Ταχύτερος κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Λάντο Νόρις, ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα από τις ελεύθερες δοκιμές με τον πρώτο χρόνο του Sprint Qualifying που του χάρισε την πρώτη θέση της εκκίνησης για τον αυριανό (29/06, 13:00) μικρό αγώνα των 21 γύρων στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Στη δεύτερη σειρά οι Όσκαρ Πιάστρι και Τζορτζ Ράσελ

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στον έναν και μοναδικό γρήγορο γύρο που έκαναν οι δέκα ταχύτεροι στο τέλος των δοκιμών κατάταξης του αγώνα Sprint τη Αυστρίας, στο πλαίσιο του 11ου φετινού αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν 93 χιλιοστά ταχύτερος του Λάντο Νόρις.

Δύο δέκατα πίσω από τον Άγγλο της McLaren ακολούθησε ο ομόλογός του με την έτερη MCL38, Όσκαρ Πιάστρι, που κέρδισε για 67 χιλιοστά του δευτερολέπτου την τρίτη θέση από τον Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W15.

Η πρώτη Ferrari, του Κάρλος Σάινθ, θα βρεθεί στην 5η θέση της αυριανής εκκίνησης, δίπλα στον 6ο Λιούις Χάμιλτον με την έτερη Mercedes. Ακολουθούν στην τέταρτη σειρά οι Σέρτζιο Πέρεζ (RBR) και Εστεμπάν Οκόν της αναγεννημένης Alpine, και στην πέμπτη ο Πιέρ Γκασλί με την άλλη Alpine A524 και ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος της Ferrari είχε την ατυχία να ενεργοποιηθεί το σύστημα απενεργοποίησης του κινητήρα της SF-24 κατά την αναμονή στην έξοδο των πιτς όλων των οδηγών, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να μπει εγκαίρως στην πίστα για να συμπληρώσει το γύρο εξόδου και να ξεκινήσει τον έναν και μοναδικό του γρήγορο γύρο

Στην τρίτη και τελευταία περίοδο (SQ3) οι δέκα οδηγοί που είχαν προκριθεί περίμεναν μέχρι το τελευταίο τετράλεπτο πριν αρχίσουν να μπαίνουν, ομαδικά, στην πίστα για τον έναν και μοναδικό του γρήγορο γύρο -με τη μαλακή γόμα- που θα καθόριζε τη σειρά εκκίνησης.

Πρώτος πέρσε τη γραμμή ο Λιούις Χάμιλτον, και μετά από τον Βρετανό τον πρώτο χρόνο σημείωσαν κατά σειρά οι Ράσελ, Πιάστρι και Νόρις - πριν έρθει ο Φερστάπεν με το ταχύτερο πέρασμα στο πρώτο και στο τρίτο τμήμα της πίστας και εντέλει 93 χιλιοστά ταχύτερος του τελευταίου για να κερδίσει και αυτές τις κατατακτήριες με χρόνο 1:04.686

Στο SQ2 αποκλείστηκαν οι δύο Aston Martin των Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο, αλλά και ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas παρότι ήταν ο ταχύτερος όλων στο πρώτο τμήμα της πίστας. Επίσης, αποκλείστηκε και ο Λόγκαν Σάρντεαντ που ήταν για πρώτη φορά ταχύτερος του ομολόγου του στη Williams Άλεξ Άλμπον, καθώς και ο Γιούκι Τσουνόντα - που είχε νωρίτερα, στο SQ1, ένα βίαιο τετ-α-κε με την RB στις δύο τελευταίες στροφές.

Πολλοί οδηγοί είχαν μικροεξόδους στην αμμοπαγίδα για όρια της πίστας στις εξόδους των στροφών, και οι Χάμιλτον και Στρολ χρειάστηκε να κάνουν τις πιο μεγαλειώδεις διορθώσεις της ουράς των Mercedes και Aston Martin. Μάλιστα, ο Λιούις κινδύνευσε στο SQ1 καθώς στον αμέσως επόμενο γρήγορο γύρο του συνάντησε έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αύριο Σάββατο (29/06) ο αγώνας Sprint ξεκινά στις 13:00 και θα έχει διάρκεια 21 γύρων, ενώ στις 17:00 το ίδιο απόγευμα θα διεξαχθούν οι παραδοσιακές δοκιμές κατάταξης του κυρίως GP thw Kyriak;hw (30/06, 16:00).

Tags
F1
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Ράσελ και Mercedes στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας - Συγκρούστηκαν Φερστάπεν και Νόρις (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 18:32

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Ράσελ και Mercedes στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας - Συγκρούστηκαν Φερστάπεν και Νόρις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στην Αυστρία, ο Τζορτζ Ράσελ εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση Φερστάπεν, Νόρις και έφερε στη Mercedes την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβρη του 2022!

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1-ThemaSports
27/06 @ 19:11

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα ότι επέκτεινε τη συμφωνία της με τον Πιέρ Γκασλί, την ώρα που εντείνει τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Κάρλος Σάινθ για το έτερό της κόκπιτ από το 2025.

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»-ThemaSports
24/06 @ 12:33

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»

Ο Κάρλος Σάινθ απάντησε στις κατηγορίες που του εξαπέλυσε δημόσια ο Σαρλ Λεκλέρ για το συμβάν της επαφής τους στο δεύτερο γύρο του GP Ισπανίας, λέγοντας ότι ο Μονεγάσκος παραπονιέται συχνά και δίνοντας τη δική του εκδοχή για την επιθετική του πρωτοβουλία να τον περάσει.

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!-ThemaSports
23/06 @ 17:42

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε τον έλεγχο του GP της Βαρκελώνης από τον 3ο γύρο μέχρι και την καρό σημαία, κερδίζοντας την 7η φετινή του νίκη εμπρός από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον - και αυξάνοντας έτσι στους 69 βαθμούς το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ράσελ, Λεκλέρ και Σάινθ έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»-ThemaSports
20/06 @ 19:19

Άλισον για τη φυγή Χάμιλτον: «Ξέραμε ότι το συμβόλαιο που του προτείναμε...»

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον, είπε ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ γνώριζε πολύ καλά ότι το διετές συμβόλαιο που πρότεινε και υπέγραψε πέρσι το Σεπτέμβριο με τον Λιούις Χάμιλτον έδινε στον Βρετανό την επιλογή να αποχωρήσει στο τέλος του 2024 - κι έτσι, ο Άλισον δεν εξεπλάγη όταν ο Λιούις πήρε την απόφαση να φύγει για τη Ferrari.

H θρυλική μάχη Μοντόγια-Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ-ThemaSports
29/06 @ 20:45

H θρυλική μάχη Μοντόγια-Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα γεγονότα και ιστορίες που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις μνήμες μας. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ