Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για μία θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τους λίγο πιο «αδιάφορους» ομίλους, η δράση στα νοκ άουτ του Euro 2024 ξεκινά. Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ (22:00, ΡΙΚ) με στόχο το δεύτερο «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

To ζευγάρι αυτό έχει ξεκάθαρο φαβορί, και αυτό είναι η οικοδέσποινα του τουρνουά. Η Γερμανία άφησε καλές εντυπώσεις από τον (βατό σε γενικές γραμμές) όμιλό της, κάνοντας δύο νίκες με Σκωτία, Ουγγαρία και μία ισοπαλία με την Ελβετία.

Τα «πάντσερ» έδειξαν εξαιρετική εικόνα στην επίθεση και πέτυχαν τα περισσότερα γκολ της πρώτης φάσης (8), ωστόσο προβλημάτισαν λίγο στα μετόπισθεν, αφού δέχθηκαν γκολ σε δύο από τις τρεις αναμετρήσεις τους, ενώ απειλήθηκαν πάρα πολύ από τους Ούγγρους, παρόλο που αυτοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Πλέον, η Γερμανία θέλει να κάνει το... καθήκον της και να πάρει την πρόκριση από έναν σαφώς κατώτερο ποιοτικά αντίπαλο, περιμένοντας στην επόμενη φάση ένα πολύ δύσκολο διασταύρωμα με την Ισπανία (που αντιμετωπίζει τη Γεωργία), το οποίο θα δείξει και πόσο υψηλές βλέψεις μπορεί να έχει από τη διοργάνωση.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Γιόναταν Τα είναι τιμωρημένος με κάρτες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπολογίζονται κανονικά από τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Από την άλλη πλευρά, η Δανία είχε μία... περίεργη πορεία μέχρι τους «16». Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν θύμισε σε καμία περίπτωση το εντυπωσιακό σύνολο που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της προηγούμενης διοργάνωσης, ωστόσο κατάφερε να πάρει τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς με Αγγλία, Σερβία και Σλοβενία, παίρνοντας την πρόκριση ως δεύτερη από τον όμιλό της.

Οι Σκανδιναβοί σίγουρα δεν έχουν ένα σύνολο που μοιάζει ικανό για μεγάλα πράγματα, όπως αυτό του 2021, ωστόσο είναι μία «στιβαρή» ομάδα η οποία μπορεί να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί όποια στιγμή της δοθεί στην επίθεση. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή για τη Γερμανία το ματς αυτό, αφού οι Δανοί είναι αρκετά έμπειροι πλέον και γνωρίζουν να παίρνουν αποτελέσματα.

Όσον αφορά τις απουσίες, η Δανία δεν υπολογίζει στον Μόρτεν Χιούλμαντ, ο οποίος είναι τιμωρημένος επειδή συμπλήρωσε κάρτες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γερμανία (Νάγκελσμαν, 4-2-3-1): Νόιερ - Κίμιχ, Άντον, Σλότερμπεκ, Μίτελσταντ - Άντριχ, Κρόος - Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς - Χάβερτς.

Δανία (Χιούλμαντ, 3-4-3): Σμάιχελ - Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν - Μπα, Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μέλε - Βιντ, Έρικσεν, Χόιλουντ.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Γήπεδο: Signal Iduna Park, Ντόρτμουντ

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
01/07 @ 09:27

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»-ThemaSports
01/07 @ 08:47

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»

Ο προπονητής της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, ήταν έξαλλος μετά τον αποκλεισμό από την Αγγλία στην παράταση.

Σάουθγκειτ: «Δείξαμε υπομονή, βοήθησαν στο έπακρο οι αλλαγές»-ThemaSports
01/07 @ 08:35

Σάουθγκειτ: «Δείξαμε υπομονή, βοήθησαν στο έπακρο οι αλλαγές»

Στη βοήθεια που προσέφεραν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στάθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την πρόκριση της Αγγλίας επί της Σλοβακίας.

«Πήγε να σπάσει το στούντιο»: Οι απίθανες αντιδράσεις των Κιν και Νέβιλ στο ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 08:22

«Πήγε να σπάσει το στούντιο»: Οι απίθανες αντιδράσεις των Κιν και Νέβιλ στο ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερό ξέσπασμα των δύο στη γκολάρα ισοφάρισης του Τζουντ Μπέλιγχαμ, με τους Κιν και Νέβιλ να κραυγάζουν, να αγκαλιάζονται και να τρέχουν σαν μικρά παιδιά μέσα στο πλατό της εκπομπής τους!

Τι είπε ο Μπέλιγχαμ στον κόσμο, αφού έκανε το 1-1 για την Αγγλία; Δύο λέξεις και το γκολ της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 23:05

Τι είπε ο Μπέλιγχαμ στον κόσμο, αφού έκανε το 1-1 για την Αγγλία; Δύο λέξεις και το γκολ της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκοράρει και απευθύνεται στο κοινό της Αγγλίας, δευτερόλεπτα μετά το 1-1 και το καλύτερο γκολ της καριέρας του. Τι λέει; Έχουμε την απάντηση!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ