στην αρχική πίεση, ίσως τη... βολέψει στη συνέχεια.

18' Σέντρα του Ρίντιγκερ που κόντραρε σε αμυντικό, ο Σμάιχελ μπλόκαρε εύκολα.

21' Πρώτη καλή στιγμή για τη Δανία! Μετά από ωραίο γέμισμα του Βέστεργκααρντ, ο Έρικσεν κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα και πλάσαρε, όμως η μπάλα πήγε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ!

24' Νέα ευκαιρία για τη Δανία. Ο Μέλε πάτησε περιοχή και εκτέλεσε δυνατά από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Νόιερ.

Μετά τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλε η Γερμανία στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα, η Δανία ισορρόπησε, απείλησε δύο φορές και πλέον φαίνεται να έχει φέρει το ματς στα μέτρα της.

30' Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για τη Δανία, το πήρε ο Μέλε από τον Άντριχ.

Στο ημικύκλιο της περιοχής, μπορεί να απειλήσει τώρα η Δανία.

31' Στο τείχος το σουτ του Έρικσεν, στη συνέχεια ο Χόιμπιεργκ έκανε σέντρα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

33' Ο Σανέ έφυγε επικίνδυνα στην κόντρα αλλά επιχείρησε να τους περάσει όλους και φυσικά έχασε την μπάλα.

Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, λόγω κεραυνού!

Εδώ και ώρα είχε αρχίσει να βρέχει, ωστόσο πριν λίγο έπεσε ένας πολύ δυνατός κεραυνός, με τον Μάικλ Όλιβερ να δίνει αμέσως το σήμα για την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Οι παίκτες έχουν πάει στον πάγκο και περιμένουν. Όλο αυτό έγινε στο 36'.

Έχουν πραγματικά... ανοίξει οι ουρανοί στο Ντόρτμουντ με τους κεραυνούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλο!

Εντωμεταξύ, τα περισσότερα γήπεδα της Γερμανίας έχουν τη δυνατότητα για κλείσιμο της οροφής. Το Signal Iduna Park είναι ένα από αυτά που δεν μπορούν ωστόσο...

Τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμη, με τη διακοπή να συνεχίζεται.

 

 

Οι ομάδες έχουν επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, κάνουν ζέσταμα για να ξεκινήσει ξανά το παιχνίδι!

Τώρα θα ξεκινήσει και πάλι το ματς, 25 λεπτά μετά τη διακοπή!

37' Σέντρα του Ράουμ συστημένη στο κεφάλι του Χάβερτς, απέκρουσε ο Σμάιχελ και πάλι!

Στη συνέχεια της φάσης, ο Σλότερμπεκ πήρε νέα κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σμάιχελ.

Κίτρινη κάρτα στον Χιούλμαντ που διαμαρτυρήθηκε για μονομαχία του Ντιλέινι με τον Σλότερμπεκ.

42' Τραγικό λάθος του Σλότερμπεκ που έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Χόιλουντ, όμως αυτός εκτέλεσε άστοχα, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νόιερ!

45' Ο Σανέ πήγε να συνεργαστεί εντυπωσιακά με τον Χάβερτς, όμως υπήρξε παρέμβαση αμυντικού της Δανίας πριν η επίθεση γίνει επικίνδυνη.

45' ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για τη Δανία!

 Ο Ντιλέινι έφυγε στην αντεπίθεση μετά από δικό του κλέψιμο και βρήκε τον Χόιλουντ, ο οποίος έμεινε μόνος με τον Νόιερ και προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα από πάνω του. Ο Γερμανός πορτιέρε έσωσε τη Γερμανία.

 Τέλος ημιχρόνου, που διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά λόγω της 25λεπτης διακοπής. 0-0 το σκορ, με τη Γερμανία να ξεκινά εντυπωσιακά αλλά τη Δανία να απαντάει και να έχει κάποιες μεγάλες στιγμές

Είναι εντυπωσιακό πως στο πρώτο 15λεπτο η Γερμανία ήταν σαρωτική, όμως η τελική σούμα στα xGoals δίνει περισσότερα στη Δανία. 0,59 για τη Γερμανία και 0,69 για την εντυπωσιακή Δανία, η οποία κοιτάζει στα μάτια την οικοδέσποινα χωρίς να παίζει σε καμία περίπτωση συντηρητικά αλλά αντίθετα στα ίσα!

Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.

48' ΓΚΟΛ για τη Δανία! Ο Γιόακιμ Άντερσεν εκμεταλλεύεται τις καραμπόλες στην περιοχή της Γερμανίας και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά!

Τσεκάρεται το γκολ, υπάρχει περίπτωση οφσάιντ.

Άκυρο το γκολ, είναι οφσάιντ!

 Στην αρχή της φάσης, υπήρχε εκτεθειμένος παίκτης που δεν ήταν ο σκόρερ.

Έχουμε VAR check για πιθανό πέναλτι υπέρ της Γερμανίας!

Ο Γιόακιμ Άνερσεν, που λίγο πριν είδε γκολ του να ακυρώνεται, έχει κάνει χέρι. Πέναλτι για τη Γερμανία!

Απίστευτο roller coaster. Πριν λίγο οι Δανοί πανηγύριζαν, τώρα οι Γερμανοί έχουν την ευκαιρία να προηγηθούν!

53' Καταπληκτικό πέναλτι του Χάβερτς και ΓΚΟΛ για τη Γερμανία!

1-0 για τα «πάντσερ» που πηγαίνουν από την... κόλαση στον παράδεισο μέσα σε λίγα λεπτά!

 Τρομερή εκτέλεση του Χάβερτς. Φάνηκε που θα εκτελέσει, ο Σμάιχελ έπεσε σωστά και τεντώθηκε όσο μπορούσε, όμως η μπάλα πήγε τόσο γωνία που δεν μπορούσε να τη φτάσει κανείς.

 Κίτρινη κάρτα στον Αλεξάντερ Μπα για σύγκρουση με τον Άντριτς.

 59' Απίθανη χαμένη ευκαιρία για το Χάβερτς!

 Ο επιθετικός της Τσέλσι έκανε εντυπωσιακό πάρσιμο της μπάλας και έφυγε μόνος του απέναντι στον Σμάιχελ, τον «έσκαψε» όμως έστειλε την μπάλα άουτ!

Εδώ θα μπορούσε να το τελειώσει ο Χάβερτς...

64' Ο Σανέ έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Χάβερτς, όμως υπήρχε οφσάιντ στην αρχή. Ως μη γενόμενη η φάση.

Φίλκρουγκ και Τσαν μέσα, Άντριτς και Γκιντογκάν έξω για τη Γερμανία.

66' Καλή στιγμή για τη Δανία, ο Χόιλουντ βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ αλλά δεν τα κατάφερε ούτε τώρα να τον νικήσει.

68' 2-0 η Γερμανία που μάλλον τελειώνει το ματς! Τρομερή μπαλιά του Σλότερμπεκ στον Μουσιάλα. Ο Σμάιχελ ανεξήγητα δεν βγήκε για να δυσχεράνει το έργο του Γερμανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος πάτησε περιοχή και με ένα απλό πλασέ έκανε πλέον ασφαλές το προβάδισμα της οικοδέσποινας!

 Πόουλσεν και Νόργκααρντ στη θέση των Ντιλέινι και Σκοβ Όλσεν.

Η Δανία το πάλεψε πάρα πολύ το ματς και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Είχε τις ευκαιρίες ενώ το γκολ του Γιόακιμ Άντερσεν ακυρώθηκε για το... μυτάκι του παπουτσιού. Από εκεί και πέρα, πάντως, οι Γερμανοί αφυπνίστηκαν και κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο.

 Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Μουσιάλα και ο Ράουμ δίνουν τις θέσεις τους στον Χένριχς και τον Βιρτς. Από την άλλη, Κρίστενσεν, Έρικσεν και Χόιλουντ δίνουν τις θέσεις τους σε Μπρουν Λάρσεν, Κρίστιανσεν και Βιντ.

 83' Ο Φίλκρουγκ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σμάιχελ αλλά ήταν ούτως ή άλλως εκτεθειμένος.

88' Άντον στη θέση του Σανέ.

89' Μακρινό σουτ του Χένριχς, πολύ έξω.

90+1' Ο Βιρτς σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Θα ελεγχθεί η φάση, ίσως και να μην υπάρχει οφσάιντ.

Τελικά μένει το 2-0.

 90+4' Κόρνερ για τη Δανία, πανηγυρίζει λες και πέτυχε γκολ ο Ρίντιγκερ!

90+5' Μεγάλη στιγμή για τη Γερμανία με τον Σμάιχελ να βγάζει με υπερένταση το πλασέ του Χάβερτς. Κόρνερ για τη Γερμανία.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ! Η Γερμανία επικράτησε με 2-0 της Δανίας, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Γερμανία (Νάγκελσμαν): Νόιερ - Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ - Άντριχ, Κρόος - Σανέ, Γκιντογκάν, Μουσιάλα - Χάβερτς.

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ - Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν - Μπα, Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μάλε - Όλσεν, Έρικσεν, Χόιλουντ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Φάση των «16»
29 Ιουνίου
(37) Γερμανία - Δανία 2-0
(38) Ελβετία - Ιταλία 2-0
30 Ιουνίου
(39)Ισπανία - Γεωργία
(40) Αγγλία - Σλοβακία
1 Ιουλίου
(41) Πορτογαλία - Σλοβενία
(42) Γαλλία - Bέλγιο
2 Ιουλίου
(43) Ρουμανία - Ολλανδία
(44) Αυστρία - Τουρκία
Προημιτελικά
5 Ιουλίου
(45) Νικητής αγώνα 39 - Γερμανία 
(46) Νικητής αγώνα 41 - Νικητής αγώνα 42
6 Ιουλίου
(47) Νικητής αγώνα 43 - Νικητής αγώνα 44
(48) Νικητής αγώνα 40 - Ελβετία 
Ημιτελικά
9 Ιουλίου
(49) Νικητής αγώνα 45 - Νικητής αγώνα 46
10 Ιουλίου
(50) Νικητής αγώνα 47 - Νικητής αγώνα 48
Τελικός
14 Ιουλίου
Νικητής αγώνα 49 - Νικητής αγώνα 50

Οι διασταυρώσεις στα νοκ άουτ:

Tags
EURO
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ξέσπασμα του Ντε Μπρόινε σε δημοσιογράφο μετά το Γαλλία – Βέλγιο: «Ηλίθιε!» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 23:39

Το ξέσπασμα του Ντε Μπρόινε σε δημοσιογράφο μετά το Γαλλία – Βέλγιο: «Ηλίθιε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε απαξιωτικά σε δημοσιογράφο, εξυβρίζοντάς τον, για την ερώτησή του περί «χρυσής» πλην όμως άτιτλης γενιάς.

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα!-ThemaSports
01/07 @ 20:51

«Έβγαλε… Μουανί από το μανίκι» του ο Ντεσάν, κέρδισε το Βέλγιο (1-0) και πετάει στην οκτάδα!

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… και τους άξιους και η Γαλλία με «χρυσό» γκολ στο 85’ με πρωταγωνιστή την αλλαγή – έμπνευση του Ντιντιέ Ντεσάν, Κόλο Μουανί παρελαύνει προς την οκτάδα, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Βελγίου!

«Αφιερωμένο στον Κριστιάνο»: Μία πρόκριση – δώρο από τον Κόστα για την Πορτογαλία, κόντρα στους… συγκινητικούς Σλοβένους!-ThemaSports
02/07 @ 00:42

«Αφιερωμένο στον Κριστιάνο»: Μία πρόκριση – δώρο από τον Κόστα για την Πορτογαλία, κόντρα στους… συγκινητικούς Σλοβένους!

Παιχνίδι – έπος. Ματς που δεν ήταν κατάλληλο για καρδιακούς. Αμείωτη ένταση και φοβερό πάθος μέχρι το φινάλε. Χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο, άστοχο τετ-α-τετ του Σέσκο και όλα στο «μηδέν» για 120 λεπτά. Φτάσαμε στα πέναλτι και η Πορτογαλία επικράτησε της Σλοβενίας, με την ιστορία των EURO και του Ρονάλντο, να έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο ακόμη! Και όλα αυτά χάρη στον απίθανο Ντιόγο Κόστα, που απέκρουσε τρία πέναλτι!

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ